söndag 31 augusti 2008

loppis loppis och så lite loppis

Idag var det menat att jag och min lilla syster (den äldre) skulle åka på loppis. Men när jag kom ut på verandakvisten på morgonen så låg vår stora katt där och kollade upp på mig med ledsna ögon. Under det ena ögat hade han en jätte böld. Röd i ögat med rinnande var tog vi in honom och kom fram till att han måste till veterinären. Loppisen därmed inställd. Han såg sååå ynklig ut stackaren. Han ville inte äta och bara låg i en hög liksom.

Nu är han ju inte så förtjust i att åka bil, så det blev 2,5 mil med en hyperventilerande jamande katt.

Väl inne så kvicknade han till och det slutade med att vi hade världens brottningsmatch på golvet då veterinären gjorde entré :) Han fick nämligen nyss på hundgodiset som stod på deras skrivbord, och han hade bestämt sig för att det skulle han bara ha, kosta vad det kosta vill.

Dom var överösta med jobb denna söndag, så dom sa att det nog skulle ta ett par timmar. Vad gör man under tiden?? Jo man åker på loppis:P

Ringde syrran som dock hade åkt på annat håll när våran tripp blev inställd. Så efter ett visst tvekande begav jag mig ändå till Östragård, Himmelriket för loppis folk. Jag hade läst i "vita ranunklers"blogg att hon förr förra söndagen hittat 2 sifoner där. Så med hök synen på kopplad tog jag mig in bland alla tyskar och gick 3 varv där dom borde vara OM dom hade några. Precis framför näsan på en annan snöt jag 2 sty en till mig och en till syrran, lycka, lycka, lycka, lycka. Det var dessutom dom 2 sista (förutom en trasig) lycka, lycka, lycka:)

Dålig bild, nej, super dålig bild:P


När jag sedan nöjd strosade omkring där inne ser jag en som liknar min mamma väldigt mycket, det var ju inte så konstigt då det var min mamma, hahaha.
Så då fick jag ju sällskap ändå:)

Vi strosade vidare ut på gården och där springer jag på en sådan pinnstol jag letat hela sommaren efter. Snäll som min mamma är köpte hon den till mig, tack mamma. Den skulle från början ha varit köksstol, men ska nu få bo i "fin" hallen med den fina nya lyktan på :)

Dålig bild igen jag vet, finare kommer imorgon


Efter det tog jag mig till Miss S, Mister Jimbo och lillaA. Där bälgade vi te i väntan på att Kisse skulle bli klar.

Sedan hämtade jag den stackars katten, det såg ut som han gått 10 ronder mot Mike Tyson :P Så nu springer han omkring och krokar med allt i huset pga. att han har tratt på sig:)

En kopp kvälls te blev det med min kära syster då hon kom för att hämta hem sifonen och kolla på gardiner och kortväggen. Hon var lika nöjd som jag att jag lyckades roffa åt mig dom fina sifonerna.

Visst är dom vackra (ursäkta dålig bild)
Så efter en dag med lagad katt och 3 fina fynd kan jag nog sova gott, trotts fläkten :)
Apropå den så har jag bestämt att ge den en chans innan jag börja min övertalnings process till kåpan. Det får vara e n långsiktig plan på övertalning ;)

God Natt kram Mrs E

lördag 30 augusti 2008

Gardiner på plats

Igår handlade vi äntligen gardinstänger till köket. Hade spanat in några vit-guldiga på k-rauta, faktiskt jättefina.

Passar väldigt bra i vårat kök. Ville absolut inte ha svarta, det skulle inte passa in.

Men det hade varit typiskt maken att vilja ha det, fast det inte passar. Inget illa ment men han har svårt för att se helheten :P


Och när vi ändå är inne på det området så kommer vi till helgens problem:) Vi skulle köpa ny spisfläkt, och åter igen har vi hamnat i den situationen där inte alla här hemma kan se helheten:/


Jag ville ha en fin fläkt som ser ut som en gammal fläkt med kåpa, typ som dessa.



Men det gick inte då fick man riva och allt var det va gubben klagade på. Ok det kan jag köpa (såg framför mig att i framtiden kunna övertala honom till detta, då renoveringen låg lite längre i från, och han samlat nya krafter)

Så i helgen har vi farit omkring och letat fläkt, vad faller min man för om inte denna.


