måndag 29 september 2008

Detalj bilder och utmaning

Jag har blivit utmanad av "lundis-nedräknaren"
Instruktioner:Svara på alla frågor* Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta? Hade jag fått bestämma hade vi förmodligen haft kyckling var dag:) MEN nu är det inte jag som är kock i vårt hus, så det blir bara kyckling ibland.

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av? Jag är den mest ta fatta person som gått i ett par skor, så oftast sitter jag nog. Beror väl lite på hos vem man är, eller?

3. Var sitter du helst när du bloggar? På kontoret hemma vid datorn, tråkigt men sant.

4. Köper du ofta Triss? Nej det är ingen mening, jag har sådan tur i kärlek så jag skulle ändå inte vinna. Däremot sitter jag ofta och titta på tv4 när dom skrapar och tänker "stackrna, ingen som älskar honom/henne:)"

5 . Vilket land eller stad har varit din bästa semester?Hmmmm. Thailand var det bästa landet jag varit i, men det var utan tvekan den hemskaste resa jag har varit på med. läs inlägg så fattar ni http://denlillestuen.blogspot.com/2008/05/en-sorglig-historia.html


6. Vilken Tv-kanal tittar du på mest? vadå tv? jag bloggar:)

Hmmmm......... jag utmanar "i ett hus vi skogens slut" verkar vara en underbar människa och en kul typ:)


Nu ska ni få se bättre bilder från loppisfynden igår.


Se, är den inte fin. Här i ska jag ha servetter och ljus som ska stå på avlastningsbordet i matrummet. (tycker det låter överdrivet med sal)




Kolla vilken häftig stäng måjäng. Till och med dom ikassan blev förundrade över dessa vackra detaljer. Ångrade nog att dom sålde den för 25 kr, haha.
äpplet på mina fian stolar :)

OBS! ska kläs om.
Hela stolen (nästan)
Lådan som ska få bli besticklåda:)

.

Hela lådan :) Tråkar jag ut er??

Detaljer på min fian lampfot.

Mer detaljer (fast själva måjängen man sätter fast lampan i ska bort, lika så sladden. Och sedan ska den ju bli vit)

Tänk en fin lykta hängande här:)

Dessa fick bo i mitt köksfönster, passade utmärkt då jag saknar fönsterbräder här.

I slutet av veckan räknar vi med att toan ska vara möblerbar, äntligen.

Så då har jag ju fullt upp med mina skåp.

Kom ni ihåg detta skåpet som vi ska ha handfatet på??

handfatet ska fällas in då stå det står riktigt på sen:)

det har nu blivit vitt. Me like.

Däremot detta får vänta till fredag innan det får sin "rätta" färg.

Dessa 3 vakar i fönstrena i matrummet. Har massor med änglar, men vill ha massor till:)

Kram E

söndag 28 september 2008

Vilken loppis runda:)........

Vissa gånger ger vissa turer på loppis mer än andra gånger. Idag var en sådan dag. Det var sista öppet dagen för sommar säsongen på Östragård utanför Moheda. Mitt favis ställe (ett av dom i varje fall) Så självklart hade jag och syrran planerat in detta läääänge. Lite naiva var vi väl när vi trodde att det skulle vara lite folk där idag. Japp totalt fel, det var MYCKET folk där idag.

Ska väl förklara vad hur jag går till väga när jag går på loppis. För det första så vet jag oftast exakt vad det är jag vill ha. Jag har en väldigt klar bild över hur alla rummen ska se ut i vårat hus, alltså vad det är jag "behöver" få med mig hem från en loppis :)

Är ju i stort sett klar med köket, det är väl typ byta luckor och bänkskivor fixa till lite i 2 skåp. + en golvlist, sen är det klart. Har ju inte den ekonomin nu för att byta luckorna så det blir ju ändå inte nu.

Alltså har jag ju fullt upp med att planera matsals rummet.

