lördag 29 november 2008

Första advent

Oj som jag har längtat. Jag har verkligen sett fram emot att jul/adventspynta det nya huset. I det förra var det så trångt och därför blev det inte så mycket av den varan. Men att ÄNTLIGEN ha ett hus med matrum gör ju att man blir som barn på nytt.

Matrummet

Så jag tillbringade min fredag med att sy 3 dukar, 8 löpare, 5 kuddfodral och pynta och dona. Visst tog det tid, men oj så nöjd jag var sedan. Barnen gjorde adventsljusstakrna, dom blev så fina.
Min kakform (ska i lite mer mossa)
Små krukor
Syster den äldre var här med och vi drack lite glögg, spelade julmusik och mös. Vi hängde upp gardinerna. Vi bakade även "lussebullar" som brytbröd, så gott.
Men sedan orkade vi inte mer. Så först idag fick jag upp adventstjärnorna och en stackars ljusstake. Dom andra 2 måste försvunnit i flytten, men ska ta en noggrannare titt på vinden i veckan.

Köket

Köpte nya advenststjärnor till barnen som skulle passa bättre på deras nya rum. Och då är det lite roligt att det kommer nya saker, att inte allt ska vara rött hela tiden (även om jag ÄLSKAR rött) Midi Me har ett svart vitt rum, så till henne blev det ett fin vit pappstjärna och Mini Me har ett rosa vitt rum så hon fick självklart en rosa:) I tv rummet har vi en svart stjärna. Fin rummet 2 guldiga och i köket ett en i trä. Allt anpassat till vardera rum:)


Förra helgen var min kära man i Helsingborg och uppfyllde min minstings stora dröm, hämta hem en ny 4 - hjuling. Hon har sparat och sparat till denna, så förra helgen blev det äntligen av. Från början var det meningen att hon skulle ha en 50 cc, men eftersom hon växer, barn gör ju gärna det, så blev det en 110 cc istället. Hon är så flickig och vill alltid ha klänningar och klackskor. Men sedan har hon en sida av enormt intresse för crossar, motorcyklar och 4 - hjulingar, allt som går fort.



Här står den hemska tingen som hon älskar så mycket :)




Hmmm... nähä, det var det hele för idag.
Godnatt
ps. alla bilder är kvälls bilder kommer nya senare ds.

tisdag 25 november 2008

29 år

Japp, idag fyller jag 29 år, känns inte mycket då jag har en kropp som en 85 åring och har haft det sedan barnsben.

Min enda sovmorgon på länge blev inte en sovmorgon, då det finns dom som vaknar tidigare än mig och ville säga grattis.
Så här pigg var jag då, ungefär.

Dagen till ära har jag varit ledig och blivit lite firad av släkt och vänner. Bakade 2 sorters kaka, ingen blev jättelyckad, men gick dock att äta. Har en enorm förmåga att stressa upp mig och låta detta gå ut över min familj, köket är inte min favis plats.

En massa presenter har det blivit. Min faster gav mig jättefina kökshanddukar med änglar på som hennes väninna sytt. Barnen gav mig en ur gullig Kockums mugg.
Så fin är den, ska ta en bättre bild senare så ni kan se hur liten den är.
En hel del presentkort från syskon och förälder (så nu ser det ut att bli klart i långhallen inom en snar framtid, jippi)
Och en jättefin ljuslampett (vet inte ens om det heter så) av storebror, självklart med en ängel på :) En krya på dig sten av syster den äldre, vilket verkligen kan behövas just nu. En ängel klocka, så fin, har aldrig sett innan, av pappsen, Mirre och lille bror den yngre. Lite lotter, vin och choklad och en och annan blomma blev det också från Miss T med familj.
Och en enormt fin hjärtan lyckta och ängel av Miss S och lilla A.
Hmm...har inte bestämmt riktigt vart den ska stå, men här var helt ok.
Änglen (japp, som vanligt bjuder jag på dåliga bilder)
Lycktan i närbild :P
Tack allihopa för detta, blev JÄTTEGLAD för ALLT. Från mannens släktingar fick jag ett ekonomiskt bidrag, som jag tänkte till en tallrikshylla:)

Så ikväll tog familjen mig på bio och hämtade mat från min favis thai resturang. Enormt mysigt.

