lördag 28 juni 2008

Imorgon loppis

Imorgon ska vi åka och campa i Halmstad, mer snäckor:) Så igår fick vi reda på att det var en av sveriges största loppisar på vägen, i simlångsdalen. Så nu måste jag gå och lägga mig så att jag orkar ränna omkring på loppisen HELA dagen.

Kram

fredag 27 juni 2008

ÄNTLIGEN

På fredag, äntligen, får vi tillgång till huset. Whooooo hohohohohoho.
Känns såååååå underbart. Jag kommer inte kunna sova inatt av lycka.

Igår hade vi kakfest jag och Miss C, bara hon och jag på vår inglasade altan. Det var jätte mysigt. Satt och bara pratade åt och drack te/kaffe. Helt lugnt och stilla tills klockan hade blivit 23.40. Hon har ju en bit att köra annars hade vi nog suttit ett par timmar till :) Så vi har alvarligt övervägt att vi faktiskt bör ha en sådan kväll en gång i månaden, varannan hos henne varannan hos mig. Hoppas vi kan hålla det så. Helt perfekt att det blir hos henne nästa gång då vi förmodligen står mitt i en flytt då.

Idag hade vi mannens kusin och familj på besök, mycket trevligt. vi skulle bjuda på grillat och nypotatis. So far so good. Men, men, men, ni vet ju om ni läst min blogg att jag hör inte hemma i ett kök. Mannen sa till ig sätt på potatisen och glöm dom inte, vad gör Emma? Självklart jag glömmer potatisen. Hade jag inte kommit ut i köket när jag gjorde hade det nog börjat brinna :P
Måste gå någon kurs eller nått.



Bränd potatis:)



Hjälp mig med en kurs eller något:P

Som tur är hjälpte Midi me mig med efterrätten, jordgubbe/hallon paj med vit choklad, så den kunde vi bjuda på i varje fall. Paj med vit choklad har blivit favisen här hemma.

Mini me åkte med min far och Mirre och lill brossan till halmstad idag och campat med husvagnen. hon var mycket nöjd över att få semester från oss :)

Nu ska jag na na, god natt kram till alla
Emma

torsdag 26 juni 2008

Att ha gjort i livet

Det finns visa saker som man vill ha gjort i livet. Igår kom jag på en grej jag skulle vilja ha gjort, att cykla hem från jobbet. Det låter kanse inte så märvärdigt, men jag bor 2,5 mil så för mig är det en liten utmaning.

Jag klarade det på 75 min ink. dricka paus och väsk skjustering. Är riktigt nöjd med detta. För vissa kanske det inte låter så märkvärdigt, men med min sjukdoms historia är det riktigt bra.

Detta gjorde dock så att jag somnade på soffan som en stock redan efter fotbollen. Men det var det värt:)

Kram från en mycket nöjd Emma

tisdag 24 juni 2008

Lite skryt

Tänkte bara göra ett kort litet inlägg idag:) Och då tänkte jag passa på att skryta om min man.

Idag när jag kom hem från jobbet ca 19.40 så mötte han mig med en liten drink. I drinken låg en jordgubbe formad som ett hjärtan, gulligt va?


Sedan hade han fixat fondy (stavas inte så) jag ÄLSKAR fondy. Och till efterrätt hade han fixat jordgubbar och grädde. Mmmmmmm det är ju oförskämt gott.

ursäkta röran:)



Det är sådant här som gör livet värt att leva:) och det är vid sådana här tillfällen man förstår extra mycket varför man älskar sin man så in i norden.


En som var lite sur för att han inte fick vara med och mysa.


Och jag kan säga att det var väl behövligt dessutom då dom INTE har börjat gräva vid huset ännu:( Och dom sa att det skulle vara klart till den siste Juni, lycka till.

Nä nu är det god natt

Kram E

måndag 23 juni 2008

To night is the night

Så var det äntligen dags. Ikväll ska jag, min syster och svägerskan gå på bio, och inte vilken som helst utan SEX AND THE CITY. whooo ho ho ho ho.

Det är utan tvekan min älsklings serie. Man skulle nästan kunna säga att jag är besatt av denna serie. Alltid när jag är sjuk, så tar jag fram min lilla box med alla säsongerna och genast mår man lite bättre :)

Och ja, om jag fick välja skulle jag lätt vara Carrie. Önskar att jag var så rik att jag ägde hennes garderob. Och ja, jag önskar att jag kunde skriva som henne :)

Så hur var midsommar? Jo den var underbar. Min svärmor fick komma hem ett par timmar, helt fantastiskt. Hade från början som mål att få hem henne ett par timmar till jul, men det är bara midsommar och hon klarade av det redan. Det är ren lycka det. Det ska vi leva gott på en längre tid. Visst vädret kunde säkert varit bättre, men är man i ett lyckorus så ser man inte sådant som lite regn.

Vi har varit 2 dagar i Halmstad hos vänner i deras husvagn. Jättetrevligt. Vi har grillat umgåtts, och så klart kollat på fotboll :P

Tyvärr ingen loppis, vi hittade en enda och den var stängd. Men, men, stranden var full av snäckor så lite nöjd blev jag ändå. Fast min man tycker det är super tråkigt att vänta på mig medans jag försöker plocka på mig hela stranden.

Tyvärr tror jag att jag lider av lätta tvångstankar. Har så svårt att "hoppa över" en säcka som ligger framför mig, då tro jag den tycker det är orättvist att inte den få ligga i vårt hem som en vacker liten detalj. Behöver jag säga något mer........ japp ett riktigt whako.

Min käraste Miss S vill meddela att hon faktiskt både köpte brödformen, bakade kakan och har bakat tacopaj för första gången. Vad säger ni det blir 2 1/2 vuxenpoäng va?:)

Nähä, nu ska jag baka en rabarber paj med vit choklad, mums. Så att familjen har något att mumsa på när jag njuter av new york och sex and the city.

Kram E

torsdag 19 juni 2008

Nytt hopp

I dag pratade min man med "dom med huset", vårt blivande hus alltså. Dom hade blivit lovade att hantverkarna/grävarna, skulle komma och gräva på måndag. Så håll tummarna nu. Måtte dom ha rätt. Jag hade blivit SÅ lycklig. OM dom börjar gräva på måndag ska jag packa hela veckan sedan. Har inte vågat börja än, eftersom man inte vågat tro på något datum dom gett hitintills.


Idag var Miss S och lilla A här på besök, det var länge sedan. Roligt var det. Synd bara att tiden går så fort när man har så trevligt. Jag o miss S kom fram till att jag förtjänade ett vuxen poäng idag, då jag för första gången köpte malen kardemumma till mitt bullbak. Som jag sagt innan äter inte vi kakor:) men idag gjorde vi ett undantag då jag var tvungen att prova Mrs M:s trevliga recept på en GOD men enkel bullkaka, som man enligt henne inte kan misslyckas med. Håll i er nu, inte ens jag misslyckades. Det var sant som hon sa den var såååååå enkel att baka. Så vi var tvungna :) att ta 2 bitar.


Den till och med såg god ut ( alltså för att vara en kaka gjord av mig :P)


Vi förtjänade faktiskt 2 bitar av denna vackra kaka då vi gick ner till affären ( 2 km) och hem igen + att vi åt en nyttig fruktsallad också:) ok vi gick inte jätte fort, men vi gick. Det är väl det som räknas?
Miss S tyckte kakan var så god att hon skulle köpa sin första brödform och malen kardemumma, det blir 2 vuxenpoäng till henne, ska bara dubbelkolla så hon verkligen gjorde det:)


Mini Me (alltså den minsta av tjejerna) var på fritidsresa idag på Skånes djurpark. Dom hade betydligt bättre väder där som tur var. Så hon var mycket nöjd.

Känns som en väldigt bra dag idag, hoppas det håller i sig över midsommar.

Så GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA Kram E

onsdag 18 juni 2008

Den är MIN

Igår efter jag lagt in mitt inlägg för dagen, kvällen, bad min man om lite massage ( jag är massör) Då passade jag lite snällt på att fråga om det var så att jag ALDRIG skulle få verktygslådan? "jo" säger han utan krusiduller. "jo?" fråga jag, "får jag den nu?" "visst" säger han. Så var det klart :) Så nu står den jämte soffan med några av mina tidningar i. Den ska få en finare plats i det nya huset, förmodligen i köket. Då kommer det även förmodligen stå 2 gamla flaskor med porslinskorkar i och ett knippe ljus eller något. Får känna lite på att.

kolla, kolla, nice va:)


Så vad hände fråga vi oss, Sverige är nu utslagna ur EM, jätte tråkigt. Men det tråkigaste av allt då är att tv:n förmodligen ändå kommer vara ockuperad av min fotbolls tittande man ändå. Och just nu ska jag väl inte klaga då jag fick verktygslådan, men under andra förhållande hade jag inte varit helt nöjd med detta.
Grattis GB o Sara föresten dom firar 4 år idag, så trevligt. (alltså min lillebror och hans sambo)
Nähä nu kallar sängen och Harry Potter, Ja inte Haarry själv då utan bok nr 7 i min MP3, världens bästa trick för att somna:)
Natti Natti

tisdag 17 juni 2008

Falafel och kokbok

Måste bara säga hur impad jag är av min bror och hans sambo. Dom gör egna falafels (vet inte om det stavas så) Då menar jag inte någon färdig smet, utan dom gör det från torrvara till riktiga underbart goda falafel. Då börjar dom med att lägga bönor och dylikt i vatten över natten. Sedan koka dom bönorna, mixar dom och bakar ihop dom. Och dom blev helt underbart goda. Jag kan ju säga att så avancerad mat håller INTE jag på med:) Det jag skrev igår med att tålamod är en dygd, det är något dom måste ha i massor.

Var det någon som såg sommartorpet igår? Såg ni i så fall vad dom gjorde med lampskärmarna? Dom tog av tyget på gamla lampskärma. sedan virade dom tyg runt själva ställningen så som man gör när man sy lampskärma. Sedan lät dom lamporna vara så. Satt och funderade en LÅNG stund på vad jag tyckte om detta och kom fram till att det var nog ganska coolt ändå. Kan tänka mig sådan i barnens fönster. Ska bara kolla så att dom gillar det :)

Ha ha ha, vilken tur att min möbelsnickar syster kom upp på te idag. Jag skrev ju igår att jag broderat på fel sida av "gardinen" men men men, det visade sig att det hade jag inte alls. Så paniken var helt i onödan. Eller jag inte helt jag fick ju klätt om min kokbok, vad tycks?
Är ingen rosa typ egentligen men tyckte om dessa papperna. det är scrapbooking papper, har väldigt många sådana papper.



Nu vet jag varför det inte står någon verktygslåda och väntar på mig. Min man läser min blogg :) Så han vet vad korkarna finns :P
Trodde helt ärligt inte han läste min blogg, man blir ju glad och depp på samma gång. Glad att han tar sig tid att läsa, depp för att jag nu får gå över till plan B med korkarna, alltså ge bort dom.

Min man nekar dessutom bestämmt till att han slängt den andra vasen med korkar, så jag ta tillbaka det. Så du som har varit hemma hos oss och tagit min vas med korkar, du kan behålla dom då min man ändå inte tycker om dom;)

Fast vet i katten om han låter bli att ge mig den ändå, för helt plötsligt har han kommit på att den både är bra, fin och praktisk. Det tog honom 8 år bara:) Det kommer att sluta med att jag köper en egen som jag få ha till vad jag vill.

Har en extra glad nyhet ang. möbler till mitt hem, men spara den tills morgon, då allt ska vara klaffat och klart innan jag säger för mycket:)

God natt

måndag 16 juni 2008

Tålamod är en dygd


Det är så sant som det är sagt, tålamod ÄR en dygd.

Vi var inte helt nöjda igår med vårt bakande utan kom fram till att EN liten kaka till kunde vi ge oss på. Så vi bestämde att vi skulle göra favis kakan. Alla 3 mina älsklingar verkligen ÄLSKAR den. Och faktiskt är jag bra på denna kaka, har bakat den 100 tals gånger.


Sagt och gjort barnen hugger i och gör choklad smeten, hur bra som helst. Så säger lilla jag " är det ok att jag gör garneringen då den ska göras på spisen så slipper jag oroa mig för att ni bränner er eller att den bränns fast." Jag slänger i grädde, socker, sirap och kokos. Ber barnen läsa hur länge kakan ska stå i ugnen. Då läser dom även resten av texten, den där det står hur mycket man ska ha av allt, vilket i sin tur gör att jag konstaterar att jag tagit för mycket grädde, DUBBELT så mycket:(

Men min käre man rädda situationen och hjälper mig och reda den. Så då tror man att nu är det lugnt. Men nej, inte än eftersom det blev så mycket glasyr och jag häller på allt i mitten så blir det ett hål i kakan där glasyren rinner ner :P
Men god blev den faktiskt ändå. Men detta innebär att ni inte kan få en fin bild på hela kakan utan bara en liten del:)

För er som vill ha receptet på världens godaste, men onyttigaste kaka:

4 ägg
6 dl socker
150 g rumsvarmt margarin
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
Glasyr:
200 g kokos
2 dl socker
1 dl ljus sirap
75 g margarin
Gör så här: Vispa ägg och socker, vispa där efter ner margarin, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt sist mjölet.
Bred ut smetetn i en smordlångpanna (jag brukar ta bakplåtspapper) ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min i 175*, gör under tiden glasyren.
Glasyren: Blanda samtliga ingredienser i en gryta och sjud på svagvärme i ca 5 min. Bred glasyren på akakn och grädda ytterligare 10 min. Ta ut kakan och låt den svalana innan den skärs i lagom stora bitar.


Så ikväll då. Mannen är och kör go-cart med kompisar, barnen har gått och lagt sig och Emma tänker då att ,"nu kan jag broderar i lugn och ro" så ringer en kompis och vi sitter och pratar lite, jag jättenöjd då första "gardinen" snart är färdig. Vad ser jag då, jo jag har broderat på fel sida, WHAT. Så var den lyckan förstörd. Men bara så ni vet tänker jag låta det vara så och hoppas ingen ser det, och sedan göra rätt på dom andra 3.



Till råga på allt har det fortfarande inte kommit upp någon verktygslåda:( men snart kanske.

Och jag var ju tvungen att köra förbi vårt älskade hus, då vi faktiskt skulle ha haft det igår. Men nej fortfarande ingen grävmaskin så långt ögat kunde nå:(




Eftersom jag tappade all lust till att brodera färdigt ska jag ge mig på nästa projekt, min receptbok. Den är så vansinnigt ful, jag ska göra den vacker.


Önska mig lycka till


Kram

söndag 15 juni 2008

Verktygslåda vs korkar

Hmmm....har övervägt hur jag sak göra med mina korkar.

Har fått en fråga på om det var ett berg, svaret är nej, det var faktiska bara 40 sty ( då har min man slängt den ena vasen då jag sparade i 2 från början) Men ändå. Jag övervägde detta med min stora tjej, sa att det fanns 2 alternativ antingen ger jag det till en vän som håller på att göra ett draperi av vinkorkar eller så lägger vi dom i pysselkistan. Vi har en hel kista med pyssel grejer till regniga dagar. Vi kom fram till att vi lägger dom LÅNGT ner i kistan, min man är aldrig i den och rotar :) Så ska vi se om lådan kan bli min.

Känns lite mer ok att gömma dom när jag fick det som "råd" av Gårdsromantik ,tack:)


Den är såååååå vacker, är faktiskt lite kär.



Men det är faktiskt dessa också



Fast denna är nog finnast i varje fall:/

Eftersom den stora tjejen fortfarande dras med sin förkylning så fortsatte vi med baket. Vi fyllde på mussli burken med världens godaste mussli.



Receptet är från programmet "Topp form" så det är både gott och nyttigt. Så vi kände att vi lite kompenserade för alla cupcaksen igår:).


För er som vill göra en riktigt god mussli, här kommer receptet:

Världens bästa müssli


4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl botveteflingor
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1dl sesamfrö
½ dl råsocker
3 dl russin
3 msk rapsolja
2 ½ dl vatten

Gör så här:
Blanda ut råsockret med vatten o oljan. Blanda alla ingredienserna (utom russinen) i en bunke. Tillsätt sockervattnet och rör runt så det blir lite klumpar. Blanda väl. Fördela allt på en plåt och rosta i 30 min på 200* Rör om minst va 10 min. Låt svalna o blanda sedan i russinen (om man vill)

Det kan kännas tungt att springa omkring och leta alla flingor första gången men sedan går det av bara farten, och det är verkligen värt att.


Innan när jag och stortjejen satt och pratade på altanen så hände en komisk grej. Helt plötsligt böjde hon sig fram överbordet och spottade ut något i handen, min första tanke var självklart "nu spyr hon". Men som tur var det "bara" en tand. Problemet var att hon tappade en tand igår också och 2 för en vecka sedan så på den sidan har hon nu bara en kindtand kvar. Stackarna kan knappt äta:)

Finns inte möe kvar att tugga med här inte:)

KRAM

lördag 14 juni 2008

Snörvlande näsor och cup cakes

Idag blev det äntligen en bakdag.
Stora tjejen har åkt på en rejäl förkylning. Så vi fick vara hemma idag medans lill tjejen var och spelade match och hälsade på farmor.


Vi tänkte att vi skulle gå ut starkt så vi började med bröd. Även om det stod i receptet med stora bokstäver att det skulle vara KLADDIG så var jag tvungen att stoppa ner händerna i den :P



Sedan gav vi oss på Cup cake. Många har gjort detta har jag förstått på bloggarna. Och jag ville ju gärna ha revange i köket efter misslyckade bullar förra helgen. Så vi gjorde super fina Cup cakes med hallon i, mmmmmmmmmmmmm.


Efter det tog vi en väl förtjänt paus med te och nybakad macka på altanen med varsin tidning.




Något som känns sommrigt tycker jag, i mat väg då alltså, är nypotatis, gräddfil och korv. Så det bjöd vi dom tappra fotbolls medlemmarna med när dom kom hem. Det är så kul den lilla tjejen gör enorma framsteg i fotbollen. Dom vann med 3-1 och hon hade fått så mycket beröm då hon som back räddade många situationer. Så vi firade detta genom att provsmaka cupcaksen.


Såååååååå tråkigt att Sverige förlorade, näst sista minuten dessutom. Men dom kommer igen.

Heja sverige.

Kram

fredag 13 juni 2008

En komplimang kan man leva på länge

Idag blev jag riktigt glad för det första så hade barnen avslutning, så nu är det sommarlov. Efter avslutningen åkte vi till en vän och fikade en avslutningsfika ( har gärna ursäkter till att äta kaka) Då säger helt plötsligt min vän "Emma det är bara vingarna som saknas du ser ut som en ängel" tro ni man blir glad eller, tack Miss T för den fina komplimangen.

Och ni som känner mig vet att jag har fyllt upp hela vårat hus med änglar till min mans stora förtvivlan. Jag verkligen älskar dom, så att själv bli kallad för en är ren lycka:)

Jag har ett nytt projekt a´la min man, ja förutom all bearbetning av alla rum i "nya" huset då;) Jo min man har en gammal verktygslåda i trä från sin farfar som hade passat alldeles perfekt till mina heminredningstidningar. Han använder den ändå inte, den bara står där i källaren och väntar på att få bli en fin del i vårt hem:)

Men han har ställt ett ultimatum jag har nämligen en LÅNG tid samlat på vinkorkar, för att man vet inte när man kan få en kul idee som innefattar just kokar. Min man hatar att jag samla på dom "dom bara ligger ju där , du gör ju ändå inget med dom" Så 2 gånger har jag fått rädda dom från sopan. Och med tanke på hur sällan jag dricker vin (sant) så tar det verkligen tid för mig att samla ihop vinkorkar så vi har haft våra duster om dessa. Men nu har han sagt att om jag slänger dom så kan jag få lådan till mina tidningar:P

Hmmm....får överväga detta eller komma på ett bra sett att få han att ge den till mig ändå. Jag försökte lite med att " ja, jag fick ju aldrig någon morsdagspresent så....." Men det gick inte. Han tycker inte vi ska fira detta.

Oj nu kommer våra gäster det få bli fortsättning fäljer:)

Kram Tack igen Miss T

torsdag 12 juni 2008

Besviken

Idag känner jag mig väldigt besviken. Jag skrev ju och berättade att vi skulle få tillgång till huset den 15:e juni dvs. om 3 dagar. Nu ser det inte så ut. Det som skulle fixas från deras sida är inte ens påbörjat:(
Min man pratade med dom i början av veckan och det lät mörkt. En månad till........EN MÅNAD TILL.

Först sa dom att det skulle vara klart i slutet av Maj, sen den 15:e juni och nu kanske en månad till. ÅHHHHHHHHHhhhhhhhhhhhh

Men så tänkte jag att jaja en auktion gör mig säkert glad. Men idag när jag och S och lilla A kom dit fanns det faktiskt mest skräp, trodde aldrig jag skulle säga så om en auktion. Det lilla jag ville ha skulle förmodligen gå för höga pengar. Och ja, det lilla jag såg gjorde det. Men vi fick vår älskade "bullens varmkorv" i varje fall. Det kommer vara våran egen lilla tradition, förhoppningsvis i några år:)

Men till råga på allt har denna auktion sommarstängt nu i 3 veckor. Ingen auktion, inget hus vad ska komma näst.

detta gör dessutom att jag både igår och idag har ätit 3 godisbitar och jag är rädd för att det inte kommer ta slut där:/
Har ju suttit i min deppiga tillvaro och läst alla fina bloggar och konstaterat att jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ sugen på cup cake.

Jag tror jag ska slå på stort och ha en bakhelg. Så nu sitter jag och printar ut recept ett efter ett. Ha ni några goda tips så bara fram med dom. I sommar ska jag frossa.

Fast jag sitter här och tjurar vet jag ju att det inte är "säljarnas" fel med huset utan (förlåt älskling) dom där j_vla hantverkana som ska fixa det. Min man är också hantverkare, men inte grävare och rörlägare, tyvärr.

Denna eviga väntan.

onsdag 11 juni 2008

Troll

Idag är jag lite trött. Satt nämligen uppe till kl:01.45 i natt och försökte få ut mina flätor jag gjorde i thailand. Började vid halvlek på Sveriges match sen konstant fram till 01.40. Och då hade jag inte ens fått ut alla flätorna :P Imorse upp igen och fortsätta med dom 18 flätor som var kvar. Hann dock inte men som tur var det en av mina vänner som var min första kund idag så jag kunde fortsätta under hennes träningspass. Jag har av flera personer blivit kallad pentroll och ja nu efter 3 år får jag väl erkänna att en viss likhet finns det:) Även om du Adrian läser detta kommer jag i och för sig aldrig erkänna.




Emma eller pentroll??

Vem är vem??

Som tur är håller min andra älskade syster på att utbilda sig till frisör så hon ska få göra mitt hår så här på helt tid till hösten.


Ska bli så nice. Älskar ruffs.


Känner mig lite depp faktiskt, har ju inte varit på en enda loppis eller auktion denna veckan. Men imorgon ska jag på auktion och med lite tur på loppis på lördag/söndag.


Jag letar med ljus och lykta efter 3-4 sådana här stolar


Min man har sagt blankt nej till udda stolar i köket. Så då tänkte jag att något måste jag var till mötesgående med så istället hoppas jag på fler utav dessa stolar. Har hittat fast målade med fula gröna och bruna färger. Vill ha dom träfärgade. Denna hittade jag på en av mina favis loppisar för 20 kr, det kallar jag fynd:)
Måste ju visa det fina skåpet vi var och hämtade hos manens kusin på vår bröllopsdag också.



Det ska bli vitt, men visst är det underbart. jag älskar det, och ska göra allt vad jag kan för att få min man att älska det också.

Från början tyckte han inte om min trollfrisyr, men denna gången blev han nästan sur för att jag tänkte tvätta bort den innan han fick se den. Imorse när jag kom in till honom så kikade han upp, blundade och log o sa gud vad du är söt. Gissa vem som svävat på moln idag, trotts att jag varit sååååå trött. Så då kanske jag kan få han att älska skåpet också.

Nähä tea time.

Kram

tisdag 10 juni 2008

Ännu en blåsig dag

Vaknade av att min man konstaterade att det var första dagen på länge som inte solen sken in i vårt sovrum på morgonen. Tråkigt man blir så pigg och glad av att vakna upp med en stigande sol.
Idag skulle jag få sov morgon, det blev ca 20 min längre än vanligt, lyckost mig:)

Med mitt jobb kommer många fördelar, en av dom är att jag har en del väldigt goda vänner som kunder. vilket innebär att man kan umgås utan att det blir gnäll hemma för att man borde städa, diska, laga mat och allt det andra ni vet.

En annan fördel, som även kan vara nackdel, är att jag ibland har lite luckor mitt på dagen. Och då har jag ju det så bra att en av mina bästa vänner är mamma ledig och bor 7 min från jobbet så då kan jag, när hon är hemma dvs., åka hem och våldsgästa henne och lilltjejen. + i kanten är att hon bor jämte ett konditori.
Nej, nej, nej det är inte som ni tror att vi sitter och vräker i oss en massa kakor (jag jobbar som friskvårdsinstruktör och hon som träningsinstruktör då gör man helst inte det) utan dom har enormt goda kringlor. Ni vet sådana där grova kringlor, mmmmmm och DOM är goda.

Så idag har jag hunnit med 3 vänner + baby.

Nu däremot sitter jag på Idrottshuset och slöar, eller jobbar i receptionen menar jag;) Här är så lugnt. Det är lågsäsong med stort L här. Så då blir det att man hamnar framför datorn :P Tänk om jag varit piggare imorse och inte tagit mina hela 20 minuters sovmorgon, då hade jag kanske kommit ihåg mitt broderi eller mina tavlor, men nej inte Emma.

Så jag hoppas att alla andra varit flitiga och skrivit på sina bloggar så att jag har mycket att läsa.

Kram E

måndag 9 juni 2008

Blåsig dag

Tycker det är sällan jag har "egentid", den tid då jag får pyssla med mina objekt ostört.


Oftast måste man avbryta för att någon behöver hjälp eller ska hämtas/lämnas. Det ska lagas mat osv osv.





Idag har jag egentid, men då så klart blåser det så att jag vågar ändå inte måla mitt bord. Är rädd att det ska hamna en massa skit från träden i färgen. Jag står nämligen och målar på altanen.


Men en liten bit har jag kommit, det går sakta men säkert.

Så idag få det bli att brodera mina monogram.




ursäkta dålig bild.

Katterna tycker sådär om värmen, dom ligger och slöa hela dagarna.

Tröttast är tjockisen.

Måste bara visa hur fina mina ljusstakar blev med lite ny färg och fina spets band.

Snart dags att jobba. Sedan ska vi på Alfabetsfest i lilltjejens klass ikväll och fika mina "fina" bullar. Vi får äta snabbt så ingen hinner se dom:)

Kram

söndag 8 juni 2008

Gardiner

Glömde ju att berätta vilken tur jag hade i tisdags när jag skulle hämta mitt bord.

Ja det började ju redan i söndags när jag och min syster var i Moheda. Jag har nämligen länge letat gamla lakan, ni vet sådana med insydd spetts och broderade monogram initialer, men inte hitta något som faller i smaken.
Så i söndags varje fall så stod jag och rotade ut alla lakanen på loppisen i Moheda, men hittade inga som var lika i spetts och inget med det där extra fina broderiet. Så då bestämde jag mig för att strunta i det. Min kloka lilla syster sa då till mig att jag skulle ta dom jag hade övervägt för annars skulle jag bara ångra mig och sen inte kunna sova i vanlig ordning:) Men nej jag tog ändå inga.

Så på kvällen när jag skulle gå och lägga mig, hade till och med hoppat i sängen och skulle precis blunda så slog det mig, varför tog jag inga utan broderi med lika spetts och broderar dom själv. DUMMA mig, tror ni jag sov den natten, nej. Hade sedan ångest hela måndagen och hela tisdagen, nätterna blev oändliga då jag visste att det fanns 4 lakan med likadan spetts där och jag hade bara sumpat dom rakt upp och ner.

Så på tisdagen skulle jag ju hämta mitt bord. Så när jag ändå var där så tänkte jag det får bära eller brista. Jag förklarade situationen och hur mycket jag hade ångrat mig. Gissa om jag skulle kunna hoppa upp och kyssa han som jobbade där. " ja gå och kolla om dom finns kvar, självklart får du köpa dom" Så nu är jag lycklig ägare av, snart världens finaste gardiner:) Ska bara brodera dom med "Old English" först.



Ibland har man tur.
Kram

Helgen

Det har ju varit långhelg. Och det är ju alltid trevligt på alla sett och vis.

Fast egen företagare som man är så var jag inte helt ledig. På fredagen hade jag ett möhippegäng som skulle få lära sig dansa, snacka om intensiv kurs. Jobbar ju som instruktör bla.

Hade lagt upp det trevligt, vi började "don´t worry be happy" Så att tjejen som skulle gifta sig kunde nynna denna när hon skulle bli nervös på bröllopsdagen:) Så vi stod och gungade lite fint till denne och sög i oss takterna så att vi skulle kunna gå vidare med nästa lite mer avancerade dans.

Nästa dans var showdans. Så hälften fick vara killar och hälften tjejer. sen fick dom dansa avancerat till "new york new york" mycket uppskattat då det avsluta med ett riktigt fint handstående i "killens" knä.
" Å herre gud" tänker ni säkert nu men det låter mer avancerat en det är, och framför allt så ser det mer avancerat ut. Detta för att man ska kunna impa på sin man i tid och otid :P Framför allt när du vill ha din vilja igenom.
Sedan kom vi till finalen, "i´m too sexy" inför bröllops natten. Oj vad mycket skratt det blev. Ja det var riktigt sexiga tjejer som rockade loss på golvet. Gäller at ta chansen när man får den, och det gjorde dom. Gud vad härligt. Sedan fick bruden självklart behålla skivan så hon kan öva:)

Så i lördags hade stora tjejen match, tyvärr gick det inte lika bra som sist, dom förlorade. Men dom kämpade jättebra.

På kvällen hade mellan syrran inflyts fest. Hon och hennes "gubbe" köpte mamma och pappas gamla hus förra sommaren. Nu är dom nästan färdigrenoverade så då var det dags för fest.

Av någon anledning blir jag alltid sen när jag ska någonstans med familjen. Så även denna gång.
Tyckte att jag hade god tid på mig så jag skulle "bara" måla bordet en gång. Sedan in i en dusch, sedan fanns ingen tid kvar till någonting. så vi kastar oss på cyklarna (högklackat + cykel = katastrof) efter ett par hundra meter kommer jag på "f_n presenten" får vända om medans familjen cyklar vidare. Gissa vem som var genomsvett när hon kom fram i sin nya klänning (svart dessutom)

Festen var jätte trevlig och det var god mat och trevliga lekar. Men även om jag och min man inte har hunnit fylla 30 så känner vi oss för gamla för fest fest. så vid 22 cyklade vi hem igen :P Och när vi kommer hem ta vi en kopp te/kaffe sätter oss i soffan, mannen kolla fotbolls EM och jag broderar. ja, vi är nog äldre än vad vi tror och papperna visar.

Idag då. Först var vi hos svärmor och hälsade på. gick ut en runda försöker göra det varje gång nu när det är så fint väder. sedan åkte vi hem och då skulle jag baka bullar hade jag bestämt. Har inte bakat bullar på 8 år. och ni som känner mig vet att jag är inte mäster koken precis.
Men tänkte att idag ska jag bakar bullar, lägga ut en fin bild på bloggen som ser så varm och inbjudande ut, men som ni ser finns ingen bild och det kommer inte att komma någon heller.

Bullbaket gick utmärkt fram till min man frågade om jag hann rulla köttbullarna till kvällsmaten. Optimist som man är säger man ja. Nu ångrar jag det.
För när jag tog ut första plåten inser jag att jag glömt pensla dom. och självklart var äggen slut. och bor man i ett litet samhälle som vi så är inte affären öppen på en söndag.
Så det var bara till att sätta in nästa plåt och inse att dom också kommer att se jätte tråkiga ut. Dessutom eftersom jag var klar med köttbulle rullning, började jag ju skölja mina klorerade lakan. Helt plötsligt säger gubben "ska du inte ta ut bullarna" åhhhhhhhhhh. som tur var hade han som är grym på allt vad mat och sådant heter redan räddat dom. Goda blev dom i alla fall:)

Så var det dags för Lill tjejen att spela match och dom vann. hon var super duktig idag. Hon är minst i sitt lag men kämpar som en oxe så det jämnar ut sig.

Sen hade vi mannens bror med familj på mat, jätte trevligt. Händer alldeles för sällan bara.

