fredag 30 januari 2009

Kan inte låta bli.......

...idag fick vi ju hem vår efter längtade Chaplin. Skulle hämta han 14 - 14.30. Så jag gick på spänn blandat med små rosa moln hela dagen.


Jag började med att städa och lägga ut en gammal vaxduk i hallen där han ska sova. Ställde fram hans bädd som jag köpt på Ikea härom dagen.



Gjorde i ordning hans mat plats.

Katterna hade fått en ny mat plats redan igår, på min brudkista som jag har i köket. Då når inte Chaplin upp, och då får dom äta ifred. (än så länge)



La fram det fina halsbandet som Mini Me hade köpt till honom


Här kommer en del bilder för er som orkar

Här tar han sina första stapplade steg i sin nya trädgård


Bädden blev en direkt favorit, där låg han och gosade med sina leksaker i flera timmar innan han ens tänkte tanken på att nosa omkring i huset. Känns som han kände sig hemma direkt:)


Älskar att ligga på trasmattorna jag köpt till honom, fast en råkade han kissa på när vi busade med honom:)



Katterna är mer nyfikna på honom än han på dom, vilket gjort att dom accepterat honom. Det trodde jag aldrig skulle gå så fort. Men tror det kan beror på att han är så lugn.


Hade en bestämd bild framför mig hur jag skulle göra för att han skulle ha sina platser, än så länge har det fungerat. Trasmattorna jag köppt och lagt ut lite här och var till honom ligger han mer än gärna på. Bädden ÄLSKAR han.

Vi får se om det fungera lika bra inatt och imorgon

God natt

torsdag 29 januari 2009

Min läshörna.....

....börjar ta form. Var på Ikea härom dagen för att inhanla lite till Chaplin. Det blide en bädd och matskålar. Så nu är väl allt ganska så klart inför hans ankomst imorgon:) Att man kan längta så mycket.

Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om, utan när jag var på Ikea så handlade jag ÄNTLIGEN den där lampskärmen som jag tänkt till den fula golvlampan. Hade tänkt vit från början men köpte svart och det blev såååååå bra. Så inspirerad slet jag ut lampfoten och sprayade den svart. Åhhh vilken myshörna jag fått:)

(Kan ni se mig med inredningstidningar och med en stor kopp te, och Chaplin liggande vid mina fötter sittande njutandes här)
Ni som inte kom ihåg hur lampfoten o fåtöljen såg ut innan kan kolla här.
Nu ska bara dom svarta väggfasta hyllorna upp oxå:)

Kan ni fatta imorgon kl 14 är jag hundägare. Känns helt otroligt. Alla veckors väntan är äntligen över. Tror ni att jag kommer sova inatt? Hoppas det för sedan kommer jag väl inte göra detta på ett tag:P

Chaplin

Bakade ett super gott (enligt mig) bryt bröd förra veckan. Börjar bli roligt att baka nu när man fattar på ett ungefär hur man gör;)



Lagade även kvällsmaten 2 kvällar, och nej Mrs G och Mr C jag brände inga potatisar:)
Den blev god för att vara mig.

Nähä ha det fint

Kram
Ps. Glöm inte min andra blogg, "Fit for fight". Hoppas att ni tar er tid till den så att jag får mycket pepping så att jag kan komma i form, tack på för hand

söndag 18 januari 2009

Inga bilder....

...sitter faktiskt på jobbet och skriver en rad.
Familjen har börjat återhämta sig från förkylning, feber och hosta. Så veckan som kommer blir den första "normala" efter jul.

Men imorgon är det tid för att träffa läkaren som ska försöka "fixa" min vänster tumme. Börja bli lite lätt illamående för att jag är så nervös. Alltså jag är nervös för att det handen inte kommer bli bra trotts ingrepp. Har ju varit med om detta förut.

Igår var vi och hälsade på våra tervliga vänner ett par byar bort:) Miss C med familj. Dom bjöd på alldeles för god mat, ni vet så där god så man äter och blir för mätt:P Men det kan det vara värt med gämna mellanrum.