Men eftersom jag varit ledig så kunde jag ju inte sitta helt still utan var tvungen att provmåla säckväv, som syster den äldre införskaffat till mig. Ska bli kuddfodral. Har ju sett andra göra bedårande sådana, så nu var jag bara tvungen att testa själv, vi får väl se hur det blir.


Vad har man hunnit med på 29 år?? 2 barn, 2 hus, 2 företag......hehe...... det är väl inte så illa pinkat av en trähäst.

Min äldsta dotters rektor trodde inte hon hade en så ung mamma, hon är ju 11 år. Alla som ser mig brukar gissa på 18- 20 år. I våras fick jag visa leg när jag köpte folköl. Man tackar och bockar.

Ofta få jag höra frågan "är det dina systrar?" när jag är i väg med barnen. Att min äldsta dessutom bara är 3-4 cm kortare, gör inte det hela lättare.

Skulle kanske varit intressant och se hur många % av mina 29 år jag tillbringat på sjukhus. Ni som känner mig vet att det blir en hel del tid där. Eller kanske inte, bättre att vara lyckligt ovetande :P

När man ändå sitter här och fundera kom jag på ett sätt att jämna ut min ålder med min 85 åriga kropp. Har fått höra att visa delar är som en 85 åring, men är en väldigt aktiv sådan:). Jag har gjort konditions test flera gånger i mitt liv då jag jobbar som hälsoutvecklare. Var gång har det konstaterats att jag har ca 213 i max puls. I vanliga fall brukar det vara 220 minus ålder. Alltså skulle jag ha 220 - 29 = 191, men istället har jag som en 6 åring. Alltså kompenserar jag ganska bra min 85 åriga kropp med min 6 åriga max puls, eller?? :) och känner mig som 15 ;)

Gud vilket svammel det blev idag, men har man 29 års kris så har man.

God natt

söndag 23 november 2008

Måndag

Det är så fina morgona nu när det är så kallt ute.
Måndag är en av dom bättre dagarna på veckan tycker jag. Jag börja alltid veckan med dom roligaste jobben. Träning med roliga människor som förgyller ens dag, kan en vecka börja bättre??

Men också då man kan tänka tillbaka på helgen som var. Mycket roligt hann jag med. I fredags var min obligatoriska städdag, Så skönt att ha det gjort innan helgen. Jag och min syster den äldre var på Ikea. Handlade en massa tyg till julgardiner och dukar. Tyvärr var tyget jag spanat in på nätet slut, men men, det fanns ju annat fint. Sedan blev det en del ljus, matta till toan och annat smått och gott till huset med andra ord. Handlade även en trälåda till mina vanliga ljus, den ska pimpas lite men det får ni se senare.



Som sagt den ska göras i ordning lite, men var bara tvungen att testa den:)


Så i Lördags frågade faster aster om jag ville följa med på en loppis jag aldrig varit på tidigare, Klart jag ville:) Den var liten, men med riktigt fina saker i alla prisklasser. Mina barn hittade julklappar till sin mamma :D har dock redan glömt vad det var;)
Ett par hus i från denna loppis med en riktigt trevlig ägare så låg en annan antik/loppis, fast med inrikning på glas och poslin. Klart att vi gick in och kollade läget. Man kan väl säga så här, den man som jobbade här var dit plaserad av sin fru och ville verkligen inte vara där. När jag hittade en glas karaff till våra snäckor vi plockade i Halmstad i sommras så sa han "jaha, då får jag väl gå och leta upp växel, trodde inte det skulle komma någon idag så jag har inte plockat fram den".

Det var verkligen suck och stön när jag bad att få den inslagen i papper. Sedan på pekade han ändå för mig att jag skulle bära den försiktigt då den var gjord av poslin???? Skumm gubbe, på helt fel ställe.
Vi hade väldigt trevligt i vilket fall som helst och trippen avslutades med en fika hos faster.


Sedan bar det hem för att förbereda allt inför kvällen. Och då kunde jag ju inte låta bli att börja pimpa den ny renoverade toan:) Hängde upp gardin vajer och sydde gardin, fixade karaffen med snäckor och satte fram dom andra. Den är inte klar men börjar ta form:)



Karaffen till höger är den nya. (inte toa rullen som råkade komma med på bild *haha*)



Speglen ska bli vit.



Krokarna ska hängas upp. En liten hylla ska upp ovanför speglen

Jag fyller år i veckan och hade bjudit hem syskon med respektive. En bra anledning till att träffas, blir inte så ofta som vi gör det samtidigt allihopa.

ÄNTLIGEN fick jag duka med mina linne handukar och brickor (eller barnen gjorde det, då jag höll på med all mat) Det blev såååååååååååå fint, tro ni inte jag glömde ta kort:P Det var så trevligt. Det var första gången jag träffadde min syster den yngres pojkvän, han smälte in så bra i vårt lilla gäng så det var extra kul. Skönt med folk som har samma humor:)


Igår var ju då jobbdag så den reflektera jag väl inte så mycket över idag:) Men förutom den kan man väl säga att helgen blev bra. Ja alltså dagen igår var oxå bra, men räknar inte den då eftersom jag jobbade.
Kram Emma


tisdag 18 november 2008

Måla, måla, regn, regn, regn

Ännu en regning dag. Mini Me är riktigt sjuk nu, förkyld och feber. Så ikväll sjuknade även Midi me in. Stackarna, men det är varje fall roligare att vara sjuka nu än på sommaren, alltid något:)
Har ÄNTLIGEN hittat limpistolen. Trodde ett tag att jag höll på att bli knäpp, visste att jag sett den. Letade överallt, till slut när jag låg och kröp på golvet i källaren hittade jag den. Den hade trillat ner bakom en bänk, och syntes endast från dennna vinkel.
Så nu äntligen har vi kunat fortsätta med kakfaten.
Jag har även fått målat klart skåpet till toan och den lilla hyllan som ska hänga över. Sedan fick jag även målat konsolerna till den blivande hatt hyllan till "fin" hallen. Så kanske den blir klar innan jul, men bara kanske;)
Skåpet ska få knoppar från indiskan:)
Hyllan grundmålad, har målat den riktigt med men glömde fota.
Konsolerna till hatthyllan
Sedan har jag bara slappat, drukigt mycket te, spelat spel och varit enormt lat. Ibland lyssnar även jag på min kropp, även om det inte är så ofta. Men imorgon kanske jag kan få något vettigt gjort.
Så jag hoppas komma med ett längre och vettigare inlägg imorgon.
God natt

onsdag 12 november 2008

Ledig dag

Då hade man en ledig dag igen:) Och jag gjorde ingen mils lång lista på vad jag borde göra. Men har fått gjort en del ändå.
Gissa vilket väder vi har :)

Min faster aster och jag tog oss till favis stället igen (kan väl aldrig vara där förmycket??) Och ja, vi hittade en del idag med. Varför är det så kul att shopa när allt kostar mellan 5 och 30 kr?? Jo för man får så mycket för pengarna:) Kan väl säga att nästa hela vårt hus är inrett med loppis och aukitons fynd.


Vi bestämmde oss även för att ta oss in i skogen för att plocka lite mossa och granris. Sagt och gjort med handskar och redskap så tog vi oss mödosamt in. Mycket hala grenar och stubbar försökte hindra oss, men skamm den som ger sig.

En bit in i skogen (inte långt in får jag väl erkänna) så satte vi igång och plockade och klippte. Fyllde 2 kartonger. När jag står som bäst och klipper hör jag ett litet skrik, ser i ögonvrån hur min fasters lätt självlysande jacka hamna en nivå längre ner. När jag kommer runt granen jag håller på att klippa ner ligger hon garvandes (skrattandes) i en hög bland mossan. Ja, ni förstår hur rutinerade skogsbesökare vi är. Och dessutom så hade vi tagit en mycket onödig väg in i skogen, såg vi när vi gick ut ur skogen, men kul var det.

