måndag 21 juli 2008

Långväga gäster och inbrott

Måste först berätta en väldigt rolig historia. Den gör att man går runt och fnissar då och då.
Vi har ju källare under nästan hela vårat hus (Det nya alltså) Fast under den nybyggda delen av huset så är det en fristående ingång, vilket gör att man kan inte komma in i huset utan att gå ut och in i nästa dörr. Så i torsdags när jag och lillebror var i Malmö och bråkade med mina läkare, så skulle Miss T och hennes vän den lille Dansken överraska oss och måla vår panel. Dom låg ju i vårt uthus så det skulle inte vara några problem tänkte dom, hahaha. Det var bara det att färgen stod inne i huset :) Så eftersom vi har en grävare som gräver om dräneringen på huset, smög dom runt och kollade in möjligheter för ett litet "inbrott". På den nya delen av källarna står fönstren öppna för att vädra ut. gissa vad Miss T gör, hon hoppar ner i ett av dessa fönster, problemet var ju att den källare INTE hade ingång till vårat hus:) gissa om hon blev snopen. Sedan smyger hon ut och springer upp i diket som grävaren grävt. hahahaha. Fasen vad han måste har haft kul, han visste att man inte kom någonstans i den källaren :)

Men nu i helgen har vi fått mycket gjort. Vi har dessutom haft förstärkning från Linköping här. Och då rullar det på ganska så bra. I fredags kämpade mannen på med dräneringen och bilade upp brunnen i källa trappen och donade



Här bilar min älskling upp en brunn.

Här är vår egna lilla grävare och fixar med en pump.

Jag målar oändlig massa panel.

Jag målade klart vårt sovrum och en massa panel till hallen, då menar jag massa. Sedan la vi golv i köket (min man och mister J, inte jag)

Golvbitar läggs på plats

Och här har dom hamnat på plats:)


I lördags åkte jag och barnen och Miss E till Ikea, Miss E väntar barn så vi tyckte det var bättre än att hon skulle jobba i huset. Där handlade vi mitt älskade handfat :) Tittade på sängar till barnen och allmänt mös.

Ni får tänka er att skåpet ska bli vitt, det är från min tid då jag älskade bets:), och att handfatet ska sänkas ner ordentligt och att det ska på en fin kran.


Undertiden jobbade mannen och Mister J på i huset satte panel, la golv, målade hallen, målade taket i "vår" lilla hall.



Vägg målning, noga och fint

Tak målning, ja jag gav mig på det igen:P Hade bättre färg denna gången.

På kvällen grillade vi och spelade maxi yatzy. Då fick mannen den underbara frågan om han ville bli gudfar till deras bäbis. Gud vad glad och stolt jag blev. Tårarna rann och lyckan var enorm. Dom är så gulliga. Jag är så stolt att gubben blir deras först föddes gudfar.

På söndagen åkte vi och jobbade lite till. Här kommer genast olikheten mellan mig och min man igen :) Han skulle prov måla Mini Me´s golv gick in drog ett par penseldrag med en liten pensel. Genast så sa han "nej det går inte" testade att rugga upp ytan lite, resultatet blev samma. Och då resonerar han genast "nähä då får vi lägga in ett golv där det få bli ett Ikea golv", grrrrr. Jag o andra sidan tycker att man inte kan ge upp så utan att testat ALLT. Så jag gick in slipade lite mer än vad han gjort, målade med en BRED pensel och det blev hur fint som helst. Han tänkte ge upp och trolla bort dom finaste golven i hela huset, Men ingen större skada skedd. det är väl våra olikheter som gör att vi dras till varandra och älskar varandra så mycket.

Vi åkte genast till stan och inhandlade en större slipmaskin, mer vitfärg, golv och gips. Sedan åkte vi hem la klart köks golvet, gipsade igen finrumsväggen, målade taket i vårt sovrum (jag vet, helt knäppt när vi redan målat väggarna, men det gick) och sedan målade jag hela Mini Me´s golv.




Gipsning av fin rummet

Målning av Mini Me´s golv

Hela golvet målat en gång, tork tid 16 - 36 timmar, suck.


Idag har vi målat taklister lite överallt. jag har börjat måla dörrposter, det är tråkigt men alla ska målas :P, och lillasyster (den äldre) kom upp och hjälpte mig att måla lilla halen. Lite mer panel kom upp också.

Så vad har då minna små troll hittat på, jo dom har målat sina hyllor. Jag är ganska så avundsjuk på dom, jag vill också måla möbler och pyssla det är så roligt. Men håller på att fylla upp uthuset med projekt som jag ska fixa med så fort huset är "klart".



Super seriösa målare


Det var kortfattat vad som hänt i helgen.

God Natt kram E

Inga kommentarer: