torsdag 24 juli 2008

under ett plommonträd

Idag har jag haft den bästa upplevelsen på länge. Jag har ju haft lite svårt att hålla mig på benen nu ett par veckor, nej jag är INTE gravid, så jag måste pausa ganska ofta för att slippa fler sjukhus besök. Så idag när jag var riktigt risig så blåste min kära man upp en uppblåsbar madrass och la under vårt plommonträd i trädgården. Där la jag mig och somnade. När jag vaknade visste jag först inte vart jag var, men efter ett par sekunder kom jag på att jag låg under vårt plommonträd. Jag blev så lycklig, "det här är vår trädgård, det här är vårt plommonträd, här kommer jag få ligga och vila många dagar i mitt liv :)"

Igår gjorde jag det jag har kommit fram till är tråkjobb, måla dörrposter och fönster. Jag målade köks fönstren och 8 dörrpostrar + lister + panel. Fast där har vi nog det tråkigaste jobb som finns, att kvistlacka, fy säger jag bara. Ett jobb som aldrig syns att du gjort. Min man han la golv satte panel och spacklade. Kanon fint.



Mini Me kämpar på med skrivbordet (listerna framför är det jag som målar)


Och jag målar dörrposter................

....och några till.......

...lite finsjustering:).....

...golvet bli sååå fint till panelen(imorgon ska ni få se färdigt resultat)...

Idag drog barnen på semester till Helsingborg och blir borta till söndag. Det har dom verkligen förtjänat efter allt slit i huset. Vi däremot har fortsatt sätta panel i "vår" hall. Köpt golv till "fin hallen" och "långhallen" sedan har vi tapetserat finrummet, attan vad fint det blev. Vi har även finskjusterat målningen i vårt sovrum och "fin" hallen. Så nu är det faktiskt inte mycket kvar. Så i helgen smäller det, då flyttar vi med dunder och brak, whoooooo ho ho ho.

Tapetsering i finrummet


Hela väggen klar:)
Tapet i närbild, älskar den.

Måste gå och sova en blund så vi orkar göra klart och packa imorgon :) God natt alla där ute, kram E

tisdag 22 juli 2008

Tiden går fort när man har roligt....


Ja gud vad tiden rusar på. Tänker på hur vi första dagen sprang in och rev upp mattan och skivorna i Mini Me´s rum. Känns som evigheter fast det bara är 3 veckor sedan.

Tänker på hur Mini Me en av dom första dagarna stod och rev bård i fin hallen och ropade på mig, jag trodde hon var skadad som hon ropade, "mamma, mamma kom" Snabbt släpper man allt man har för händerna och rusar till barnet som står utanför lilltoan och river bård. "Jo mamma, har du känt? Toan luktar som gamla mormor Inga (mannens mormor) " Där står man lätt förvirrad i tron om att någon var skadad, bara för att sedan konstatera att barnen tycker gamle mormor Inga luktar som en toalett:)

Är fortfarande avundsjuk på barnen som gör roliga saker just nu. Idag målade dom sina skrivbord, dom blir sååååååååå fina. Och återigen tänker jag berömma barnen för att dom är så duktiga.







Slut tampen på hyllorna, jättefina.



Så här såg Mini Me´s skrivbord ut från början, + lådor då förstås:)



Till min stora lycka fick jag gå loss på det först med vår nya slipmaskin.



och sedan blev det vitt, moi ska måla rosa döskallar på också har jag lovat:P



Midi Me´s skrivbord innan målning, syns dåligt men det är mörkbrunbetsat.



Nu mer svart



En del av alla mina projekt som står och ropar "Emma, Emma kom och gör oss vackra" :) Kan säga att det kliar i fingrana varje gång jag går förbi.



Jag har målat Mini Me´s golv en andra gång, det blev kanon snyggt, måste ju skryta om mig själv med då ingen annan gör det :P Har även målat panel, lister och finhallen runt alla 7 dörrarna. Det är ju faktiskt helt sjukt hur kan en hall ha 7 dörrar?? Ytterdörr, dörr till kontor, dörr till källaren, dörr till lilltoan, dörr till köket, dörr till långhallen och en städskrubbsdörr. alla dessa dörrposter ska ju dessutom målas, pust och stön.


Finhallen har fått Cappuccino färg, me like.