Hon hade även rensat lite i sin källare, och vad hittade hon där??? Jo sådana fina silverbrickor jag samlar på 2 sty. Och jag fick bägge. 10000000000 TACK loverly.
En kul grej som hände under kvällen var att vi tog en kopp te framför tv:n då det råkade vara körslaget. En av körena (har inte koll på vilken då jag inte följer detta) sjöng en låt med Pink. Och jag har ALLTID trott att hon sjunger....hahaha...... "I´w got my Bratwurst" ....hahaha.... Men det visade sig att det var "rock moves" inte "bratwurst" hahhahahahaa. Och då ska jag berätta att jag brukar hacka lite på min man när han hört fel:)
Och med risk för att tjata ihjäl alla så måste jag ju berätta att Chaplin fyllde 6 veckor i fredags. Alltså mindre än 2 veckor kvar nu:)
Och jag betalade 1/2 honom i fredags, så nu är han liksom helt "paxad".
Känns nästan som om man ska få en bäbis, helt sjukt, man bara längtar och längtar.
Ska hämta hem honom den 30/1.
Nä roligare än så här blir det inte idag:)
Kram Emma

onsdag 14 januari 2009

OK......

....jag är inget data snille. Min pappa har nu löst en del av problemet med att jag inte få upp någa bilder på min blogg. Så nu sitter jag vid min bärbara dator istället och döper inte bilderna till något med åäö i:) det hjälper lite.+ att det är mer socialt att sitta med dom andra med den bärbara, än inne på kontoret.
Tyvärr är det ju så att jag då inte fått upp några julbilder förens idag:( så ni som inte tröttnat allt för mycket på julen kan scrolla ner till första inlägget för i år, där finns mina suddiga julbilder:)
Eftesom jag då inte har tagit några bilder på sistonde i ren protest att jag inte kunde lägga ut dom här har nu inget kul att visa upp. Men kommer åtgärda detta dom närmsta dagarna.

Så idag kommer en liten bild serie på Chaplin istället. Alla tagna med mobil:P

här är han bara någon vecka gammal, född 081205,



här ligger han och kramas med sin bror. Deras mamma är schäfer/rottis och pappan småländsk stövare.

Här är han ytterligare någon vecka. Livsnjutare redan:)


Och här är vi, jag & Chaplin. Här är han typ 3 1/2 vecka.

Håll i hatten, men min man ska med och hälsa på honom på fredag och det känns så bra så han hinner se honom innan det är dags att ta hem honom. Och då får han ju även chansen att lukta på honom, fniss;)

kram från en lycklig skit

fredag 9 januari 2009

Det löser sig......

...sa gumman som sket i vasken:) Nä men allvaligt ser det ut att lösa sig med min älskade Chaplin och min ÄLSKADE man:D
Idag fyller Chaplin 5 veckor alltså "bara" 3 veckor kvar.
Tyvärr strular fortfarande mina datorer så ingen bild idag heller:P
Kram E
Ps. glöm inte besöka min andra blogg där jag kämpar för att komma i form "fit for fight"

tisdag 6 januari 2009

Varning Beklagan!!!!! Ett barns dröm.

Min Chaplin

Ni som inte tycker om människor som beklaga sig ska inte läsa detta inlägg.


En gång, vet inte hur gammal jag var 9-11, något sådant. Så var vi os min farmors syster, i hennes stuga. Hon hade en hund en "Lassie" hund, som hette Charlie. Eftersom jag inte hade någon annan att leka med lekte jag med hunden. Vi sprang varv på varv runt huset. Det var så jag bestämmde mig för att jag ville ha hund.

Så HELA vägen hem från helsingborg (ca 16 mil) Satt jag och tjatade på mina föräldrar att jag ville ha en hund, en hund som skulle heta Chaplin. Min pappa var väldigt bestämmd, hela 16 mil hem att det skulle jag inte ha. Han sa att det får du skaffa när du blivit myndig och flyttat hemifrån.


Jag träffade min man när vi var 16 år. Nu 13 1/2 år efter undrar jag om jag gift mig med min pappa. min man vill INTE ha hund, för att 1: han tycker som luktar äckligt

2: dom kostar mycket

3: man binder upp sig

Så nu ska jag i mitt enda liv inte få ha en hund för att pappa inte trodde jag var mogen nog och min man tycker dom lukta illa, ironiskt, JA.


Det värsta är att jag har redan hittat Chaplin. därför gör det mer ont. Men antar att jag få skylla mig själv, trodde att min man inte skulle kunna säga nej när han såg hur underbar denna lilla krabat är. MEN hans lukt sinne är lite viktigare:P Ja, jag är arg och riktigt bitsk när jag skriver detta. Min man har 100000000 andra sidor som jag ÄLSKAR. Men det gör ont när man vet att man ALDRIG få uppfylla sin dröm.

Min vän......