Ursäkta den fruktansvärt dåliga bilden

Kommer ni ihåg dessa, dom ska pryda matsalsbordet

Nästan direkt när vi kommer dit springer jag på den lampfot jag har letat hur länge som helst efter, den bara står där och ropa "Emma, Emma här är jag" helt chokad hänger jag på en reserverad lapp då jag hade förberett dessa innan. Helt sjukt att den bara stod där och kallade på mig.

Den ska ju då förstås bli vit, lite chabbad och få en vit lykta att hålla upp :)

Vi tar och tränger oss runt ett par varv, trångt när det är så mycket folk, besluta oss sedan för att gå in i verkstads delen. Först kommer jag på den fina iden att jag kan göra om en gammal låda till bestisks låda. Så jag o syrran väljer med omsorg ut en med porslinsknopp på (kommer att bli så fin) När vi sedan traskar om kring och letar efter mitt brev ställ hittar syrran en jättefin gammal låda som det står margarin på med söta små järnfästen på, 25 kr, som hittat. Den fick bli min servett förvaring istället.

Tyvärr hade det hunnit bli mörkt innan jag fick fram kameran så det syns dåligt vad som står på lådan, ska lägga in en bättre bild så fort jag kan :)


Super nöjd går vi vidare. Råkar då springa på små söta mått, som jag helt enkelt inte kunde motstå. Egentligen brukar jag vara hård och försöka hålla mig till min lista, men dom var så söta att jag hade ångrat mig resten av livet om dom inte fick följa med.

1/4 kopp, 1/2 kopp och 1 kopp, guuud så sött

När vi nästan är klara att ge upp för dagen får vi syn på matsals möblemanget med stort M. Jag har letat efter ett "äpplet" möblemang gärna det mörkare, och helt plötsligt äger jag ett :) visst är det fantastiskt. Tur att jag tagit skåpbilen med, hade väl på känn att det äntligen var min tur.

Mitt fina möblemang, visst det var "bara" 4 stolar till. Men som tur är kan man hitta "äpplet" stolar billigt lite överallt, så det är inget jag bekymra mig över. Och som tur är håller ju syrran på att utbilda sig till tapetserare, så hon ska få klä om stolarna.

Dessa ropade jag ju in på en auktion i våras dom ska ju också pryda bordet senare.


Gardinerna var ju redan lösta då min egen lilla loppistant fixade en HEL LÅDA med fina gamla lakan med monogram.


Så nu efter kan man väl säga att jag betade av min lista ganska bra.


I eftermiddag spelade Midi Me sin sista match för säsongen. Många supotrar fanns på plats. Bägge syrrorna, Miss S, Mister Jimbo, lilla A, Brorsan och hans sambo. Dom vann med 4-3. Bättre slut kan det väl inte bli.


Kommer förmodligen att bli dåligt med inlägg i veckan då den ser fullbokad ut :) Men ska göra mitt bästa.
Kram E

onsdag 24 september 2008

Kaos smittar av sig, finns det bot??

Ja så är det faktiskt. Från det att skåpen flyttade ut i hallen så har ett kaos sakta men säkert trängt in i nästan varje rum. Läskigt, jag vet.


Går man ut i köket står det grejer i var hörn som inte ens ska vara i köket, i hallen står flera verktygslådor ut fällda för att maken använder detta i renoveringen av toan. I andra hallen står dammsugaren framme och väntar på att bli använd så fort alla grejer avlägsnats i alla andra rum. Det blir liksom en ond cirkel.


Men tror det eller ej idag kom skåpen ner i källaren, fast jag bara kunde hålla med 4 fingrar på höger handen :P

Vi fick även avlägsnat allt skräp från toan som hamnat på gräsmattan under fönstret, nedanför toan :) Ja, jag tycker vi har varit effektiva. Och ÄNTLIGEN kan jag städa.