Själklart har min man donat också sedan han kom hem från jobbet, så ingen tror något annat;) Han har spacklat, satt golvlister, tagit bort golvlister, målatvättat lister och säkert något mer jag inte kommer på just nu.
Imorgon är han ledig så då jädra blir det fart på allt igen (jag har inte riktigt samma tempo som han)

Måste bara visa hur fina Midi Me´s gaderober blev.....

Innan.........
.......och efter


Tänkte jag skulle sova en natt utan att drömma om renovering, så önska mig lycka till.
God natt alla underbara människor

måndag 21 juli 2008

Långväga gäster och inbrott

Måste först berätta en väldigt rolig historia. Den gör att man går runt och fnissar då och då.
Vi har ju källare under nästan hela vårat hus (Det nya alltså) Fast under den nybyggda delen av huset så är det en fristående ingång, vilket gör att man kan inte komma in i huset utan att gå ut och in i nästa dörr. Så i torsdags när jag och lillebror var i Malmö och bråkade med mina läkare, så skulle Miss T och hennes vän den lille Dansken överraska oss och måla vår panel. Dom låg ju i vårt uthus så det skulle inte vara några problem tänkte dom, hahaha. Det var bara det att färgen stod inne i huset :) Så eftersom vi har en grävare som gräver om dräneringen på huset, smög dom runt och kollade in möjligheter för ett litet "inbrott". På den nya delen av källarna står fönstren öppna för att vädra ut. gissa vad Miss T gör, hon hoppar ner i ett av dessa fönster, problemet var ju att den källare INTE hade ingång till vårat hus:) gissa om hon blev snopen. Sedan smyger hon ut och springer upp i diket som grävaren grävt. hahahaha. Fasen vad han måste har haft kul, han visste att man inte kom någonstans i den källaren :)

Men nu i helgen har vi fått mycket gjort. Vi har dessutom haft förstärkning från Linköping här. Och då rullar det på ganska så bra. I fredags kämpade mannen på med dräneringen och bilade upp brunnen i källa trappen och donade



Här bilar min älskling upp en brunn.

Här är vår egna lilla grävare och fixar med en pump.

Jag målar oändlig massa panel.

Jag målade klart vårt sovrum och en massa panel till hallen, då menar jag massa. Sedan la vi golv i köket (min man och mister J, inte jag)

Golvbitar läggs på plats

Och här har dom hamnat på plats:)


I lördags åkte jag och barnen och Miss E till Ikea, Miss E väntar barn så vi tyckte det var bättre än att hon skulle jobba i huset. Där handlade vi mitt älskade handfat :) Tittade på sängar till barnen och allmänt mös.

Ni får tänka er att skåpet ska bli vitt, det är från min tid då jag älskade bets:), och att handfatet ska sänkas ner ordentligt och att det ska på en fin kran.


Undertiden jobbade mannen och Mister J på i huset satte panel, la golv, målade hallen, målade taket i "vår" lilla hall.



Vägg målning, noga och fint

Tak målning, ja jag gav mig på det igen:P Hade bättre färg denna gången.

På kvällen grillade vi och spelade maxi yatzy. Då fick mannen den underbara frågan om han ville bli gudfar till deras bäbis. Gud vad glad och stolt jag blev. Tårarna rann och lyckan var enorm. Dom är så gulliga. Jag är så stolt att gubben blir deras först föddes gudfar.

På söndagen åkte vi och jobbade lite till. Här kommer genast olikheten mellan mig och min man igen :) Han skulle prov måla Mini Me´s golv gick in drog ett par penseldrag med en liten pensel. Genast så sa han "nej det går inte" testade att rugga upp ytan lite, resultatet blev samma. Och då resonerar han genast "nähä då får vi lägga in ett golv där det få bli ett Ikea golv", grrrrr. Jag o andra sidan tycker att man inte kan ge upp så utan att testat ALLT. Så jag gick in slipade lite mer än vad han gjort, målade med en BRED pensel och det blev hur fint som helst. Han tänkte ge upp och trolla bort dom finaste golven i hela huset, Men ingen större skada skedd. det är väl våra olikheter som gör att vi dras till varandra och älskar varandra så mycket.

Vi åkte genast till stan och inhandlade en större slipmaskin, mer vitfärg, golv och gips. Sedan åkte vi hem la klart köks golvet, gipsade igen finrumsväggen, målade taket i vårt sovrum (jag vet, helt knäppt när vi redan målat väggarna, men det gick) och sedan målade jag hela Mini Me´s golv.




Gipsning av fin rummet

Målning av Mini Me´s golv

Hela golvet målat en gång, tork tid 16 - 36 timmar, suck.


Idag har vi målat taklister lite överallt. jag har börjat måla dörrposter, det är tråkigt men alla ska målas :P, och lillasyster (den äldre) kom upp och hjälpte mig att måla lilla halen. Lite mer panel kom upp också.

Så vad har då minna små troll hittat på, jo dom har målat sina hyllor. Jag är ganska så avundsjuk på dom, jag vill också måla möbler och pyssla det är så roligt. Men håller på att fylla upp uthuset med projekt som jag ska fixa med så fort huset är "klart".



Super seriösa målare


Det var kortfattat vad som hänt i helgen.

God Natt kram E

onsdag 16 juli 2008

Ett rum klart

Ett helt rum klart, nästan kom jag på nu :) Ska ju på blommor på garderoberna också, men annars är det helt klart. det är Midi Me´s rum, vi fick tapetserat fondväggen idag. Det blev helt enormt fint.

Så här ser det ut när man bara gjort en liten bit


Och så här när lite till är gjort, kära lillasyster hjälpte till på ett hörn


Och så här fint blev det när hela var på plats.

Vi var även i stan och köpte tapet till finrummet, golv till kök och "vår" lilla hall och 10 lite färg till. Vi har än så länge gjort av 45 liter vit färg. Helt sjukt mycket färg.

Taken i "fin" hallen och finrummet är målade och klara. Det börjar närma sig ett slut på renoveringen som ska vara klar innan vi flyttar. Sedan är det mycket pill som ska göras vid efter, men det är ju sådan man kan göra i lugn och ro sedan.

Takrosett målad och på plats.

Har packat 2 lådor till så det går sakta men säkert framåt. Min man tror vi ska klara att packa ner hela vårat hem på en dag och flytta det till huset?? Det tror inte jag, därför små packar jag lite när tid till det finnes :)

Imorgon blir det dock inte möe gjort, jag ska till Malmö och bråka lite med mina läkare. Men är jag på gott humör när jag kommer hem så ska jag måla panelen till "vår" hall. Är jag på dåligt humör ska jag måla panelen till "vår" hall, fast då kommer det blir mer intensivt och aggressivt:)

Håll tummarna för att morgondagen blir bra :)

God natt kram E

tisdag 15 juli 2008

Envishet = ingen mer bård

Måste åter igen berömma mina små änglar som har hållit på att kämpa med bården i långhallen, ett tröstlöst jobb. Men som tur är för oss har jag en mycket bra och envis vän som igår och idag gett sig attan på att den ska ner och idag kan jag med stolthet säga att hon lyckades :)


Här håller hon på förfullt

Här är resterna av bården

Så här fint blev det utan bård

Hon har även hjälpt mig med att: måla fin rummet 2 ggr, måla sovrummet en gång, kvistlacka panelen till "vår lilla" hall, dra loss korkmatta, ta ner bården, se till att vi haft fika, fixat mat, hämtat släp och fyllt det med skräp och sett till att jag hållit mig på benen. Ja nu har säkert ni också förstått att jag är skylig henne hjälp för resten av livet ;) tusen tack miss T.

Kvistlackad panel

Halv målat sovrum
Lite piller jobb runt element

Min kära faster med 2 av mina kusiner kom på besök och såg till att vårt blodsocker höll sig på rätt nivå. Den pausen var behövlig. + Att hon tog med sig tjejerna hem så dom fick en väl förtjänt paus. dom har nämligen idag slitit upp golvet i Mini Me´s rum. Så dom var mycket lyckliga att få komma iväg en stund och bli ompysslade på det höga berget.

Uppdragning av golv


Sedan kom min äldsta vän :), då menar jag inte att hon är äldst av mina vänner utan den vän jag har haft längst, med sina 2 grabbar. Dom har ju inte sett huset ännu så dom fick en guidad tur genom vårt nya hem. Alltid lika kul att träffas, synd bara att tiden inte är riktigt på vår sida. Men den kommer. Även hon ville vara säker på att blodsocker nivån låg rätt så det blev ännu mer fika. Tror jag borde ligga på + 4-5 kg snart :)

Min man kom hem och fixade och trixade lite så nu sitter även takrosetterna på plats, sååååå fina.

