onsdag 29 oktober 2008

äpple, äpple. äpple och lite afro

Hej allihopa.
Fortfarande ingen kamera. Det innebär att jag fortfarande inte kan visa vad jag gjorde för kul i fredags, eller jo mina usla mobilfoton. I vanliga fall har jag städag på fredagar. MEN i fredags så blev det inte så. Av den enkla anledningen att jag var hos frillan, och då inte vilken frilla som helst utan syrran (den yngre) Hon går nämligen 2:a året på frisör (perfekt) och hade fått i uppdrag att afra mitt hår:) Affra är när man permanenta det så det ser ut som afro. Och efter 9 1/2 timme så hade jag afro med stort A. Är såååå himla nöjd. Men rekommenderar det ändå inte då det som sagt tog 9 1/2 timme. Var där kl 9 på morgonen åkte där ifrån kl 18.45, 7 1/2 att rulla upp det (läraren tror det var över 300 spolar) 1 timme att ha alla vätskor och sådant (1 lite permanent vätska och 1 lite fixering gick det åt) 1 timme att få ut allt igen. Men trivs skit bra. Knappt att jag behöver huvudkudde längre, jag sover på fluffet:)
Var ganska trött efter 7 1/2 timme med uppspolningen. Men tänk då stackars syrran som rullade allt.

Japp, en del spolar blev det:)

En suddig missvisande bild, det är mycket krulligare nu. Lovar att återkomma när någon vänlig själ tar fram sin kamera:)
En annan rolig grej är att jag ÄNTLIGEN fick tag i fler stolar. Och även detta blev såååå bra:) Så nu börjar finrummet likna något.

Klart man tar kort från bägge hållen


Här ska det blir många middagar:)

Toan är klar att användas, men inte färdig inredd. Tänkte ändå visa några tjuvkiks bilder:)

Den älskade kommoden

Även denna från bägge vinklar

Dusch draperi med medaljonger på, lycka.


Tycker golvet är så läckert.


Tack för alla fina kommentarer, man blir ju bara så glad. Och det gick super bra att jobba natt. Blev faktiskt 2 nätter på raken lite hastigt och lustigt. Men jag som tycker om att ha och göra hela tiden trivdes som fisken i vattnet. Är lite av en duracell kanin så det passade mig perfekt:)
Nähä en kopp te och några favis tidningar som kom idag.
Kram E

tisdag 21 oktober 2008

Utan kamera

Av någon anledning är det inte lika roligt att göra inlägg utan att ha tagit lite nya bilder. Och som jag skrev i förra inlägget så har laddaren till kameran pajat. Och det skulle ta ca 3-4 veckor :P Och om det bara tar så lång tid har vi förmodligen tur :)
Så mobilen få hoppa in så länge och då är man ju verkligen beroende av dagsljus. Och dagsljus blir det mindre och mindre av.

Ja, ja man får försöka stå ut. I helgen förutom allt trevlig kalasande så hann jag med att slipa ner en kista jag köpte för 8 år sedan för 30 kr på auktion. I den förvara jag och tjejerna pyssel. Den fick flytta in i finrummet. Passade alldeles utmärkt.

Var lite snabb med att börja så jag glömde ta kort på hur den såg ut innan jag började.

Så här blev den i varje fall.

30 kr för denna, helt ok.

Idag var jag med min syster i stan. Hade fått ett tips av min svägerska om att dom hade mycket och fina lyktor i en större blomsteraffär, så vi begav oss dit. Jag letar ju efter en lyckta som ska hänga i min fina lampfot jag hittade på loppis för ett par veckor sedan. Men när vi kom dit fanns typ bara lyktor som skulle stå, och jag ville ha en hänglyckta. När vi nästan hade gett upp så hittade vi EN, utan prislapp. I vanliga fall gör det mig väldigt anti då jag vill veta utan att behöva anstränga mig vad saker kostar. Men denna gången tog jag med lyktan och gick och frågade då den var så fin och som sagt den ENDA dom hade.
Eftersom det var den enda dom hade fick jag den för 98 kr :) lycka. Det roliga var dessutom att jag har ju sprayat min lampfot beige, och lyktan hade exakt samma färg, kan det bli bättre???


Lampan i helbild

Sett från ena sidan

och från andra sidan:)

Jag sitter på blocket varje dag och letar efter "äpplet" stolar till vårt möblemang i finrummet. Men alla finns typ i Stockholm?? Varför? Innan när jag letade ett "äpplet" bord fanns det hur många stolar som helst och nu när jag letar stolar finns det inga härom kring, grrrrrrrrr. Men skam den som ger sig. Vet ni någon som vill bli av med sina, gärna 6 sty, hör av er snälla.