Men bäst tycker jag nog det är att lampan har kommit på plats. Min man har plockat fram sin bästa sida och gjort sin fru lycklig. Gissa vem som fick snurra vitt tyg runt kedjan :D Me happy.

Kolla vad fint, med vitt tyg och allt;)

Men ännu finare när man tänder den:D

Ha ha ha, ja hur gick det med fingret då??? Jo, jag hade visst råkat klippa av den senan som sträcker upp fingret och fått det ur led.

Och det är nu jag är rädd för att ni ska sucka och tänka hur klantig är den människan egentligen?? Tro mig, tanken har slagit mig med.

MEN jag har en teori som jag funderade ut på sjukan igår (man har ju några timmar på sig så att säga, tillbringade 4 timmar där igår) Jo, min teori lyder så här: att är man trött, glad, arg eller av någon anledning O-fokuserad, så tror jag att man lättare skada sig.

Jag var lite trött men framförallt var jag väldigt glad då jag lyckades pruta ner min fina lampa med 200 kr. Och då tappar man nog fokus på det man gör och vips så har man fastnat med fingret i bildörren. Tro mig jag blev MYCKET förvånad, så förvånad att jag slet bort fingret istället för att öppna bildörren:) Men det är bara en teori jag har :D

Jag är en väldigt glad människa därför skada jag mig ofta, kan det inte vara så?????

Kolla så mesigt det kan bli, hahaha.

Ha det bäst kram E

Ps. missa inte utlottningen på "Emmas vita hus" Ds.

tisdag 23 september 2008

Kaos, kaos, kaos och åter kaos


Ja som jag skrev i mitt förra inlägg, så vet ni att våra planer för badrummet blev framskjutet. Dagen efter jag skrivit det var toan nästan färdig utriven :)
Det är kanon ju......MEN..... min hjärna håller på att koka över. Allt är ju kaos här hemma nu. Jag som älskar att städa på fredagar så att man har fint till helgen kunde ju inte städa, då det står grejer precis i hela hallen, suck.

Denna syn var det som mötte mig i torsdags efter jobbet.

PANIK!!!


Här är skåpen jag pratade om, INNAN dom revs ut och fick bo i hallen:/

efter rivning

Även detta innan rivning

efter rivning

Dusch innan rivning


Så här är det, på toan fanns det 3 skåp och en lådhurts innan. Och dom har jag hela tiden sagt att jag INTE vill ha där pga. av att det är sååååå fult rent ut sagt, ser ut som en tvättstuga i en hyresbostad. Utan jag vill ha mina gamla fina skåp, som ger en hemtrevnad, en personlighet. Och efter mycket om och men och lite kompromisser så gick "gubben" med på detta.

Alltså skulle alla skåp utom högskåpet ner i källaren. Men vet ni vart dom står nu????!!!! I hallen. Och sedan i torsdags har jag tjatat och gnällt över detta. Jag har röjt undan där skåpen ska stå, burit ner alla lådor med innehåll till skåpen, så det är bara att flytta ner dom. MEN man måste vara 2 för att det ska gå. Och någon säger ”vi ta det sedan” hela tiden. Idag är det tisdag och dom står fortfarande kvar, grrrrrrrrrrr. Jag vill städa!!!!!

Och för att situationen nu riktigt ska skratta mig i ansiktet, så lyckades jag klämma fingret i bilen igår. Naiv som jag är åkte jag INTE till sjukan. Alltså har det resulterat i att jag idag har ONT, sovit dåligt och ändå måste åka till sjukan :P

Men allt har inte varit så dåligt. Jag är till exempel så bortskämd att jag har en alldeles egen loppis "tant" (verkligen inte tant). Så förra veckan fick jag ett sms att hon hade en HEL LÅDA med gamla lakan om jag var intresserad:) Klart att jag var:) Hon är så go, Miss B.

Igår, innan jag klämde sönder mitt finger, så var jag och skulle köpa en lampa jag och "gubben" spanat in. När jag kommer dit finns den inte kvar, grrrrrrrrrr. Däremot fanns storleken större, fast då 200 kr dyrare. Bestämde mig för att för en gångskull vara lite tuff och sa att om jag får den för samma pris så tar jag den, och jag fick den !!!!! + lamporna som satt i som skulle kostat 14 kr sty som han så noga poängterade:) Då var jag nöjd. Ibland, inte ofta i mitt liv, ska man ha tur.

Fin lampa och fina lakan = Emma lycklig

Tyvärr är vi inte överens om hur den ska hänga, "gubben vill ha kvar den supermoderna "kåpan" upp till vid sladden. Medans jag vill linda in kedjan i vitt tyg som man gjorde förr och "bara" hänga den i en krok, eftersom den ska hänga i en jättefin takrosett.

MYCKET gnäll idag, får väl skylla på mitt onda finger *fniss*


Men vill oxå tillägga att rivningen går förutom just skåpen mycket bra. "gubben" är såå duktig och det kommer bli sååå fint. Själv håller jag på att måla mina fina gamla skåp som ska få flytta in snart:)

Det var allt för idag.

Kram Emma




Men har i vilket fall bestämmt mig för att idag SKA skåpen ner om så fingret går av.




onsdag 17 september 2008

Gott med kaka...

Idag har alla här hemma varit lediga. Barnen har haft fullt upp med kompisar. Medan jag och gubben skulle börja riva toan. Men någon, inte jag ;) tappade inspirationen för att sätta igång, så nu är det skjutet till helgen, vi får väl se om inspirationen infinner sig hos alla här hemma:) Så det blev en dag off. Kunde inte komma på något vettigt alls att göra. Har väl inte haft allt hemma heller som man velat pyssla med.


Har ju beställt jättefina trä konsoler som jag ska göra en hatthylla av till "fin" hallen.
Det hade ju varit en kul grej som skulle passat till idag.
Jag ska ju även måla vägg ord i fin rummet, men till det behövs pappas kanon och den hade jag inte heller :P.


Och när man går här hemma och gör ingenting så blir jag ju så kaksugen. Så jag började som vanligt skumma igenom så många bloggar jag kunde och samlade ihop en hög med recept. Skickade barnen till byn för att handla. Så ikväll blev det mys med te, kaka, lillebror (den äldre)med sambo och idol.

Som ni ser gick kakan åt innan jag ens han fota den

men den var såååååååååå god att det var kanske inte jätte konstigt :P


Kakan blev för god, så 2 stora bitar slank ner. Så nu MÅSTE jag verkligen ut och gå varje dag :) Inte för att det är negativt, skönt med en ursäkt för att ta en walk antingen med mp3:n eller en syster eller 2 och snacka lite skit :) Lyssnar ju alltid på talbok när jag ska sova eller ut och gå eller städa och diska, helt underbart.

Har snart plöjt igenom alla Camilla Läckbergs böcker, alla Harry Potter, Håkan Nesser, Stig Larsson och några till. Så om någon har någon bra bok att rekommendera är jag idel öra.

Helst om mordfall, en spännande bok alltså.


Nähä, inget kul idag heller. Imorgon jobbar jag, men ska försöka hinna på auktion mellan varven så kanske det blir ett inlägg :)


Kram E

tisdag 16 september 2008

Uppdatering

Ja, så var då fläkt kåpan målad. För att få rätt känsla målade vi den med santex färg, även kallat strukturfärg. Och vilken effekt det ger :)
Svårt bara att få en riktigt bra bild så ni ser det. Men sak be storebror komma och fota lite då han är mycket bättre på det än jag + att han har en betydligt mycket bättre kamera. Men till dess få ni hålla till godo med dessa bilder. Vill ju så gärna visa hur fint det blev :)


Framifrån

Från sidan......

...lite nämre.....

....och närmst??? Kan man säga så??


