måndag 18 augusti 2008

Trix o fix och en mycket trevlig helg

Idag får jag väl lägga ut det fix och trix jag tänkte lagt ut i torsdags.

Det började med att jag köpte en stor ram på Ikea för ett par årsedan. Denna betsade jag körsbärs röd-brun träfärgad (ni fattar precis va) Hade bestämt att jag skulle ha 2 foto på barnen i den. Så jag tänkte att jag skulle vara super seriös och skära ut "hål" för fotona. Sagt och gjort så gjorde jag det. Det enda lilla felet var att jag hade mätt fel så Midi Me´s foto hamnade längre ut en Mini Me´s foto :P. Äh, tänkte jag jag skaffa ett nytt bakgrunds papper någon dag. Så i, utan att överdriva, har jag letat efter detta papper i säkert 4 år utan att hitta något så stort.


Men eftersom jag älskar att klura på saker och ting, så mitt i denna flytt som vi precis tagit oss igenom så kom jag på lösningen. Jag skulle sätta gamla gulnade not papper bakom. Problemet var bara det att VAR få man tag i gamla, fina, slitna not papper??

Efter ytterligare lite klurande kom jag på den briljanta ideen att jag skulle göra dom själv:) Jag menar hur svårt kan det vara:P ( de e jag och Lotta på bråkmakargatan)

Så nu har jag gjort det. Detta är även ett litet tips till er som gillar scrapbooking. Då det är dyrt att köpa alla dessa scrap papper, så är detta en betydligt billigare variant, fast dock lite mer avancerat så det gäller att man tycker om pyssel.

Så här gör du:

Först tar du ett gäng vanliga vita papper. Sedan tar du en spray flaska och häller i lite mjölk.


Sedan tar du och lägger papprena på ett ställe där du kan blöta ner dom med mjölk utan att du blaska ner en massa andra grejer. Sedan tar du och spraya alla papprena med mjölk.

Låt dom sedan ligga och torka en stund. Tro det eller ej så blir dom faktiskt kladdiga.

När du har gjort detta tar du och stryker den sidan på pappret som har mjölk på sig. stryk ganska länge tills den blir alldeles gulfläckig.


Efter det letar du upp gamla noter på nätet och skriver ut dom på den gulnade sidan.





För att sedan höja effekten så bränner du kanterna på dom så blir dom riktigt vackra.





Jag tog även lite spets och så och satte i ramen så blir det riktigt fint.


Jag kom dessutom på att ramen nu skulle vara svart så den har jag också målat x antal gånger:D

Denna helgen har varit riktigt trevlig. Bägge töserna har spelat hemma matcher men tyvärr förlorade dom bägge matcherna.

En av deras trognaste suportrar, Morbror (min storebror), var och kollade på bägge. Han stannade även länge på lördagen och fick med sig tjejerna att bada också, helt galet om ni fråga mig som inte har badat en enda gång denna sommaren.


På kvällen kom även Miss T o Mister M med kids förbi och tog en öl, eller ja i vårt fall blev det att Miss T bjöd på X-ider, muma :) det var skönt att bara sitta och snacka lite innan dom skulle "blada" hem igen. Ja för dom var så galna att dom tog inlinesen hit.


Så i söndags åkte jag o lill sist den äldre på vårt favis loppis ställe + 2 till. Denna gången letade jag efter delar till vår matservice som vi fått från min makes farmor, och kan ni tänka er jag (eller det var nog syrran) hittade en tallrik. Sedan kunde jag inte motstå 2 gamla mjölkflaskor också. Hade ju tänkt göra rabarbersaft denna sommaren, men tyvärr verkar inte tiden räcka till.


I ett av träden hänger det en kanna och lite koppar, såå mysigt :)




Här är en taskigt tagen bild, den är så missvisande för att det regnade och hela gården brukar vara full av gamla fina möbler. Detta tråkiga väder, suck.

Mina fynd:)

Där efter kom Miss S, lilla A och jimbo på besök. Dom skulle med och heja på Mini Me´s match. Tyvärr regnade det men dom kämpade på bra ändå även om det slutatde med förlust.

Hemma efter matchen grillades det och mini Me bakade kladdkaka med dumle i muffinsform. Hon skötte detta helt exemplariskt, MEN sedan när jag skulle hjälpa till blev det som vanligt inte så bra.

Jag satte igång ugnen och satte mig och pratade med våra gäster. Mini Me gick och vaktade ugnen och alla satt och slängde hungriga blickar mot den. MÅNGA gånger tänkte jag att det var så konstigt att det inte skönk ut någonting i formen, mycke mysko. Efter ca 35 min ger min man upp och går för att kolla vad som är fel. DÅ hade jag råkat sätt igång lampan i ugnen och inte själva ugnen:) JA jag vet jag är värdelös i köket.

Goda var dom i varje fall när dom väl blev klara

Men för att kompensera detta ska jag baka bröd ikväll när dom andra är på Öster.

Jag har även gett mig på att slipa våra blivande köks stolar. Jag har ju tyvärr inte hittat pinnstolarna jag velat ha än. Men i vårt förra hus så lämnade dom kvar 3 gamla stolar. Dom var riktigt fult brunmålade, men det är inget man inte kan ändra på:) Så fram med slipmaskinen :)

Så här såg dom ut innan

Nästan färdig slipade


Mitt svarta skåp har äntligen fått flytta in med alla dom svart målade ramarna, nu ska jag bara köpa till en si sådär 10- 15 sty.

Tack för idag:)

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Inga kommentarer: