lördag 30 augusti 2008

Gardiner på plats

Igår handlade vi äntligen gardinstänger till köket. Hade spanat in några vit-guldiga på k-rauta, faktiskt jättefina.

Passar väldigt bra i vårat kök. Ville absolut inte ha svarta, det skulle inte passa in.

Men det hade varit typiskt maken att vilja ha det, fast det inte passar. Inget illa ment men han har svårt för att se helheten :P


Och när vi ändå är inne på det området så kommer vi till helgens problem:) Vi skulle köpa ny spisfläkt, och åter igen har vi hamnat i den situationen där inte alla här hemma kan se helheten:/


Jag ville ha en fin fläkt som ser ut som en gammal fläkt med kåpa, typ som dessa.



Men det gick inte då fick man riva och allt var det va gubben klagade på. Ok det kan jag köpa (såg framför mig att i framtiden kunna övertala honom till detta, då renoveringen låg lite längre i från, och han samlat nya krafter)

Så i helgen har vi farit omkring och letat fläkt, vad faller min man för om inte denna.


Vad tycker ni passa den in i vårt hem ??? till våra köksmöbler och dylikt ???........Nja inte riktigt va. Och vet ni helt plötsligt gick det att riva skåpet och allt vad det nu var som inte gick för ett par veckor sedan. Jag blir så matt. Så nu får jag ju ta reda på OM det går att bara köpa kåpan så man kan sätta den utan på denna extremt fula fläkt min man köpte :P
Är det någon som vet så hör av er:)

Men, men , men lyckades ändå ta mig samman efter detta ner köp och sy klart gardinerna och sätta upp alla tavlor jag äntligen fått in i sina ramar.
Så ni får nu istället njuta av fina bilder på köket och hallen istället för fula fläkt bilder:)

Alla kort inramade

Alla kort på plats

En enda färg bild, vårt bröllops foto, resten svart-vitt

Gardinerna från finhallen sett

Bägge fönstrena.

Hmmm....dessa problem kommer göra mig lite lätt sömnlös, vet att det är löjligt, men sådan är jag. Men vem vet det kommer kanske bli skitsnyggt, jag kanske har fel, det har jag haft såååå många gånger förut:) Är bara lite barnsligt besviken för att jag inte fick som jag ville.

God natt kram

16 kommentarer:

Anonym sa...

Stå på dig sizt! Du vet ju att han kommer säga: "Fan vad bra det blev" om ditt förslag när det väl sitter på plats.De kåporna du visade passar ju tusen gånger bättre i ert lantliga hem. Vad vackra gardinerna blev, ska oxå ha sådana i mitt blivande lant kök ;)
Tavelväggen blev underbart vacker!Ses i morgon vid 11.20:) natti natt. Kram lillsizt

Solsjö - Under en vind sa...

DEt är bäst då männen inte tycker nåt alls....här hemma går jag oftast vinnande ur striderna....men inte alltid!

Vad fin fotoväggen blev!

ha det gott, kram!

LOPPISLIV sa...

Hejs svejs! Tack för din rara kommentar. Kan bara meddela dig att maken min inte heller riktigt förstår tjusningen med att ha en dörr som enligt honom är färdig för tippen i vardagsrummet...hihi. Vi har en vanlig fläkt i vårt kök som sitter fast på väggen. Ovanför den har maken byggt en låtsas kåpa typ dem du visade på bilderna fast en enklare modell i spånskiva som vi sedan målat med strukturfärg så det ser murat ut. En billig riktig fuskis med andra ord :-) Vi har haft den väldigt länge men nu på senare tid har han blivit väldigt envis med att vi ska ha en modern rostfri istället. Och faktiskt kan jag tycka att det kan vara rätt snyggt det också. Vi får väl se hur det blir när det väl är dags. Gardinerna blev jätte fina. Gillar dina svartvita foton i svarta ramar. Snyggt! Ha en härlig söndag. Kram Paula

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Jag tycker dina förslag på spiskåpa/fläkt var jättefina..hoppas det löser sig..du får lirka lite med honom och se om han ändrar sig :)

Fint med alla foton!

Kram
Mia

♥ Fyra årstider sa...

Första gången jag är på besök...tjusigt med alla kort i svart vitt.
Kram Lotta

Lilla huset på prärien sa...