Vad tycker ni passa den in i vårt hem ??? till våra köksmöbler och dylikt ???........Nja inte riktigt va. Och vet ni helt plötsligt gick det att riva skåpet och allt vad det nu var som inte gick för ett par veckor sedan. Jag blir så matt. Så nu får jag ju ta reda på OM det går att bara köpa kåpan så man kan sätta den utan på denna extremt fula fläkt min man köpte :P
Är det någon som vet så hör av er:)

Men, men , men lyckades ändå ta mig samman efter detta ner köp och sy klart gardinerna och sätta upp alla tavlor jag äntligen fått in i sina ramar.
Så ni får nu istället njuta av fina bilder på köket och hallen istället för fula fläkt bilder:)

Alla kort inramade

Alla kort på plats

En enda färg bild, vårt bröllops foto, resten svart-vitt

Gardinerna från finhallen sett

Bägge fönstrena.

Hmmm....dessa problem kommer göra mig lite lätt sömnlös, vet att det är löjligt, men sådan är jag. Men vem vet det kommer kanske bli skitsnyggt, jag kanske har fel, det har jag haft såååå många gånger förut:) Är bara lite barnsligt besviken för att jag inte fick som jag ville.

God natt kram

torsdag 28 augusti 2008

Tung dag nr 2

Idag har vi varit på begravning. Det är ju så sorgligt, men även väldigt vackert. Det var en jättefin begravning.
Tyvärr verkar jag bli sämre när jag blir ledsen eller tycker något är jobbigt. Så det är ett under att jag lyckats hålla mig på benen. Hoppas svaren från proverna inte dröjer, men dom skulle skickas till Lund så man vågar ju inte hoppas på för snabb hantering.

Så huvudvärken var enorm när jag kom hem och det blev ett par timmar i soffan med te:) innan jag kom igång.

Men ikväll fick jag sytt mina kuddar till hallen. Ganska fina.

Kan bara inte bestämma hur dom ska stå, få sova på det till imorgon.

Hittade 4 ramar till på vinden, tjiho då får jag ju måla lite till imorgon;)

God natt på er

onsdag 27 augusti 2008

Utmärkelse

Jag har fått min första utmärkelse:) Känns enormt stort. Det är Linda med den underbara bloggen "lantliv i lägenhet" som nominerade mig, tack du är helt underbar:)



Det stora problemet är att nu ska man nominera vidare och det finns ju sååååå många att välja på, som har helt fantastiska bloggar. Och helst hade jag ju velat ge en tillbaka till Linda, men antar att då fallerar tanken bakom. Så HELA dagen har jag gått och funderat på vilka man ska välja. Självklart vill man ha aktiva bloggare, gärna kreativa människor, och dom man känner stor gemenskap med.







Galleri M & B


Lundis

Så här går det till:

1. Vinnaren kan sätta loggan på sin blogg.

2. Länkar till personen du fått utmärkelsen av.

3. Nominerar minst 7 andra bloggar.

4. Länkar till de bloggar du nominerat.

5. Lämnar ett meddelande till bloggarna som du nominerat.

Det var svårt men nu är det gjort. Men vill poängtera att det finns massor av bloggar jag ÄLSKAR:)

SÅ idag flyttade den in, den nya köksoffan.
Det började så lyxigt idag. Min man och jag blev bjudna på frukost hon Miss C & Mister O. En sådan dunder frukost, hur lyxig som helst. Sedan lekte pojkarna av sig lite genom att köra cross, så vi tjejer kunde sitta i fred, dricka te och snacka "skit". Efter att dom lekt klart packade dom in den helt underbara soffan vi idag köpte av dom.
Det känndes inte som att vi körde hem, snarare svävade på små moln:)

Sedan konkade vi in den i vårt kök, och där, där passade den perfekt!

Ni får bild från bägge vinklarna i vårat kök:)




Visst passade den!!

Är så nöjd så jag vet inte vad. Kommer i varje fall sova såååå gott inatt.

Kraaaaaaaaaaaaam

tisdag 26 augusti 2008

Shopping och pyssel

Idag har varit en härlig dag.