Miss S med sin lilla familj har skaffat hus. Vi var där och hälsade på idag. Vilket projekt, men dom är såååååååååå (där kom det igen, kan inte låta bli) duktiga. Det har verkligen potential att bli ett av dom vackraste hemmen. Hennes mister Jimbo jobbar på som ett x2000, vilket tempo dom har, man blir svett av att bara kolla:) Så nu har Miss S startat en blogg så att vi inredning intresserade kan få se hur allt går för dom, så kika in där det kommer bli riktigt spänande klicka här "från golv till tak" och det är mig hon nämner som "loverly vän E.F":D ( ja, jag är mallig för detta) Själv klart hade jag kameran med, men tro ni jag kom ihåg att fota, nääää. typiskt mig:P
Kram E

måndag 5 januari 2009

13 1/2 års


Idag för 13 år sedan hade vi lånat mannens, kusins hus. Han bjöd på tacos, det var samma väder som idag massa snö och en massa - grader. Vi låg hela kvällen och mös framför kakel ugnen vi hade fyr i. Vi var 16 år gammla. Fatta 13 år:)


Några dagar senare åkte min mans mamma och bröder med familjer i väg till lansarote. Vi skulle vara hemma själva i en vecka så bäddade vi ihop 3 sitsoffan med 2 sits soffan och sov där hela veckan det var såååååååååååååååååååååååå mysigt.


Nu i jul har vi gjort samma sak. Vi har bäddat ihop schäslongen med 3 soffan och vid fotänden på schäslongen har vi satt fåtöljen. vi känner oss som 16 år och nyförälskade igen:) Och några nätter till blir det:)


Tyvärr kan jag inte lägga upp bilder på min blogg just nu, antar att det är något vajsing med min dator. Har försökt nu i 2 dagar. får sätta pappa i jobb, igen. Men tänkte vänta då min låne mamma åker till Syd afrika i 2 månader på torsdag. så antar att dom vill umgås dom sista dagarna innan hon åker. Dessutom kanske han behöver sysselsättas när hon åkt;)


Nu ska jag åter gå till min älskling på vår 13 1/2 års dag


Japp min man läser fortfarande min blogg, haha så han har tydligen läst om vovven för jag får pikar här hemma om hur skönt det är att vi INTE ha en hund:P

Vi får väl se om 3 1/2 vecka då:)


Kram

söndag 4 januari 2009

lite sent men... God jul, gott nytt och god fortsättning.....och välkommen 2009!

Har inga bra ursäkter varför jag uteblivit så länge, mer än att jag tyckt jävligt synd om mig själv:P
Ni som läst på min hemsida vet att jag har en sjukdom, och för 3 årsedan skadade jag min höger hand har opererat den ca 5 gånger efter det, med ett otroligt misslyckat reslutat som följd. Har därför (i mina och läkarnas ögon sett) ingen höger hand att skryta med. Så nu innan jul gick min vänsterhand också sönder. Och milt uttryckt var det mer än vad mitt psyke pallade just då. Så nu går jag och väntar på operation och har FRUKTANSVÄRT ont. Jag hatar att säga "jag har ont" eller "jag mår dåligt" därför hade jag inte ens tänkt nämna detta här. Men på något sätt vill jag ändå förklara varför jag inte skrivit............ jag har knappt några händer att skriva med:)

Så här såg lille julafton ut hemma hos oss

Nog pratat om det. Jul och nyår har trotts allt varit underbara. Det har varit lungt och stilla med mys och MYCKET mat.


Äta mycket och gott

så mysigt...längtar redan till nästa jul

Detta har resulterat att jag och 3 tjejkompisar startat en tävling på http://www.shapelink.com/ Mest tränad tid från 1/1 till 31/5. Detta har motiverat mig till att få bort allt fett från min runda kropp:) Mitt mål är att komma i mina gamla kläder (har ju inte råd som sjukskriven att köpa nya)




Eftersom äldsta dottern inte kan äta peppakaka, så brukar vi baka saffranstårtor istället, och dom är såååååååå:) goda

Min nästa dröm är att få skaffa en hund, och jag har hittat en så underbar liten krabat som jag vill ska flytta hem till mig. Tyvärr vill inte min man ha hund. Det blir ju då ett litet dilema. Men men jag har 4 veckor på mig att komma på något som gör att min man smälter och låter mig ta hem min Chaplin:) ska lägga ut ett kort på honom senare så ska ni få se hur ursöt denna lille vän är.

Nä det var allt vad händerna tillät för idag. Ska försöka övervinna min smärta och skriva aktivt igen.
Kram Emma




Vi har fortfarande snö här, helt underbart. Morgon promenaden idag var så ljuvligt vacker.