I natt ska jag jobba natt för första gången. Är lite nervös då jag inte vet hur trött man blir :P Men det ska nog gå. Klart man kommer vara trött dom första gångerna, men så är det ju med allt.

Nähä nu ska jag packa matlåda inför natten, känns konstigt att man ska äta mitt i natten, hehe.




Sov gott så jobbar jag:)


Kram Emma

torsdag 16 oktober 2008

Födelsedag och Väggord

Grattis min stora tjej.
Midi Me fyller 11 år idag. Så hon fick frukost på sängen och skjuts till skolan :) Ska ha lite kalas idag med svärmor och mannens brors familj.


Äntligen fick jag målat mitt väggord. Igår fortsatte min energi för att få lite klart här hemma.

Jag målade klart mitt väggord, blev inte ljus beigt som tänkt, utan ljusbrunt. Men är faktiskt mycket nöjd. Klart att det syns att man målat själv men tycker det är lite charmigt.


Fick sytt klart mina gardiner och bakat 2 sorters kaka till idag. Tyvärr pajade laddaren till kameran så korten är tagna med mobilen så ha lite överseende :)




Gardiner på plats, duken på plats och väggordet på plats.

Kram E

tisdag 14 oktober 2008

ojojoj........

.................så mycket jag har att berätta.

För det första vill jag hälsa Ylvali välkommen till världen (hoppas jag stavade rätt) Den 12:e Fick Miss E och Mister J sin lilla dotter. Stort grattis till er, är så glad och lycklig för er skull, en riktig liten ängel.

Har varit lite ledig idag, så då har man ju passat på att göra en del. Först hälsade jag på Faster Aster som är ganska så ny opererad. Hon var här igår som hastigast och lämnade en lite present. En gulgrön kokums kanna. Jag ÄLSKAR kokums (gulgröna), tack snälla du för denna :)
Jag har sedan innan en liten hink, kopp, dl mått, tallrik, mjölkhink och skål. Denna blev kanon till min samling som tyvärr inte har kommit upp än :/


Min fina kanna
Jag är en människa som tycker om att ge bort personliga saker, gärna som jag själv skapat. Så jag komponerade ihop mitt eget lilla kort till min faster. Kortet var i form av en kruka, som jag la mossa i, gjorde en nyponkrans och satte sedan ett ljus och en rosett på den. Sedan skrev jag (som man gör på kort) "den bästa vägen är bättringsvägen så krya på dig" Egen komponerat även detta :D
För att göra ett kort a la Emma behöver du detta

och så här blev det...
...och så här
Efter har varit hos faster ett par timmar och babblat bort tid och druckit en hel del te så åkte jag hem och bakade bröd. Hembakat alltid godast :)
innan dom ska in i ugnen


Sedan fick jag sådan enorm lust att fixa mina egna krukor med mossa och färg så då pulade jag lite med det. Sedan skissade jag mitt väggord i finrummet. Tyvärr hade jag inte rätt färg hemma så det blev inte mer än skissat.

På denna väggen ska väggordet vara

Så var det skissat, syns inte jätte väl :P


Fick även med mig lite sprayfärg hem från faster så då sprayade jag om gardinstängerna till finrummet. Hoppas att jag hinner få upp dom innan kalaset på söndag.

Kryddhyllan blev äntligen klar och jag fick maken att hänga den på plats.
Fick även honom till att hänga upp tavellisterna i barnens rum som stått och väntat i 2 veckor.

Kryddhylla på plats, tror jag tycker så mycket om den för den liknar en tallrikshylla :)


Sedan sydde jag klart barnens "pyjamas påsar" Ok jag är ingen mäster sömmerska, men dom blev rätt söta även om jag hade velat ha spets och monogram på dom:) Man måste låta barnen bestämma ibland;)

Så blev dom :)

Jo, en grej till jag hittade på idag, hittade min gamla cykelkorg när jag var i vårt gamla uthus. Tänkte DEN är ju perfekt till veden i köket. Min man har nämligen ställt upp en stor, ful och otymplig kartong där. Men min man tycker den är mer praktisk och skiter i att den är såååååååå ful och förstör ögonfröjden i vårt hus:)
Så nu frågar jag er, vilken är finast??
Denna????????
eller denna??

Är ledig imorgon förmiddag så då hoppas jag att få målat väggordet och sytt gardinerna till finrummet.

Tänkte passa på att göra en efterlysning. Är det någon som vet vad denna har varit till, hur man använt den??
Min syster köpte den på förmedlingscentralen där hon hittade min malmkrona. Den är mellan 60-100 cm hög minst. Så den är riktigt stor.