Dagen började med att jag fick linoljat min kista:) lycka.

Syns lite dåligt på bilden bara.


Sedan kom Miss S och lilla A hit. Miss S hade lite ärende till Ikea, ledig hela förmiddagen så inte så svår flörtad till att följa med;)


Att gå där med en annan kvinna (om man säger så om oss??? tjej/kvinnan eller något??) är så mycket mer ro givande än med maken. Han springer in, hugger det han ska och sedan 110 ut igen. Så idag blev det lite mer shoppat :)



2 sådana här härliga frukost muggar, har spanat på dom länge. Miss E & Mister J har sådana och efter att provat deras blev jag kär:) JA, jag är muggoholik.


Fick även handlat lite fler blockljus till min lilla samling. Om någon undrar så önskar jag mig fler:) Jag fyller år i november.

Efter det blev det lite mer te, sedan lite mer pyssel. Idag fick jag skrivet ut lite fler svart-vita kort jag ska ha på väggen, sedan "mjölkade" ett papper (som mitt tidigare pyssel med notpparena) och skrev ut barnens favis recept på kaka "kokoskaka" satte det i ramen jag målade i somras på ett scrap booking papper, tjusigt värre:)

Fick en fin plats i köket mellan mina små fina :)

Fick även måttat ut tyget till kuddarna jag köpte till hallen, saknar nu bara en symaskin.

tyg + kudde


Sedan skulle jag in och jobba, skulle massera en gammal vänns gravida fru. Så jag styrde bilen mot staden och möter då en bil som blinkar på mig. Lite fundersamt tänker jag i mitt stilla sinne, jag känner ingen med en sådan bil??

Nästan framme på jobbet ringer mobilen "hej det är B, vi möte dig nyss" (han vars fru jag skulle massera) DÅ slog det mig att det var dom jag mött:) B-"Vi trodde du skulle massera hemma så vi fick träffa familjen och så" JAG- "aha, det hade inte jag fatta, då vänder jag nu. Vad roligt att ni ville komma hem" B-" ok då väntar vi här" En u-sväng senare är jag på G hem igen. Då börjar min hjärna arbeta igen "då väntar vi här" vart är här???? Jag ringer B igen Jag- "vart står ni??" B- "utanför ert hus" Jag- "vilket hus det nya eller gamla??" B- "va, har ni flyttat??" Jag- gapskratt "stå kvar jag kommer"

Tur att vår hyresgäst av det gamla huset är så snäll och blyg :P

Väl vid rätt hus berättar B att dom trodde dom blev vittne till ett inbrott:) Men det var bara vår hyresgäst som tog sig in i sitt hem :P hahahahahhaha.


Men efter det fick vi avklarat massage, te och en trevlig pratstund. Så kul att träffas när man inte sett varandra på ganska länge:)

Nähä nu är det godnatt, imorgon ska vi hämta soffan, lycka. Lovar att det kommer bilder på detta.

Krrrraaaammmm

måndag 25 augusti 2008

en liten skönhet...eller 2

Idag har jag fått se 2 skönheter. Inte var dag man har sådan tur. Först var jag hos en gammal instruktörs kompis jag inte träffat på länge (jag jobbar som massör och träningsinstruktör om jag glömt att berätta det) Hon har fått en bedårande liten flicka. Så idag var jag och hälsade på dom. Jätte kul verkligen. Kan konstatera att alla jag känner har nyligen fått barn eller väntar barn :)

Den andra skönheten var en stol jag fick idag. En stol som ska få bo på mitt jobb, alltså i min massagelokal. Den var sååå fin. Passade perfekt. Har inrett rummet med gamla möbler även där, älskar gamla möbler. Men i denna lokal får dom behålla träfärgen för här ska det bara vara varma färger när man kliver in.


Visst är den fin, här ska jag sitta och jobba vid mitt skrivbord, kan det bli bättre??

Tänkte visa lite bilder därifrån någon gång när jag är klar här hemma:)

Har inte hunnit med så mycket idag. Varit ute och promenaerat vid 2 tillfälle. Vid första tillfället så gick jag förbi plantagen och fick ÄNTLIGEN handlat växter till mina små fina i köket.

Mycket nöjd

dock inte med bilderna, svårt att fota när det börja bli mörkt:P

Därför kommer nu en bättre bild på brickan och lyktan från igår:)

Visst är dom fina.

Som ni ser fick jag inte oljat min kista idag, grrr. avsyr när mina planer går i stöpen. MEN imorgon tar vi nya tag.

Så god natt alla underbara människor där ute.

Kram

söndag 24 augusti 2008

Helgen full av vänner

Tjola hopp på er:)

Denna helgen har varit fylld av vänner och bekanta, mycket trevligt. Jobbade ju hela kvällen i fredags, kom hem trött som jag vet inte vad. Men vi mös ändå med tacos och tända ljus :)

I lördags spelade Mini Me match, dom vann. Så det var riktigt roligt. Matchen var spännande från början till slut. Kom på med jämna mellanrum att det är bra att andas när man står och titta på när dom spelar. Men man är så inne i matchen att man faktiskt nästan glömmer det :)

När jag kom hem gjorde jag ett kraft tag och kläde om köks stolarna. Kom nämligen på att jag hade ett fint tyg i mina gömmer på vinden. Hade tänkt be lilla syster (den äldre) men tänkte att det var ett billigt tyg som ändå inte kommer vara så länge så jag gör ett amatör jobb med häftpistolen själv :)
Så nästa gång hon kommer hit kommer hon nog få sig ett gott skratt. Eller börja hon gråta för att jag misshandlat mina stolar:)

Hyfsat nöjd blev jag ändå.

Lite slita och sålkiga var dom. Jag var även så "seriös" att jag la ditt ytterligare en dyna emellan så sitsen blir ännu mjukare

En gång hade dom kläts om tidigare såg jag

Ja, och så en gång till av mig tidigare, med detta skyssta tyg, min man ville verkligen att jag skulle byta:)
Och så gjorde jag det, så här blev det då
( har kommit på att min kista som står i bakrgrunden ska få sig en omgång med linoljan imorgon oxå, så blir alla möbler i köket passande till varandra)

Sedan kom gäster från norrköping och hälsade på, mycket trevligt. Dom stannade till idag.
Direkt efter dom lämnat bygget så åkte vi på match igen, denna gång med Midi Me. Tyvärr förlorade dom, fast dom borde ha vunnit, men turen var inte på deras sida.

Snabbt hem så kom nästa gäng av vänner:) Det var Miss C med familj. Dom hade med sig såååååååååååååååå underbara inflyttnings presenter.

Det roliga är att vi har varit vänner sedan jag var 11 och hon 10. Och ibland bara vet man saker utan att säga det. Detta var ett sådant tillfälle. Jag har LÄNGE, hela denna sommarn, letat efter den perfekta träbrickan, även syrran har förbrilt letat åt mig. Och ingenstans har jag hittat brickan med stort B. I söndags när vi var på loppis hittade jag en som jag länge övervägde men la sedan tillbaka den. Så idag får jag en helt fantastiskt underbar bricka med stort B. Det är ju nästan otäckt att det bara kan bli så, alltså hon visst faktiskt inte detta.

Men vi fick även en helt fantastiskt fin lyckta, ja den var så vacker att en knappt går att beskriva, så ni får se den på bild istället :)

Tyvärr är bilden dålig, ska ta en ny imorgon i dagsljus. Men visst är dom vackra!!
Sedan har jag gjort ett bra köp också. Miss C har en jättefin köksoffa som hon har försökt sälja länge nu. Och NU när vi har fått ett större kök så får den plats i vårt hem. Så idag bestämde vi oss, efter att ha mätt att den går in mellan fönstrena, att vi slår till. så snart kommer det att bo en väldigt vacker soffa i mitt kök. Säger det igen, de e lycka de:)

God natt kram till alla:)
PS. hittade korten jag letat efter på vinden idag, men inte gardin möstret:(

fredag 22 augusti 2008

Stolt mamma

Igår spelade Midi me match. Och hon gjorde sina 2 allra första mål. Och inte nog med det, det var matchens första mål. När jag fick höra det blev jag så glad att jag grät, höns mamma. Kunde inte låta bli att bli lite ledsen också, då jag verkligen önskar att vi varit där. Jag jobbade och min man var bortrest.