Med nya köksluckor den så blir det mitt dröm kök. ( och mannens han vet bara inte om det ;) )


Är det bara min familj som påstår att jag har blivit bloggoholic?? Men det är faktiskt så att jag tycker inte om att titta på tv, det gör ju resten av familjen. Är mer intresserad av att sitta och läsa om andra och deras liv :)


Men har i vilket fall som helst försökt att dra ner på bloggandet. Fast jag läser er andras när jag är hemma själv innan jobbet :)


Detta har i sig gjort att jag själv tycker mina inlägg börja bli innehålls lösa. Min dröm är att skriva böcker krönikör och sådant, detta fick ju mig lite att känna det som man tagit ett steg närmre den drömmen *fniss* patetiskt jag vet *haha*


Men, men min pappa och jag har nu äntligen kommit lite längre med vårt barnboks skrivande så det är väl där drömmen kanske, kanske blir verklighet. Hoppas om inte annat att det finns snälla bloggläsare som köper den antingen av ren snällhet eller av nyfikenhet *haha*


Nähä, det här blev ju bara prat i natt mössan, inget vettigt alls. Men visst blev kåpan fin :) ÄR SÅ NÖJD, tack honey.
God natt

( som en lite parantes så har jag förstått att den har undrat varför min man fick bära mig upp för trappan, och vill man fortfarande veta det får man gå in på min hemsida www.mrsfeelgreat.se och läsa under fliken "om mrsfeelgreat". Tänkte nämligen älta det så lite som möjligt i denna bloggen)

lördag 13 september 2008

Min man = min hjälte

Det är lätt att klaga på sin käresta, sedan glömma att påpeka allt som är underbart med dom. Känner att jag på sistone mer på pekat min mans brister än hans fina sidor.

Min man har väl alltid varit min hjälte som stått vid min sida trotts alla tunga stunder pga. av min sjukdom, tagit hand om än och stöttat en efter alla operationer osv. När jag knappt kunde gå bar han mig upp för trappan i vårt gamla hus för att vi skulle kunna sova tillsammans. För att göra en lång historia kort, han är min hjälte.

Och idag höjde han sig ännu högre på min hjälte lista. Ni vet den lilla diskussion vi har haft om vår köksfläkt, om inte läs gamla inlägg. Idag när jag var på fotbollsmatch med Mini Me så tog han tag i vår fläkt och började bygga den kåpa jag hela tiden velat ha. Och den blir helt underbar. Visst den är inte klar ännu, men man ser att den har potential :) utan tvekan.



Här kommer en serie bilder som visar hur långt vi/han har kommit




Här är första regelana på plats

sett från sidan, märk väl den utfrästa överliggan (?) vet inte om det heter så, men det lät bra :)

Ännu en litst på plats för att skapa rätt stämning och överdelen på plats. Spaklad och snart klar för målning.

Så härligt att man ALDRIG är ensam när man lagar mat i vårat kök.....

.... 2 sty håller sig nära om man skulle råka tappa något, Märk väl hur pigg vår katt har blivit igen efter operation och allt:)

Kommer att återkomma med uppdatering av fläkten när vi målat den imorgon :)

Ännu en höstkrans. Gjorde den av härligt färgade lönnlöv.

Sist men inte minst så har jag fått en utmärkelse av Linda "lantliv i lägenhet" 1000 tack Linda du är underbar.

Ska skicka vidare den men ska ha lite betänketid först, då det finns sååå mååånga härliga bloggare.

Men håll med om att "gubben" min är en hjälte som snickra ihop min drömfläkt, han är värd alla utmärkelse som finns:)

Trevlig Lördag kram E

torsdag 11 september 2008

Lampa:)

Tack för alla fina kommentarer om vårt kök. Kommer uppdatera er när det händer något med fläkten eller något annat där :)

Vill också tacka alla nära och kära som funnits vid min sida den sista veckan, det har varit så tufft och jag älskar er alla och tack för att ni finns i mitt liv.

