söndag 15 juni 2008

Verktygslåda vs korkar

Hmmm....har övervägt hur jag sak göra med mina korkar.

Har fått en fråga på om det var ett berg, svaret är nej, det var faktiska bara 40 sty ( då har min man slängt den ena vasen då jag sparade i 2 från början) Men ändå. Jag övervägde detta med min stora tjej, sa att det fanns 2 alternativ antingen ger jag det till en vän som håller på att göra ett draperi av vinkorkar eller så lägger vi dom i pysselkistan. Vi har en hel kista med pyssel grejer till regniga dagar. Vi kom fram till att vi lägger dom LÅNGT ner i kistan, min man är aldrig i den och rotar :) Så ska vi se om lådan kan bli min.

Känns lite mer ok att gömma dom när jag fick det som "råd" av Gårdsromantik ,tack:)


Den är såååååå vacker, är faktiskt lite kär.



Men det är faktiskt dessa också



Fast denna är nog finnast i varje fall:/

Eftersom den stora tjejen fortfarande dras med sin förkylning så fortsatte vi med baket. Vi fyllde på mussli burken med världens godaste mussli.



Receptet är från programmet "Topp form" så det är både gott och nyttigt. Så vi kände att vi lite kompenserade för alla cupcaksen igår:).


För er som vill göra en riktigt god mussli, här kommer receptet:

Världens bästa müssli


4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl botveteflingor
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1dl sesamfrö
½ dl råsocker
3 dl russin
3 msk rapsolja
2 ½ dl vatten

Gör så här:
Blanda ut råsockret med vatten o oljan. Blanda alla ingredienserna (utom russinen) i en bunke. Tillsätt sockervattnet och rör runt så det blir lite klumpar. Blanda väl. Fördela allt på en plåt och rosta i 30 min på 200* Rör om minst va 10 min. Låt svalna o blanda sedan i russinen (om man vill)

Det kan kännas tungt att springa omkring och leta alla flingor första gången men sedan går det av bara farten, och det är verkligen värt att.


Innan när jag och stortjejen satt och pratade på altanen så hände en komisk grej. Helt plötsligt böjde hon sig fram överbordet och spottade ut något i handen, min första tanke var självklart "nu spyr hon". Men som tur var det "bara" en tand. Problemet var att hon tappade en tand igår också och 2 för en vecka sedan så på den sidan har hon nu bara en kindtand kvar. Stackarna kan knappt äta:)

Finns inte möe kvar att tugga med här inte:)

KRAM

1 kommentar:

Mjuka sa...

Tack för tipset på musli, behöver äta något nyttigt!!
Kramar M