Kram Emma

söndag 12 oktober 2008

Helg göra

Ja så var helgen nästan över. Fasen vad tiden går fort. Vi har haft en massa "att måste göra" helg. Det innebär att vi har gjort sådant som bara måste göras. I går lade vi kabelen till fribrett (?) Sedan grävde vi igen hela diket :P Som tur är kom lillbrorsan (den äldre) och hjälpte oss. Så det tog knappt 2 timmar men en hel del ork. Sedan var det ju fotboll på kvällen så då blev det goda drinkar och taco, vilket jag tycker vi var väl värda. Tack bror.


Idag har vi kört 4 vänder och hämtat ved vid det gamla huset. Bara lite kvar. Sedan har ju allt lassats in i huset. Så nu klara vi oss typ fram till december :P


Jag är ju så himla säker på vad jag vill ha i alla rum, precis var enda detalj. En av dessa detaljer har varit en malmlampa till finrummet. Har suktat efter en i Östragård i Moheda, men har tyckt att den varit för dyr. 795 kr med urusel el. Så igår ringde syrran (den äldre) och hade hittat en på förmedlingscentralen i Tyringe. Och då endast för 550 kr med fungerande el :) LYCKA.
Var lite snabba med att riva av tyget från lampskärmana


Detta tyget satt på.



Kolla vad vacker


Med 2 änglar på, som gjuten för mig:)


Det roliga är att jag värde sätter allt vad jag vill ha, Den lampan i Moheda hade jag satt min gräns på 700 kr. Då den kostade 95 kr till så lät jag bli. Därför var det flera personer som tyckte jag var lite löjlig då det röde sig om 95 kr. Då svarade jag att det är det inte värt för mig, har jag satt en gräns så håller jag mig till den. Och om man inte har bråttom dyker rätt lampa upp. Och vem hade rätt nästan 300 kr billigare och med fungerande el :) tack sist :)


Så idag har jag även hunnit sy en fin duk till vårt möblemang i finrummet, av gamla lakan, men oj så fin den blev. Ska även plantera om en växt innan jag ger upp för idag:)


Har även tagit mig i kragen och bokat pappas kanon så jag ÄNTLIGEN kan skiva mina väggord.
Har bokat in detta på tisdag, vi får väl se hur det går.


Jo, en sak till fick vi gjort idag (lite hjälp av syskon) fick äntligen in snurrplattan i hörnskåpet och alla mina burkar:) Blev hur bra som helst.


Nöjd med resultatet

3 av 5 syskon har varit här och hälsat på idag. Det gör mig riktigt lycklig. Fikat lite. Min äldsta bror har fotografering som största intresse så han har varit runt i nejderna och fotat(kolla in hans hemsida www.skagge.se). Gick bara med en lite runda i trädgården, då jag inte har en sådan bra kamera och det hade börjat skymma.

På baksidan av vårt hus.







Jag är med o tävlar om ett presentkort hos BarnParadiset i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!


Ännu en tävling.


Kram Emma

lördag 11 oktober 2008

Missa inte.......


.........att "villa hemmet" har en utlottning på dessa underbara bokstäver. Vinner du och inte vill ha dom kan man ge mig dom i julklapp;)

Kram Emma

torsdag 9 oktober 2008

Bara ett litet

Ja, då har alla gått och lagt sig igen :)
Så då passar jag på att göra ett litet inlägg innan jag hoppar in i duschen och sedan sängen.

Egentligen har jag inget vettigt att skriva, men när har jag det? :)

Tänkte visa vad jag önskar mig i födelsedags present. Fyller ju år nästa månad. Och har därmed försökt pika min man om att jag vill ha en tallrikshylla, till vårt finrum. Jag har visat bilder. Den finaste bilden hittade jag hos Anna med den underbara bloggen "my lovely things" Älskar hennes tallrikshyllaoch hennes blogg, hon har ett super fint hem.

(bild lånad av "my lovely things")

Så den bilden visade jag för min man och sa lite snällt

Jag: "ska du ge mig en present när jag fyller år??"

Min man: "nä det tror jag inte" (vi brukar inte det)

Jag: "men OM du ska det, så önskar jag mig en sådan här" (visar bilden)

Min man: "jaha?"

Jag: "kan inte du bygga en sådan, du är ju snickare??"