Men nu till en uppdatering av köket, hehe, det gick fort va:) Fast det är inte fläkten eller några nya luckor, utan det är en alldeles, alldeles underbar lampa som jag (vi) fick i inflyttnings present av Miss S, Lilla A och Mister Jimbo. 10000000000000 tack.

Så idag så fort barnen hade åkt till skolan var jag ju bara tvungen att skruva upp den, åhhhhhhhhhhhhhh så vackert det blev. Den är som gjord för att hänga i mitt kök :) Det är en ny tillverkad skomakarlampa.


Är den inte vacker så säg.

Kolla som den bara smälter in i vårt kök. Nu är lyckan nästan full ändad ;)

Nähä, jag är bjuden på frukost till lillasyster (den äldre) så jag ska hoppa ur pyjamasen och ta mig dit.

Skriver kanske något mer ikväll istället:)

Kram Mrs E

tisdag 9 september 2008

Köket

Ursäkta att det dröjt med inlägget. Många faktorer har spelat in i denna försening, igår en skadad rygg.

Hade nämligen mitt första skivstångspass igår på ett företag. Man har ju längtat så och energin sprudlade. Detta gör att man inte alltid tänker sig för när man ta tag i saker och ting. Så efter passet, som jag var HELNÖJD med, så studsade jag omkring på små moln. Och skulle börja packa ihop mina redskap på ca 6-700 kg :P Och ta ett gäng för många stänger samtidigt, och sträcker ut ett muskelfäste, aj. Så igår gick jag runt som en gammal farbror och suckade och stånkade, alltså inget inlägg.

Men idag kommer inlägget med vårat kök. Är nu bara rädd att förväntningarna har blivit för höga pga av väntan:) Så jag säger det nu innan, köket är inte klart.
Ni befinner er vid den röda plutten


Så här såg det ut innan renoveringen började. Rosa väggar brun plast matta och bastu vaning på taket.

Som köket ser ut nu när man tittar in från "vår" hall. Nytt golv, nya tapeter (gråa) vitmålat tak. När ekonomin tillåter det ska luckorna bytas till Lidingö luckor från stora I.



(här ser ni det påbörjade projektet med fläkten)




Rosa tapeter som inte föll oss i smaken alls.


Köket sett från "fin" hallen.



Som köket ser ut nu från "fin" hallen



Mitt älskade vitrinskåp. Det var på väg till tipen men jag räddade det och lutade av det sedan satte vi i glas i stället för dom gamla trä speglarna som var sönder.




Kedddyn som vi är så lyckliga över. Kommer bli sååå många myskvällar i höst och vinter här framför. Alltså den var här när vi köppte huset ska jag tillägga.


Min älskade verktygslåda som jag fick kämpa hårt för (läs inlägg från juni)

Där förvara jag alla trevliga inredningstidningar jag läser.


På kedddyn står mina älskade ljusstakar. Hittade dom när vi skulle flytta. Tänk hur lätt det är att glömma vad man har för grejer egentligen.



Borta vid den "riktiga" spisen står dessa skönheter. Radion är från mannens mormor. Den fungerar fast bara upp till p3:)



Framför det ena fönstret. Har ju inga fönsterbräder:(


Hade lite bjudning i helgen, eller knytis. Så då passade Mini Me och jag på att duka därefter.

Gamla bilder går att använda till mycket:)

När mökret kom så tände vi ljus, älskar att ha tända ljus.

passade då även på att tända den fina lyktan jag fick i present för ett tag sedan.
Har suttit med detta inlägg ett par timmar nu. Har nämligen haft 2 st 8 åringar som bakar skones samtidigt. Och 2 st 8 åringar med 2 st starka viljor och en bakbunke är inte lätt.
Men NU äntligen är både baket och inlägget klart*ler*.
Kraaaammmm E