Åh så tjusiga de där gammeldags kåporna var. Förstår verkligen att du ville ha en av dem. Den ni köpte var förstås helt ok den också men jag förstår din frustration.

Vad vackert det blev med både nya gardiner och alla fotona du satt upp!

Kram Jenny

Gårdsromantik sa...

Vem vet - det kanske blir diskret och fint med fläkten - jag håller tummarna.

Är snart i samma situation - tur nog har maken inga åsikter vad gäller inredning - för det mesta...
Han tyckte att sovrummet jag visade var i puttinuttigaste laget...men han vänjer sig nog.

Dina gardiner blev jättefina!

Vad har ni på golvet? Klinkers?

Kram Maud

Lundis sa...

Karlar säger jag bara! :) Jag är helt på din sida, vännen.

Vad fint det blev med fotona! Jag funderar oxå på att ha en fotovägg i den nya lyan. Kommer nog bli en hel del bebbe-bilder på den :)

Kram på dig!

Skatan sa...

Hej och tack för hälsningen hos mig! Idag är tack och lov solen framme och det smittar faktiskt av sig en smula på humöret ;-)

Önskar dig en skön söndag. Hoppas du lyckas övertala maken till det du vill :)

Kram.

Stina sa...

Hörru gumman!
De där gardinerna kan du gärna skicka hit.
Fläktar ja. Haha...
Jag har gått med på en nyare sort...som inte är direkt som jag ville. Men okej då...den är ju bättre än den jag haft. Vi kompromissar här hemma. Inredningen i övrigt får jag ju göra som jag vill med. Tur är väl det.
Annars kanske man fått bott i olja och cykelkedjor.
Kramis

Anonym sa...

go Emma, go Emma (8) håller med Kakan, Stå på dej :D
Det blev kanonsnyggt alltihopa, du ska verkligen vara nöjd! :)

Kram
Lillsizt mini :)

Änglahem sa...

Men oj vilket jobb ni gjort!! Vilket charmigt hus ni har! Det är tur att man inte vet innan renovering vad det är man ger sig in på*fniss*, maken min säger att han vill aldrig göra om det!...jag står mest undrande och förstår inte vad han menar*ööhh*. Attans också! jag som drömmer om ett riktigt gammalt hus....blir nog tyvärr jag som får ge mig i slutändan....i Detta fall!*fniss* Annars har jag rätt bra pli på honom*fniss*. Man får lägga fram sina idéer så där lagom nonschigt...och bida sin tid....för plötsligt så har gubben kommit på en sån bra idé!!*tihi* som ju var min idé från början!

Vad det gäller spiskåpan får du ju bara inte backa på, din variant passar ju sååå mycket bättre för erat kök än hans...som ärligt talat inte passar alls. Karlar!!!!...man kan inte leva med dom men inte heller utan dom!*fniss*

Vad roligt att du gjorde dig hörd "hemma" hos mig så att jag hittade hit! Återkommer gärna!

Kram, Ulrika

Nygammalt sa...

Hi hi, karlar! Hoppas det löser sig.

Hoppas också att du mår bättre och att du svar snabbt.

(Vilka fina inlägg du har gjort)

kram!

MiaMaria sa...

Hej!

Så vacker med alla fotona......svartvitt är ju så snyggt!!!!

Lycka till inne hos mig!
MiaMaria

Hagbacken sa...

Hallå där...jag förstår precis hur det känns att inte få sin vilja igenom. Nu är detta MIN lägenhet som jag inrett INNAN min sambo flyttat in..så inredningen HÄR har han ingenting att säga till om...precis som jag inte har vad gäller HANS sommarstuga...ååå vad jag önskar jag fick gå över allt furu där med vitt.

Men du är ju i en helt annan sits...hur som helst så blev det såå fint med ramarna och gardinerna!

Hoppas du inte hakar upp dig föör mkt på fläkten...vissa saker är nödvändiga TROTS att de flesta är "fula"...ibland kan man behöva tid på sig (iaf JAG på att vänja sig också vid ngt nytt)


Men jag håller med dig...dina förslag VAR verkligen fina...karlar är ett släkte för sig, tyvärr!

Kram Linda

Hemmet Är Min Borg sa...

neeeej stå på dig ,gubben har ingen smak :)