tisdag 19 augusti 2008

Värdelös start på dagen, och det höll sig till kvällen...

För andra året i rad så har jag lyckats, lyckats försova mig och barnen deras första skoldag efter sommarlovet.
Ja alltså bara med en kvart men ändå det är fruktansvärt att vakna på det sätet.

Jag kämpade verkligen för att inte stressa barnen, men dom suckade mest "åhhhh, mamma det gjorde du förra året med".

Sedan gav jag mig flottig iväg till Mrs A o lille L, ja jag hann inte duscha när vi försov oss. Väl där efter har irrat runt i deras kvarter en bra stund innan jag hittade rätt (det säger väl ganska mycket, jag är där alldeles för sällan) så var det jätte mysigt. Lille L har blivit såååå stor, gud vad tiden går fort. Vi åt god räkmacka och vattenmelon och bara satt och snackade. Tyvärr går tiden fort när man har roligt och eftersom Mini Me inte fått skolskjuts än så var jag tvungen till att åka ganska tidigt.

I sista stund kom jag på den briljanta iden att jag skulle köra inom Ikea och köpa en plastlåda med lock. Anledningen till detta var att barnens fotbolls skor och benskydd ligger i garderoben efter varje träning och match och luktar kattkiss. Jag lovar det är sant. Så då tänkte jag att jag köper en låda som vi kan stänga om som kan stå i botten på garderoben. Men när jag kom till Ikea var parkeringen full, en tisdag kl 12.30???????? Så det blev ingen låda, grrrrrrrrrr. Om någon ska till Ikea dom närmsta dagarna säg till mig:)

Idag hade Mini Me en kompis med sig hem. Dom bakade fler sådan där goda dumle-kladdkaka, fast idag med center i istället, farligt gott.

Tänkte att jag idag skulle sitta i godan ro och läsa min tidning jag råkade köpa när jag handlade (drömhem & trädgård) Men istället har telefonen ringt och ringt och helt plötsligt så kom jag på att jag måste börja med maten om den stackars kompisen skulle hinna äta innan han skulle hem. Jag hade passat på att köpa kyckling klubbor och potatis eftersom min man är bort rest.
Slänger in kycklingen i ugnen och skala potatisen. Sätter mig med min tidning, går ut efter en stund och känner på kycklingen, konstatera att den känns kall som is, stänger ugnen, sätter mig och läser lite till, gå sedan till ugnen och känner på kycklingen, fortfarande lika kall. DÅ ser jag att för andra gången på 3 dagar har jag bara satt igång lampan, suck.
Ja, jag är värdelös i köket :P

Med svetten rinnande sprang jag runt som en yr höna för att få maten klar i tid, inte för att det hjälper att springa runt som en yr höna, men det känns bättre. Han hann få i sig maten, men det var precis.

Tjejerna hade fotbolls träning ikväll så då passade jag på att lugna mig med en kopp te hos min lilla syster (den äldre) Tänkte jag skulle lägga ut en bild på mina kära syskon. En bild på oss så att ni får se alla jag pratar om. Jag har nämligen 5 syskon för er som inte förstått detta. Jag har varit lite otydlig med det kanske.


Från vänster: Jag (rödhårigt pentroll) över min lille bror den äldre, under min lille bror den yngre, över min store bror, under min lilla syster den äldre, längst till höger min lilla syster den yngre. Japp det var hela högen:)

Älskar svart vita foton så jag var tvunget att lägga ut ett sådant med:)


Väl hemma fick tjejerna ett varmt bad och en god kaka efter. Så nu tänkte jag att jag ska passa på att bada lite innan jag somnar och med lite tur hinna läsa min tidning. Måste gå och lägga mig i tid så vi inte försover oss imorgon igen;)

Så god natt alla där ute sov sött och dröm vackert

2 kommentarer:

Hagbacken sa...

Hej och tack för din fina kommentar! Vad roligt att få hitta hit till din fina sida! Vilket fint hus ni har...önskar en annan hade hus också att greja och ´dona med....

Men vilka fina kort, och vad härligt med så många syskon (iaf numera kan jagh tänka mig)..jag har bara en lillebror, skulle gärna haft fler syskon..men jag är glad för den bror jag har iaf!

Hoppas din dag blir bättre imorgon!

Kram Linda

Anonym sa...

ÅÅÅÅh, vad FINA ni är...*ler stort*....*smack*