söndag 31 augusti 2008

loppis loppis och så lite loppis

Idag var det menat att jag och min lilla syster (den äldre) skulle åka på loppis. Men när jag kom ut på verandakvisten på morgonen så låg vår stora katt där och kollade upp på mig med ledsna ögon. Under det ena ögat hade han en jätte böld. Röd i ögat med rinnande var tog vi in honom och kom fram till att han måste till veterinären. Loppisen därmed inställd. Han såg sååå ynklig ut stackaren. Han ville inte äta och bara låg i en hög liksom.

Nu är han ju inte så förtjust i att åka bil, så det blev 2,5 mil med en hyperventilerande jamande katt.

Väl inne så kvicknade han till och det slutade med att vi hade världens brottningsmatch på golvet då veterinären gjorde entré :) Han fick nämligen nyss på hundgodiset som stod på deras skrivbord, och han hade bestämt sig för att det skulle han bara ha, kosta vad det kosta vill.

Dom var överösta med jobb denna söndag, så dom sa att det nog skulle ta ett par timmar. Vad gör man under tiden?? Jo man åker på loppis:P

Ringde syrran som dock hade åkt på annat håll när våran tripp blev inställd. Så efter ett visst tvekande begav jag mig ändå till Östragård, Himmelriket för loppis folk. Jag hade läst i "vita ranunklers"blogg att hon förr förra söndagen hittat 2 sifoner där. Så med hök synen på kopplad tog jag mig in bland alla tyskar och gick 3 varv där dom borde vara OM dom hade några. Precis framför näsan på en annan snöt jag 2 sty en till mig och en till syrran, lycka, lycka, lycka, lycka. Det var dessutom dom 2 sista (förutom en trasig) lycka, lycka, lycka:)

Dålig bild, nej, super dålig bild:P


När jag sedan nöjd strosade omkring där inne ser jag en som liknar min mamma väldigt mycket, det var ju inte så konstigt då det var min mamma, hahaha.
Så då fick jag ju sällskap ändå:)

Vi strosade vidare ut på gården och där springer jag på en sådan pinnstol jag letat hela sommaren efter. Snäll som min mamma är köpte hon den till mig, tack mamma. Den skulle från början ha varit köksstol, men ska nu få bo i "fin" hallen med den fina nya lyktan på :)

Dålig bild igen jag vet, finare kommer imorgon


Efter det tog jag mig till Miss S, Mister Jimbo och lillaA. Där bälgade vi te i väntan på att Kisse skulle bli klar.

Sedan hämtade jag den stackars katten, det såg ut som han gått 10 ronder mot Mike Tyson :P Så nu springer han omkring och krokar med allt i huset pga. att han har tratt på sig:)

En kopp kvälls te blev det med min kära syster då hon kom för att hämta hem sifonen och kolla på gardiner och kortväggen. Hon var lika nöjd som jag att jag lyckades roffa åt mig dom fina sifonerna.

Visst är dom vackra (ursäkta dålig bild)
Så efter en dag med lagad katt och 3 fina fynd kan jag nog sova gott, trotts fläkten :)
Apropå den så har jag bestämt att ge den en chans innan jag börja min övertalnings process till kåpan. Det får vara e n långsiktig plan på övertalning ;)

God Natt kram Mrs E

2 kommentarer:

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vilken lycka att få dom 2 sista..ler
Hur mår katten...stackars missen.
Ha en bra dag/Irene

Anonym sa...

Ahh var du på loppis i stan i söndags? Då kunde jag ju följt med. Hade inget att göra.