lördag 20 december 2008

Fåtöljen


Mina fula fåtölj har fått en ny skrud.
Kommer ni ihåg min fåtölj som jag fyndade på kupan för ett tag sedan.
Nu har min syster (och lite jag) tagit och gjort en svan av ankungen. Jag gjorde det mindre jobbet att spraya armstöden svarta och min syster gjorde det stora jobbet att klä om och fixa stoppning och allt vad det innebär att klä om en stol. Hon har precis utbildat sig till möbeltapetserare.

Som vanligt är det kvälls bilder :)

Jag blev verkligen sååååååååååååååååååååååååååååå nöjd. Till och med gubben som inte är så intresserad av heminredning tyckte den blev riktigt snygg, och det är ett högt betyg.

Hon är super duktig på detta. Det är det hon ska göra här i livet.


Så nu ska jag bara sätta tänderna i lampfoten ni ser i bakrgrunden på före bilderna. Den ska bli svart också. Så ska jag dricka MYCKET te och läsa MASSOR av mysiga heminredningstidningar i min lilla hörna i min lilla Fåtölj:)

Tusen tack Miss K, syster den äldre.

Kram E

söndag 14 december 2008

Julmarknad och Lucia

Denna helgen trodde jag att jag skulle hinna måla lite som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Men med - grader ute om prioriterade jag. Vi hade bokat bord till idag på en LITEN julmarknad här på landet. Så vi ägnade oss åt att göra lite pyssel att sälja.

Igår gjordes därför en hel del tändsticksaskar, julkort, jultvål, ljuspakningar och annat smått och gott. Det är så mysigt att pyssla och barnen tyckte det var lite spännande också då som skulle sälja det.

Vi kom också på att vi kunde ta dom gamla lussebullarna och göra fågelmat av dom, det var ju trotts allt lucia. Lite lätt orolig blev jag dock efter att vi hängt upp dom att fåglar kanske inte tålde saffran. Men det verkar lugnt, och poppis är det bland dom små fåglarna.
Så det blev pyssel HELA dagen.
På kvällen firade vi pappa och hans fru som fyllt år. Det var mycket trevligt och god mat.


Så idag var julmarknaden. Barnen tyckte det var roligt, fick väl inte jätte mycket sålt. Men efter att betalat bordet blev det 125 kr var i vinst:) Så lite nöjda blev dom. Min svägerska hade också ett bord. Hon sålde smycken hon gjort, jättefina. Hade tittat ut ett som jag infomerade min man om att DET önskar jag mig i julklapp. När han väl (eller jag tjatat tillräkligt) så var det så klart sålt.
Det roligaste av allt med marknaden var att mina barn och deras pojk (barnens kusin) stod vid vårat bord och sålde och dom hade så roligt ihop att det var värt allt. Man blev så lycklig av att se dom ha så roligt. Dom bor i Malmö därför träffas vi alldeles för sällan.


Vårt bord

Det var som sagt en liten men mysig marknad. Det kom dit en kör och sjöng och ett litet lucia tåg var det också. Fatta, det är bara 10 dagar kvar till julafton.

Nähä, godnatt med er

E

fredag 12 december 2008

SNÖ,snö, snögubbe och snökrig

BEHÖVER ER HJÄLP!

Litelängre ner i inlägget har jag gjort en liten låda med ljus och hyacinter. Vad ska jag mer ha den ser lite tom ut. Tacksam för ideer.


Vårt hus i vinterskrud


Det är så härligt med snö, ja förutom att det är snorhalt ute på vägarna då. Men förutom det, jag blir så glad när jag tittar ut. Det är så härligt.


Idag har vi (familjen) haft tävlingar i vem som kunde rulla störst snöklot. Mannen vann fast vi är 3 sty tjejer som förnekar detta starkt. Efter det övergick tävlingen i snökrig. Först var jag lite tjurig då jag mest tycker om att titta på snö inte ha närkontakt med den:) Men man dras lätt med, och lite lätt hämnd lysten är jag det ska jag erkänna.



2 sty familje medlemar som hellre ligger på sofflocket i köket framför keddyn än är med på snöbollskrig.


Barnen gjorde en snögubbe häromdagen när snön var precis ny, men till och med den hade snöat in idag.


Jag hittade en gammal låda i vårt lilla uthus. Den fick självklart flytta in. " ljus och lite mossa och 2 hyasinter fick bo i den. Någon som har något bra förslag på vad mer som kan flytta dit??


Årets första julkort damp ner idag och påminnde mig om att vi måste ta tag i den biten snart:P

Än har jag inte tagit in någon gran som så många andra, det är ju så fint att ha en massa smågranar överallt. Men dessa står i trädgåredn och ser juliga ut.



Vi hängde upp lycktorna på verandan som jag fick av Miss T, det blev så mysigt men tyvärr syns det inte så bra på bilden

Men dom ser ut så här i närbild:P


Vårt hus sett från vägen
Kram Emma

torsdag 11 december 2008

Bord

Ibland har man tur att folk har snappat upp infon att man är intresserad av renovera möbler och inredning. Fick ett sms härom kvällen av en kompis som undrade om jag var intresserad av ett bord hennes svärföräldrar skulle kasta. Klart jag var det. Fick ingen bild, ingenting, men det var gratis, så något kul skulle jag väl kunna använda det till:)

Hade jag tur var det fint och det skulle kunna bli ett avlasningsbord till "finrummet" om det var indre fint kunnde det få bo i källaren som ett pysselbord. Alltid skulle jag kunna använda det till något.
Så idag åkte jag för att hämta det. Och det var så fint som jag hade hoppats. Har som många andra (ni vet vilka ni är) förälskat mig i möbler med lätt svängda ben. Detta hade det, och med fina blom dekorationer. Dock ska det då bli vitt och lite shabbat. Så till helgen blir det mycket målande, bordet, barnens sminkbord, fåtöljens armstöd och förhoppningsvis hatthyllan.

