tisdag 9 december 2008

brändamandlar

Vad tiden går fort mot jul nu. Man hinner inta fatta att det är måndag förens det helt plötsligt är fredag. Försöker göra lite varje dag inför kommande julhögtider.

Grankransen jag och Mini Me gjorde. Lite yvig men fin.
Jag har äntligen sytt en "påse" till vedkorgen. Tror att jag blev min mans hjälte för 3:e gången detta åtret. Vet inte om ni minns att vi var lite oeniga om vad vill skulle ha veden i vid kaminen i köket. http://denlillestuen.blogspot.com/2008/10/ojojoj.html om ni inte gör det läs detta inlägg längst ner, haha.
Han ville ju gärna ha en kartong som jag tyckte var ful. Därför bytte jag den mot en gammal cyklekorg jag fått av hans mamma för mååånga år sedan. Problemet med den var bara att all skit trillar ur i dom små hållerna på korgen och min man har påpekat detta måånga gånger och sagt att kartongen hade varit MYCKET bättre. MEN jag ger ju inte upp så lätt, så då sydde jag en påse med resor. Då kan man lätt ta av den, tvätta den eller skaka av den. Ska nog göra en i säckväv sedan men så länge blev det den här:)
Jag sydde nya julgardnier till "finrummet" det blev mycket bättre. Vi åt där inne ikväll och satt och mös. Älskar att äta där inne, slippa se all disk, och stök i köket.
Idag gav jag mig på att göra brända mandlar, till min hjälp hade jag så klart Mini Me som älskar att jobba i köket. Dom blev mycket goda och det finns knappt några kvar.
Har äntligen grundmålat Miss T:s köksoffa. Den ska bli antikvit istället för knallblå. Den kommer bli så fin i hennes kök. Henns kök har mys faktor 10. Hon har fixat med små detaljer som gör det lilla xtra. Det är så skönt med ett STORT uthus, där man kan baxa in hur mycket möbler som helst (nästan) då kan man gå ut när man har en stund över och måla och dona, det är det bästa jag vet.
Glömmde som vanligt ett före kort:P
Åhhh måste ju visa den fina änglen "grinden på glänt" gjort. Den hänger nu i mitt köksfönster och vakar över oss:)
Som ni ser är det ingen snö kvar ute.
Min kära syster har oxå på börjat omklädnaden av min lilla fåtölj jag fyndade, så den blir klar innan jul. Gissa vad jag ska sitta och mysa i den. Kom ni ihåg den? Annars kolla här http://denlillestuen.blogspot.com/2008/11/varning-suddiga-bilder.html
Nähä nu ska jag lyssna på min talbok och bara va igen, hehe
Kram Emmsan

4 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Mmm så gott med brända mandlar, jag älskar det.
Din soffa kommer att bli underbar när du donat färdigt med den.
Kram på dig/Ingela.

Karin Lindström sa...

Hej!

Vad mysigt att bara va en stund! Det kan alla behöva.

Jag måste oxå prova att göra brända mandlar. Jag älskar att köpa dem, men tror inte jag gjort några själv. Trots att jag älskar att göra julgodis!

Härligt att ha ert uthus att stå och dona i. Skönt att slippa stå inne!

Ha en fortsatt mysig vecka!

Varmaste kramarna
Karin

Ankan sa...

Å, brända mandlar, mums!
Vad bra du fixade med vedkorgen, det är ju förstås praktiskt med en kartong, men inte lika snyggt ;)
Själva köpte vi i helgen två vedkorgar, en till kammaren och en till köket. Vi får se om de håller måttet...
Vacker ängel! Vad duktig hon är!
Trevlig helg och lucia!
Ankan

Lundis sa...

Hej vännen! Åh vad jag saknar er! Lilla tjejen har kräkts i datorn som nu är inne på service... så nu kan jag ju inte få min Emma-dos :( Hoppas att allt är bra med er! Jättemånga kramar från kalla Ö-götland.