Men hur som haver så är jag enormt stolt över henne. När jag ringde henne för att höra hur det gått gick det knappt att höra vad hon sa, hon pratade med hög, gäll stämma och i 110. Jag gjorde MÅL mamma 2 stycken.

Idag tänkte jag visa lite gömmen. Som jag skrivit innan så är jag verkligen inte förtjust i datorer, stereo apparater, skrivare, tv apparater och mikrovågsugnar. Alltså att ha dom framme. Så nu har jag fått min man till att gömma undan det flesta sakerna :)

I

I skriv bordet (som ska bli vitt) står.......



....datorn





I det gamla linneskåpet i tv rummet står..........





....stereon

Och i det stora vitaskåpet står.......


....skrivarn.........

...och en MASSA andra grejer:)

och i skafferiet står mikron, glömmde ta en före bild:P

Tusen tack alla ni där ute som gav så fina peppeande kommentare om mitt sjukhusbesök, tack.

Känns underbart att det finns så fina människor där ute.

Kram för idag (jobbar hela kvällen)

torsdag 21 augusti 2008

Ny inflyttade

Idag bli inlägget kort. Jag ska till sjuka och göra mina prover för att jag mått så dåligt på sistonde, så jag är väldigt nervös. Och så klart är min man bort rest, så jag får åka själv.
Sedan ska jag jobba hela kvällen så därför passar jag på att skriva en kort rad nu:)

Dom vackra stolarna fick flytta in i huset idag, tror dom kommer trivas. Dom behöver en ny klädsel, men jag har inte hittat någon än, har i och för sig knappt letat då det inte var tänkt att ha dom stolarna från början.

Lägg gärna märke till hur bra dom passar till mitt vitrin skåp jag fixade för 9 årsedan, det som står i bakgrunden:)


Så nu börjar jakten på det perfekta stolstyget. Är det någon som vet vart det finns hör gärna av er:)
Vill gärna att det ska gå i vitt/beige ton, möster eller så.



Visst blev dom vackra i mitt kök:)

Nä, nu ska jag lugna mina nerver med TE.

Kram på er alla

onsdag 20 augusti 2008

Möbelsnickare....nja...inte riktigt än:)

Så vad hann jag med innan jobbet idag?? Jo, jag gav mig på att rensa album och kort för att förflytta dom till mitt svarta skåp från flyttlådan. Ett litet problem dök upp på vägen bara.

Det här skåpet har haft en förmåga att öppna sig hela tiden, men när jag målade det lyckades jag vrida runt nyckeln ordentligt så att dom höll sig stängda under hela tiden som jag målade. Och det skulle man ju så här rakt upp och ner kunna tycka var bra. Men idag när jag skulle öppna det så gick det inte. Med 3 lager av svart färg så satt luckorna fast, då menar jag STENHÅRT. Så lite försiktigt försökte jag bända upp en av luckorna med en smörkniv, vilket resulterade i en spräckt list, grrrrr.

Så då tog jag fram min mans snickare kniv och skar runt luckorna, mmmm super fint. Fick upp en av 3 luckor. Satt och slet och drog som en vilde, upptäcker då att jag vridit ett varv på nyckeln för lite, GRRRRRRRRRR. Alltså var den fortfarande låst. Men sedan fick jag upp det, men då kan ni ju tänka er hur snyggt det var.

Så fram med färg , slip-papper, lim och tålamod, sedan såg den som ny ut igen:)



Så efter mycket om och men har nu alla album med tillbehör flyttat in i skåpet. Då tänkte jag att jag skulle plocka fram alla svart-vita kort som ska pryda väggen ovan skåpet. Jag hittade 3 av typ 6. Så jag har sprungit runt som en yr höna (börja bli riktigt bra på det nu) och letat på vind, i lådor, skåp, ja överallt, utom där dom ligger då tydligen:(

Då tänkte jag att nu jädra ska jag sy klart mina gardiner, tro ni jag hittar mönstret?? Förmodligen ligger det på samma ställe som korten :P

Men jag är inte den som är den, så jag gick med raska steg ut och slipade klart mina köks stolar. Sedan tog jag fram linoljan och oljade in dom, dom blev underbara :)



En oljad en ooljad



Detta fick ju mig på bättre humör så efter det gick jag in och bakade det bröd jag nu sagt i flera dagar att jag skulle baka.