Ni får tänka er det vitt nu då:)

Nähä nu ska jag återgå till att läsa er andras bloggar.

Hej så länge.

Kram Emma

tisdag 9 december 2008

brändamandlar

Vad tiden går fort mot jul nu. Man hinner inta fatta att det är måndag förens det helt plötsligt är fredag. Försöker göra lite varje dag inför kommande julhögtider.

Grankransen jag och Mini Me gjorde. Lite yvig men fin.
Jag har äntligen sytt en "påse" till vedkorgen. Tror att jag blev min mans hjälte för 3:e gången detta åtret. Vet inte om ni minns att vi var lite oeniga om vad vill skulle ha veden i vid kaminen i köket. http://denlillestuen.blogspot.com/2008/10/ojojoj.html om ni inte gör det läs detta inlägg längst ner, haha.
Han ville ju gärna ha en kartong som jag tyckte var ful. Därför bytte jag den mot en gammal cyklekorg jag fått av hans mamma för mååånga år sedan. Problemet med den var bara att all skit trillar ur i dom små hållerna på korgen och min man har påpekat detta måånga gånger och sagt att kartongen hade varit MYCKET bättre. MEN jag ger ju inte upp så lätt, så då sydde jag en påse med resor. Då kan man lätt ta av den, tvätta den eller skaka av den. Ska nog göra en i säckväv sedan men så länge blev det den här:)
Jag sydde nya julgardnier till "finrummet" det blev mycket bättre. Vi åt där inne ikväll och satt och mös. Älskar att äta där inne, slippa se all disk, och stök i köket.
Idag gav jag mig på att göra brända mandlar, till min hjälp hade jag så klart Mini Me som älskar att jobba i köket. Dom blev mycket goda och det finns knappt några kvar.
Har äntligen grundmålat Miss T:s köksoffa. Den ska bli antikvit istället för knallblå. Den kommer bli så fin i hennes kök. Henns kök har mys faktor 10. Hon har fixat med små detaljer som gör det lilla xtra. Det är så skönt med ett STORT uthus, där man kan baxa in hur mycket möbler som helst (nästan) då kan man gå ut när man har en stund över och måla och dona, det är det bästa jag vet.
Glömmde som vanligt ett före kort:P
Åhhh måste ju visa den fina änglen "grinden på glänt" gjort. Den hänger nu i mitt köksfönster och vakar över oss:)
Som ni ser är det ingen snö kvar ute.
Min kära syster har oxå på börjat omklädnaden av min lilla fåtölj jag fyndade, så den blir klar innan jul. Gissa vad jag ska sitta och mysa i den. Kom ni ihåg den? Annars kolla här http://denlillestuen.blogspot.com/2008/11/varning-suddiga-bilder.html
Nähä nu ska jag lyssna på min talbok och bara va igen, hehe
Kram Emmsan

fredag 5 december 2008

Fredag

Hej hopp.

Fredag igen, det är skönt. Är faktiskt ledig hela helgen, de e gött. Ska på julbord imorgon det ska bli kul och gott.



Idag fick jag ett efterlängtat paket från "grinden på glänt" Tyvärr är det svårt att ta kort när det är mörkt ute så ni får se en bild på vad det var i paketet i nästa inlägg.




Har varit på Ikea igen, denna gång med Miss T och hennes lille S, skulle handla hyllplan där, men dom var slut, så som vanligt kom jag därifrån med ALLT utom just hyllplan:) Men det är sådant jag får visa en annan dag då jag kan fota i dags ljus.


Idag har jag gjort julkransar till dörrarna. I grandå, men även dessa kommer på bild i nästa inlägg, haha, vad tjatigt detta börja bli.


Är en pepparkaks människa, det är en människa som älskar peppakaka. Tyvärr är min äldsta dotter allergisk mot just pepparkakor så vi brukar inte baka detta här hemma. Men idag köpte jag en helburk vid 15 tiden, nu ett gäng timmar senare är det bara ett fåtal kvar. Och då är jag den som ätit flest, Mini Me har ätit 2:)




Det är svårt att ta bild inne just nu


Imorgon ska min Store bror ta med tjejerna på bio, under tiden ska jag få passa deras super söta hund. Vi ska ta en lång promenad runt sjön. Vill gärna ha en egen hund, så jag blev så glad att dom frågade mig. Hon är storlek XS eller s är det nog föresten, jag skulle väl haft en M om jag skaffade en.

Efter det ska jag och tjejern handla jul outfiten till dom. Midi Me har redan spanat in en klänning hon ska ha. Och det tackar jag ett högre väsen för, annars kan det ta ca 5 timmar att hitta en klänning:)


Vi har haft snö ett par dagr inte jätte mycket, men ändå så det har känts som December.


Tänkte visa hur det förändrats utanför mitt frukost fönster sedan augusti.



Här kommer det




Denna vy är från badplatsen mot vårt hus, man ser huset lite dåligt.




Sen sommar...eller...

...tidig höst

Höst

(bild lånad av min bror www.skagge.se )


Frost morgon i november..


Tidig morgon i december


Detta är min utsikt var morgon, ner mot sjön. Önskar jag hade en bättre kamera så ni fått se sjön:)


Nähä, lite mer pepparkaker finns ju kvar så hej för idag


E