Krävs lite teknik för att sätta dom:)


Imorgon ska vi in och hämta Midi Me´s tapet till hennes fondvägg, köpa golv, välja fin rummets fondtapet, bryta om färgen till panelen (den var inte gräddvit enligt mig) och lite annat små fix. Så får vi se hur långt vi kommer imorgon :P


Ikväll har jag försökt att packa, fick ett köks skåp nerpackat. Jag är helt enkelt inte så bra på det där. Jo, om jag får göra det ostört utan en tidspress. Alltså inte när hela familjen är hemma :)

Så god natt och sov sött alla fian människor, Kram E

måndag 14 juli 2008

Back in buisness

Har haft en ytterst ofrivillig paus.Men nu är jag tillbaka igen :)

Så nu kan jag berätta att vi fick upp all vävtapet i Mini Me´s rum i lördags. Det var första gången jag tapetserade så jag är lite stolt.


me doing tapetsering


Eftersom jag inte kunnat närvara i helgen har resterande familj, + min pappa och bror, fått upp resterande tapet i köket, det blev helt fantastiskt (märk väl, har bytt ut underbart) tyvärr glömde jag fota är jag var där idag och inspkterade deras jobb men dom får MVG, bild kommer imorgon kanske:). + Att kidsen och brorsan har målat Mini me´s rum. Så dom har varit super duktig, jag älskar er familjen. Tur att ni kan hålla mig lugn när jag inte kan vara hos er.





Ikväll ska vi dit och måla lister, och takrosetterna har kommit, och håll i er nu, DOM HAR BÖRJAT GRÄVA. Jag har kraftiga abstinens av att inte fått vara där på flera dagar.

Mer info i morgon Kram E

fredag 11 juli 2008

En gammal hund



Efterlysning: Den hund som bott i vårat nya hus kan om den vill ha tillbaka sin päls komma och hämta den, för mer info maila mig.

Idag när vi tog bort golv listerna i köket trodde jag att vi skulle hitta en gammal hund. Där var SÅ mycket hundhår. Nu förstår man att det verkligen tar sig in överallt. Min svägerska hittade även lite bakom borden i hallen?? överallt.

Vi var super effektiva idag, vi gick upp klockan 7.20 så vi var i huset ca 7.40. Jag målade sista rundan uppe vid taket i tv rummet på dom vita väggarna, målade fondväggen, målade fin hall taket och långhall taket i kanterna, slipade fin rummet, slipade och målade golvlisterna till tv, finrum och köket och målade tak listerna i tvrummet. Min man målade Mini Me´s tak 2 gånger, fin och långhalls taket, tapetserade 4 våder i köket, tapetserade halva mini me´s rum med vävtapet (med hjälp av sin kusin). Målade spisen, spacklade fin rummet och röjde lite i trädgården. Ka vi är nöjda med dagen. Så vi var väl värda ett glas vin ikväll:)




Tapetsering av kök









4 våder uppe














1/2 fondväggen målad








Hela målad, det ska på svarta blommor sedan. (vårt så kallade ikea rum)









Målning av spis







Och så här vit och fin blev den











Målning av golvlister







Här är ett kommande projekt. Jag och min lillasyster (den äldre) ska måla detta vitt( under tiden som vi smutar på ett eller två glas vin) Sedan ska det få flytta i på kontoret och gömma alla fula pärmar och skivare och annat smått och gott


När man står och målar golvlister funderar man en del. Jag stod idag och funderade på vad jag tycker är kul med renovering och vad jag inte tycker är kul. Så här ser min lista ut

Roliga grejer:

Måla Väggar

Måla lister

slipa

städa i ordning ett rum som snart är klart

Hitta fynd, typ trägolv och trätak

renovera möbler

Sätta lister på plats, gamla som nya

Tråkiga grejer:

tvätta penslar

tvätta rollrar

spackla

tvätta allt med målar tvätt

slipdamm

lägga ut papp på golvet

tejpa innan man målar kanter och dylikt

måla tak
Hmmmm.... det kommer nog att fyllas på efter hand. Är så trött nu att jag inte kommer på allt jag hann tänka ut när jag målade golvlisterna. Vi ska försöka komma upp lika tidigt imorgon så jag får väl krypa till kojs

Sweet Dreams på er