När jag kom hem sedan tog kidsen och jag och gjorde lite fint vid uthuset med mossan och granriset. Det blev jättefint.

Nöjda med detta gick vi in och fikade, sprayade ramarna jag fyndade idag. Sedan satte vi igång och produserade julkort. Min syster (den äldre) kom upp och gjorde oss sällskap. Många fina kort blev det. Barnen tyckte det var riktigt roligt. Och finns det något mysigare än att
sitta med sina barn och pyssla??????


I helgen ser det ut att äntligen bli av att åka till våra vänner i Linköping. ska bli så kul att träffa dom, och få se den lilla sötnosen. vi har redan tjuvkikat på filmsnuttar dom skickat över.
Nähä, nu ska jag och gubben bryta oss in i min fina sifon:)
Kram Emma

tisdag 11 november 2008

Varning suddiga bilder

Igår så ÄNTLIGEN hämtade jag vår kamera laddaren. Har känt mig helt handikappad utan kamera. Så idag blir det många SUDDIGA bilder( glömt hur man gör nu utan kamera så länge), lång text och luddigt innehåll:)

Förra veckan hann jag äntligen med lite loppis. En del inhandlat har det blivit till plånkas stora förtvivlan:) Min kära faster kom förbi med en underbar Kockums potta. Har velat ha en jätte länge. Och nu tack vara faster aster ha jag det:) tack.

Vi var på ett av favis ställena i veckan där jag hade spanat in en fåtölj. Den fanns kvar och en lycka spred sig i hela mig. Ibland ångrar man ju att man inte köppt något direkt utan väntat och sedan har den varit såld. Men som tur var stod den där och väntade på mig:)
Den ska bli svart med svarta armstöd och ben. syrran utbildar sig till möbeltapetserare, tack och lov:)
Bara för att ni ska se helheten vart den ska stå, bortom skänken ska jag sätta 5 väggfasta hyllor (svarta) med konsoler från Indiska med alla våra böcker. Så det är en läshörna jag skapar:)
Lampfoten ska också bli svart.

Vi hittade lite annat smått och gott, glasunderlägg som passar mina brickor jag har när jag dukar fin bord. En glasburk till mitt skafferi och ett emaljerat durkslag, har letat länge efter ett:). Min faster hittade en del hon med.

Sedan var jag hos min loppis tant, som inte är en tant utan en kvinna i sina bästa år:) Där jag hade spanat in en liten pall.
Den fick bo i vår nya läshörna

Min syster och Mini Me var iväg en runda oxå. Där hittade jag kakformen jag letat efter som ska bli en adventsljusstake, ett nattduksbord till Mini Me, fler brickor och ljusstakar till kakfat, en vacker sifon, gamla julljushållare och sedan 10 underbart vackra linnehanddukar med monogram, love. Hade egentligen tänkt röda, men blå fungera också bra:)
Min "nya" adventsljusstake.
Så vacker sifon, tror den fungera oxå:)

Igår var jag på kupan i storstaden vi bor nära, där hittade jag en bricka till min samling. Har nu 7 vill ha 10 gärna 12. Till mina fin dukningar :) Har satt min lilla loppistant i jobb igen. Hon skulle kolla igenom hennes gömmor i jakt på fler.
behöver absolut inte vara likadana, bara dom har en vågad kant.

Min Älskade man har även satt upp konsolerna i fönstret i "vår hall", tack älsklingen.