Sedan åkte jag och jobbade :)

Och då hann jag även med en morgon kopp te med min kära faster aster på morgon kvisten. Länge sedan bara hon och jag satt och mös. Hoppas det blir många koppar i höst :)

En STOR kopp te kallar
och kanske en av Mini Me´s goda kakor till;)

Krrrrrrrrrrrrrrrrraaaaam

tisdag 19 augusti 2008

Värdelös start på dagen, och det höll sig till kvällen...

För andra året i rad så har jag lyckats, lyckats försova mig och barnen deras första skoldag efter sommarlovet.
Ja alltså bara med en kvart men ändå det är fruktansvärt att vakna på det sätet.

Jag kämpade verkligen för att inte stressa barnen, men dom suckade mest "åhhhh, mamma det gjorde du förra året med".

Sedan gav jag mig flottig iväg till Mrs A o lille L, ja jag hann inte duscha när vi försov oss. Väl där efter har irrat runt i deras kvarter en bra stund innan jag hittade rätt (det säger väl ganska mycket, jag är där alldeles för sällan) så var det jätte mysigt. Lille L har blivit såååå stor, gud vad tiden går fort. Vi åt god räkmacka och vattenmelon och bara satt och snackade. Tyvärr går tiden fort när man har roligt och eftersom Mini Me inte fått skolskjuts än så var jag tvungen till att åka ganska tidigt.

I sista stund kom jag på den briljanta iden att jag skulle köra inom Ikea och köpa en plastlåda med lock. Anledningen till detta var att barnens fotbolls skor och benskydd ligger i garderoben efter varje träning och match och luktar kattkiss. Jag lovar det är sant. Så då tänkte jag att jag köper en låda som vi kan stänga om som kan stå i botten på garderoben. Men när jag kom till Ikea var parkeringen full, en tisdag kl 12.30???????? Så det blev ingen låda, grrrrrrrrrr. Om någon ska till Ikea dom närmsta dagarna säg till mig:)

Idag hade Mini Me en kompis med sig hem. Dom bakade fler sådan där goda dumle-kladdkaka, fast idag med center i istället, farligt gott.

Tänkte att jag idag skulle sitta i godan ro och läsa min tidning jag råkade köpa när jag handlade (drömhem & trädgård) Men istället har telefonen ringt och ringt och helt plötsligt så kom jag på att jag måste börja med maten om den stackars kompisen skulle hinna äta innan han skulle hem. Jag hade passat på att köpa kyckling klubbor och potatis eftersom min man är bort rest.
Slänger in kycklingen i ugnen och skala potatisen. Sätter mig med min tidning, går ut efter en stund och känner på kycklingen, konstatera att den känns kall som is, stänger ugnen, sätter mig och läser lite till, gå sedan till ugnen och känner på kycklingen, fortfarande lika kall. DÅ ser jag att för andra gången på 3 dagar har jag bara satt igång lampan, suck.
Ja, jag är värdelös i köket :P

Med svetten rinnande sprang jag runt som en yr höna för att få maten klar i tid, inte för att det hjälper att springa runt som en yr höna, men det känns bättre. Han hann få i sig maten, men det var precis.

Tjejerna hade fotbolls träning ikväll så då passade jag på att lugna mig med en kopp te hos min lilla syster (den äldre) Tänkte jag skulle lägga ut en bild på mina kära syskon. En bild på oss så att ni får se alla jag pratar om. Jag har nämligen 5 syskon för er som inte förstått detta. Jag har varit lite otydlig med det kanske.


Från vänster: Jag (rödhårigt pentroll) över min lille bror den äldre, under min lille bror den yngre, över min store bror, under min lilla syster den äldre, längst till höger min lilla syster den yngre. Japp det var hela högen:)

Älskar svart vita foton så jag var tvunget att lägga ut ett sådant med:)


Väl hemma fick tjejerna ett varmt bad och en god kaka efter. Så nu tänkte jag att jag ska passa på att bada lite innan jag somnar och med lite tur hinna läsa min tidning. Måste gå och lägga mig i tid så vi inte försover oss imorgon igen;)

Så god natt alla där ute sov sött och dröm vackert