Min man: "nä det kan jag inte"

Så tyvärr tror jag inte att det blir någon sådan, men man kan ju alltid hoppas. Kom på i skrivande stund att jag alltid ger min man present, han fick en "soda streamer" (eller hur det stavas) av mig sist. Hmmmm....... det är han som säger att vi inte ger varandra något......hmmmmm.... Hoppas jag får en tallrikshylla, för hans skull;)

Vi har äntligen fått vatten i köket, jippie, tyvärr ingen matta på toa :P Mattläggaren har råkat utför ryggskott stackaren. Tur att vi har 2 toaletter till.

Imorgon är det fredag och då är det städ dag, jippie. Och så ska jag besiktiga bilen, håll tummarna.

Var på auktion idag, hoppas på en låda med fina gamla kökshanddukar, så håll tummarna för det med :)

Nä hä god natt
Kram E

måndag 6 oktober 2008

Dimma

2 morgnar nu har varit så vackra. Från köket ser man ut i vår lilla hall och där genom ett fönster som man ser ut över ängar, och soliga dagar enda ner till sjön.

Både igår och idag har det varit himla vackert. Lite dimma och lite sol och sedan höstens alla vackra färger.
igår
idag

Här står tiden still, mattläggaren har inte varit här, och därmed har inte rörmokaren varit här alltså har Emma fortfarande inget vatten i köket. Dessutom har dom varit och grävt ett litet dike i trädgården för att vi ska få fiber hit (till datorn) så allt ser så härligt stökigt ut (jag var väldigt ironisk där, hatar oordning)


Så jag tröstar mig med att läsa allas trevliga bloggar och tackar för alla fina kommentarer som lämnas här, tack.

Har hittat 2 sty utlottningar som ni bara måste vara med på.


"Granne med selma" har en, där kan man vinna en riktigt fin tomte påse, så kolla in hos henne



Sedan har "tant ulrika" en utlottning också. Jag är med o tävlar om ett presentkort på 300kr hos Krumelur i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du också!


Är lite frustrerad över att ha så lite pyssel hemma just nu. Vill ha mer. Men gubben är nog glad, då jag senast i fredags slutade på sjukan med ambulans igen :P Har lite problem med att få hjärtat att slå rätt. Men tror det beror på att jag har för lite pyssel hemma :)

Behöver 2 sty sprayburkar, vit sy tråd, 2 sty mdf skivor, en stark karl som kan bära in mitt skåp, 5 sty knoppar till mina skåp eller åtminstånde en mattläggare som kunde göra klart badrummet så jag kan få möblera där :)


Det är bara att konstatera att det blir en dag med talbok och te fram till jag ska börja jobba kl 14.
Fast det är ju inte helt fel det heller. Tur att jag har ett så aktivt jobb så slipper jag klättra på väggarna för att få ut min energi.
Min faster aster o kusin Stora S är på Gekås idag. så håll tummarna för att dom hitta den klocka jag lääääänge har suktat efter. Så fall kommer den på bild inom kort.
Nähä, inget intressantare än så här, så kram på er
Emma

fredag 3 oktober 2008

Fredag = städ dag

Jaha, då var det fredag. Det innebär städ dag här hemma. Älskar att städa innför helgen. Så det är fint och rent till ledigheten i helgen.


Litet problem, toan är inte klar ännu. Det innebär att huset fortfarande är invaderat av verktyg och annat bråte som behövs till renovering av toaletter :P Det innebär även att vi fortfarande inte har vatten i köket. Har bara varit utan sen förra måndagen, dvs 1 1/2 vecka. Är trött på att hämta vatten från den lilla toan eller källaren. Vi äter på papptallrikar och mys faktorn är riktig låg.

Så då försöker jag trösta mig med att jag har en massa projekt att sköta ändå.


Blunda lite för kaoset här hemma, som ändå är betydligt bättre än för någon vecka sedan.


Har börjat måla skåp nummer 2 ska måla det en gång till idag.

kommer bli såååå fint


Köpte dessa trevliga ramar på kupan. Och där hittad jag även en kryddhylla som har fått en omgång vit färg, ska få 2 till. Vi har ju ingen kryddhylla sedan vi byggde den fina spisfläkten.



Kryddhylla + 2 ursöta ramar

Efter första strykningen


Min egna lilla loppistant (hon är ingen tant) Miss B lät mig rota fritt i hennes förråd, och där hittad jag en så söt hylla till toan (tror jag i varje fall) som då antagligen ska bli vit. Fast den är fin som den är så jag har inte bestämmt mig helt ännu.

Visst är den fin



Denna vackra fick jag av Miss S, hon vill att jag ska hålla mig frisk nu:) tusen tack Miss S

Så här fina blev ramarna och visst passade tavlan:)

Oj, vad tiden tickar, ska ju till farbror doktorn får höras senare.




Kram Emma