Vi firade även 10 årig förlovning förra veckan, vilket bägge glömde till på kvällen då vi kom på det nästan samtidigt. Så dagen efter fick jag 20 röda rosor. LoVe Ya.
oj så suddig

Har funderat väldigt mycket över mitt liv på sistone. För var gång jag är ledig förväntar jag mig att jag ska få så mycket gjort, men tycker ALDRIG jag får det. Som förra veckan i onsdags när jag var ledig så putsade jag 3 fönster, var på loppisen med faster, bakade med Mini Me, lappade och fixade mitt skafferi, sydde 2 kuddar, tvättade och hängde 2 tvättar + att min bror och hans sambo var här och fikade. Och ändå var jag så besviken när jag gick och la mig att jag inte hade fått något gjort. det tar mig sedan ungefär en vecka att inse att lite gjort, det fick jag faktiskt. Men då har jag malt sönder mig av ångest.
Mitt lilla skafferi.
Dålig bild på fin kudde, en av 2.

Så igår kväll kl 23 så satt jag och skrev ner 11 punkter vad jag skulle göra idag när jag var ledig på förmiddagen. Blev så arg på mig själv att jag eldade upp lappen i morse. Har alltså då bara gjort 2 punkter dammsugit och gjort i ordning lite till i skafferiet. Hade kanske limmat kakfaten OM jag hade hittat min limpistol :P Där emot har jag i stället tagit mig tid att prata länge med 2 vänner i telefon och vilat 30 min extra på morgonen. Tycker inte om att prata i telefon egentligen, eftersom man får så lite gjort då, haha.

Men känner jag mig själv gör jag en ännu längre lista ikväll och tar igen det med råger imorgon då jag är ledig hela dagen:)

Nähä lunch ska jag få i mig nu.

Kram Emma

lördag 1 november 2008

Lördag

Ännu ingen kamera. Eller , jo igår efter att jag redan hade varit inne i stan så fick jag ett sms att den var klar. Och i detta vädret vill man inte vara på vägarna mer än nödvändigt. Skulle egentligen besökt vänner i Lindköping, men vågade inte då det inte är fixat med vinterdäck. Såååååå tråkigt. Dom har fått en så söt liten flicka, så både jag, gubben och tjejerna hade riktigt längtat och haft nedräkning här hemma. Men, men det kommer fler tillfälle, och det snart hoppas jag. Det är ju lite problem när man ska bort lite längre och jobbar på helgen. så vi får väl se om det blir mitt i veckan eller något:P

Igår när jag ändå tagit mig till stan pga av min super sämsta bil (är inte kompis med den just nu) så körde jag ändå förbi kupan, i varje fall om man tar det hållet jag kör :). Och då råkade jag gå


in där. Och vad står nästan direkt innanför dörren och ropar "Emma, Emma köp mig, jag skulle passa såååå bra i ditt sovrum" MEN jag vill ju gärna vara HELT, HELT säker på att den var menad till mig. Så jag bestämmde mig för att gå en runda i butiken och OM den stod kvar när jag kom dit igen, skulle jag köpa den:) Den stod kvar, och för 35 kr var den min.

En fin gammal pinnstol. Har 2 till men träfärgade, exakt likadana. Älskar dom.


Så härligt sliten
Hmmm, skärpa vad är det??

ja, ja det blir så med mobil


Idag har vi haft en mysdag. Först har vi varit ute och grillat i en kompis grillkåta??? Vet inte om dom det heter så. Hur mysigt som helst. Jag som inte är en ute människa tyckte det var perfekt, man satt inne i kåtan som var varm och go och grillade. Barnen kunde springa ut o in medan man bara satt och njöt av att vara ute/inne :)



Har haft en mass produktion av kakfat i veckan. Gud vad kul det är att pyssla ihop dom.

Tycker dom blir så vackra. Blev så inspirerad av Marie med den fina bloggen "nostalgi och romantik"

Sedan på kvällen var det bara familjen, vi spelade spel åt gott och bara va. Vi invigde finrummet med fin dukning och massa tända ljus. Så underbart. När jag dukar fint tycker jag det är extra fint att ha en silverbricka under var tallrik, det ser lyxigt ut, men ändå så enkelt.






Även denna gången är det mobilen som jag tagit bilderna med så ha förståelse






Barnen tycker också om att duka fint
Nähä nu ska jag fortsätta att bara va.
Kram Emma