onsdag 9 juli 2008

varför göra något lätt när det går att göra det svårt...?

Ja det kan man fråga sig, varför? Jag har nu hållt på med kökstaket fler dagar än vad jag vill erkänna. Idag kom jag till huset för att stryka på färgen tredje, och vad jag trodde, sista gången. Men tjii fick jag när jag dra dom första dragen med pensel ( ja, jag målar med pensel om det är någon som missat det) så ser jag att det bli ändå inte täckande. Jag känner hur ögonen börja svida och jag börjar förbanna allt/alla som går att förbanna i denna situation, hon som sålde färgen, mig för att vara för snål för att köpa "special" färg till takpanel, den som satt upp panelen, min man för att han jobbar osv osv.


Tillråga på allt har mina väldigt duktiga barn en mindre bra dag och det är mycket bråk över ingenting. Mina nerver är på helspänn och jag känner att tålamodet inte finns mer. Efter att ha sagt till dom 1000 gånger känner jag att en grej till kommer att få mig att gråta. DÅ tappar Midi Me sin Mp3 i färgburken, där tog tålamodet slut.


Min stackars dotter gråter, hennes kära lillasyster står och klappar henne på armen och jag, jag får ett utbrott. "Nu måste vi bita ihop, grrr och morr och grrr och morrr". Barnen gråter, vilket gör att jag gråter. Så jag tar snabbt ett beslut, "nu tar vi te paus" Barnen Skinner upp och vi går ut och sätter oss i vårt halv målad kök. Jag förklara att det är taket jag är arg på och verkligen inte dom.

Vad händer då sen, jo min käre svåger kommer förbi på eftermiddagen för att ta sig en flukt på vårt nya hem. Jag står och spottar och svär över detta eländiga kökstak och pekar och viftar med penseln som värsta italienaren. Han bara tittar på mig och frågar "Emma, målar du med den lilla penseln?" "Ja?” Svara jag. "Tro katten det tar tid.” Jag tittar länge på min pensel och plötsligt inser jag, den är ganska liten.

Dessutom har jag en stor pensel hemma, pust. Ja varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Men historien tar inte slut där. Jag kastar mig på telefonen och ringer min käre man " ta med den stora penseln när du kommer till huset" När han kommer har han 3 stora penslar. Så med nytt hopp om en kortare tid för att få klart mitt kökstak så kastar jag mig på taket och börjar måla. Då ser jag vad jag önskar jag hade sett på morgonen när jag började måla taket, en stor pensel gör att färgen täcker!!!!!!! Här har jag stått med en miniatyr pensel och plågat mig i 4-5 dagar och så testar jag en bred pensel och det blir toppen :P


Mindre bred och bred pensel.


Förutom detta har nästan tv rummet blivit klart, tack vare mina barn och min svägerska. Hon och lillsist kom som 2 räddande änglar idag när allt hopp för en bra dag var långt utom räckhåll, tusen tack.
Mini Me jobbar i nederkanten...
...och Midi Me jobbar på höjden.
Så var det nästan klart.


Här ska en fondvägg vara.

Igår var vi på en trevlig fest. Min faster och hennes man firade 10 årig bröllopsdag. Vi åt gott och hade trevligt med en mycket underhållande tipspromenad som min far ordnat. Kände man inte min faster och hennes man innan gjorde man det bättre efter den i varje fall.

Men min stora lycka (utöver att dom varit gifta i 10 år och god mat) var att jag fick en ny Oboy burk. What, tänker ni säkert nu. Men lugn jag ska förklara.

För något år sedan, när vi skulle utomlands kom vi på att vi skulle ha med oboy. Vi hade en vanlig sådan där pappburk med plastlock. Så fiffig som man är tänkte jag "jag tejpa ihop locket så kan inte oboyen åka ur" sagt och gjort jag tejpade den, med genomskinlig tejp.
Det i sin tur gjorde att när min man skulle öppna den såg han inte tejpen och slet upp hela locket så det lossnade från resterande burk, oj.
Jag var inte så populär i min familj efter det. Dessutom så lossnar det där förbaskade locket hela tiden så vi har haft oboy lite överallt kan man säga. Och en och annan svordom har då också uttalats.
Vi har letat efter en oboy burk med ljus och lyckta sedan dess utan att hitta någon.
Senast i förgår satt vi och sa att vi MÅSTE skaffa en ny burk (det har bara gått 2 år)
Där sitter vi nu på deras 10 års fest i deras ateljé (även förvaringsutrymme för en hel del) och DÄR står den en plåt-oboy- burk. Så jag säger med stora ögon "har Du en sådan burk?" "Jag har nog 2" säger hon glatt, "du kan få den ena" TRO att man blir lycklig eller:)

Såhär lycklig till och med:)



Gammal Vs. Ny

En annan grej som gjorde mig lycklig idag, var att vi upptäckte att det var ett jättefint träpaneltak under papptaket i Mini Me´s rum, Skönt med ett positivt slut på dagen:)


LYCKA:)
(ska målas med BRED pensel)
Hörs imorgon God Natt Kram E

1 kommentar:

rosenfröjd sa...

härlig historia om renoverandets vedermödor. Bra att du kom på det där med penseln till sist :-).

har fått nyckeln till huset nu och vi börjar idag med vår renovering. PUst!

SKöt om dig!

kram!/
M