Känner hur soffan kallar, kram

fredag 6 juni 2008

Favoriter

Jag har några favorit saker, alltså små ting som ligger en varmt om hjärtat.





Ursäkta denna stökiga bild, men denna dynan har min kära syster sytt nu när hon utbildar sig till möbeltapetserare. Jag älskar den, katterna älskar den. Där är nämligen deras favo plats.





Denna vackra parfym flaska från egypten som jag fick av mamma när hon var där och firade sin 50 årsdag med sin hjärtevän.




Dessa bord och ramar, med syrener till blir det en ögonfröjd.

Jag har fler saker men få ta några i taget.

Måste bara tillägga hur kul det är nu när syrran utbildar sig till möbel tapetserare. Inte bara att man kan i stort sett köpa vilken fåtölj som helst, hon kan ändå klä om den, utan även för att man känner sig så seriös när man går med henne på loppisar. Hon vänder upp och ner på alla intressanta objekt och studerar dom. Jämte står man stolt som en tupp och kollar på alla människor för att se om dom ser hur duktiga "vi" är. Där står jag och fattar nada och bara ler och nickar instämmande när hon pratar på om stoppningar och dylligt. Känner mig hur proffsig som helst när jag håller fåtöljen åt min syrra:)

kram

Pyssel

Var och hämtade mitt älskade bord i tisdags som jag köpte i Moheda i söndags. Min mans första kommentar var "gud vad litet det var" Men efter jag fält ut iläggs skivorna så blev till och med han riktigt nöjd. Så nöjd att han hjälpte mig att spackla igen ett par skruv.






Så här stort och fint blir det utfällt






En annan vinkel



Sedan var det dags för grov jobb, det ska nämligen bli vitt. Ska ha ett riktigt lantligt kök.



Men hade i vecka också lyckats fynda lite annat smått och gått.

En karaff till snäckorna från tunisien (2005)

Knypplade band, det fanns en hel låda nyinkomna band, åhh vad det var svårt att välja.

Var nere och rotade i källaren och hittade 2 ljusstakar som jag och min ropade in med någon låda för typ 8 år sedan på auktion för 30 kr. Dom var fula men hade potential så jag behöll dom. Och nu äntligen var det tid för att förvandla dom till vackra ting för vårt kommande matsals rum.

Så här hemska var dom i början, såg så himla oäkta ut. (och då var dom ändå fulare i verkligheten)

Så först en omgång "silver"




Sedan en omgång "gammelvit", oj så fina.


Ni förstår att det börjar bli trångt hemma, med alla nya fynd och sedan alla gamla som ska "fixas".

Vi var och hämtade ett skåp jag har haft stående hos min mans kusin igår. I mitt lilla huvud ska det stå på den "stora" toan i det nya huset.

Min man har varit helt emot detta då han tycker den toa inredning som finns fungerar bra. Medans jag tycker den ser ut som en tvättstuge inredning i ett hyreshus.

Så igår då så firade vi 4:a årig bröllopsdag och jag föreslog lite lätt att vi kunde hämta skåpet, visst säger han utan problem och jag känner hur hoppet stiger att han faktiskt tänkt över toan och kommit fram till att det skulle bli bra. Så vi åker och hämtar det. Sedan åker vi vidare för att i solen unna oss en god glass och njuta av vår dag. Så när vi sitter nere vid strandkanten lyckliga och kära är jag så dum så jag ta upp detta med skåpet :P


Ja vill man ha en dålig bröllopsdag kan jag varmt rekommendera att diskutera renovering. Men men resten av dagen blev trotts denna lilla miss i mitten jättebra på alla sätt och vis.
Men tjej som man är kan man ju inte helt släppa detta utan tar i ren besvikelse upp det igen, men har nu noga övervägt mina ord. Och jag bad han tänka över det jag sagt och inte svara direkt, så nu ser det ut som jag få min älskade toa som jag hoppats på:)
Kram

tisdag 3 juni 2008

Blommor

Var ute på promenad igår, eller egentligen bara ute efter en anledning att gå bort till det "nya" huset. Och först konstaterar man att gräset börjar bli oroväckande högt. Krävs någon slags åkermaskin för att få rätt på det, men sedan ser man dom underbara tingen i trädgården.



Kolla in.




Små söta fina



ÄLSKAR dessa träd



Var tvungen att ta kort på den fina snickaglädjen på verandan oxå:)




Och lilla Kronblom står i landet, tyvärr saknas måttglaset som mäter regnnivån men ska se om man kan hitta något som passar.

Lite fijätmigej (eller hur det stavas:P)

Detta super läckra träd står och stoltsera i vår trädgård. Men vi har ingen aning om vad det är för träd, så är det någon som vet, hör av er.

Denna trädgård på 4000 kvm kommer att bli som en liten park. Fast jag ska erkänna att varken jag eller mannen har gröna fingrar, men har lovat varanndra att försöka.