fredag 12 december 2008

SNÖ,snö, snögubbe och snökrig

BEHÖVER ER HJÄLP!

Litelängre ner i inlägget har jag gjort en liten låda med ljus och hyacinter. Vad ska jag mer ha den ser lite tom ut. Tacksam för ideer.


Vårt hus i vinterskrud


Det är så härligt med snö, ja förutom att det är snorhalt ute på vägarna då. Men förutom det, jag blir så glad när jag tittar ut. Det är så härligt.


Idag har vi (familjen) haft tävlingar i vem som kunde rulla störst snöklot. Mannen vann fast vi är 3 sty tjejer som förnekar detta starkt. Efter det övergick tävlingen i snökrig. Först var jag lite tjurig då jag mest tycker om att titta på snö inte ha närkontakt med den:) Men man dras lätt med, och lite lätt hämnd lysten är jag det ska jag erkänna.



2 sty familje medlemar som hellre ligger på sofflocket i köket framför keddyn än är med på snöbollskrig.


Barnen gjorde en snögubbe häromdagen när snön var precis ny, men till och med den hade snöat in idag.


Jag hittade en gammal låda i vårt lilla uthus. Den fick självklart flytta in. " ljus och lite mossa och 2 hyasinter fick bo i den. Någon som har något bra förslag på vad mer som kan flytta dit??


Årets första julkort damp ner idag och påminnde mig om att vi måste ta tag i den biten snart:P

Än har jag inte tagit in någon gran som så många andra, det är ju så fint att ha en massa smågranar överallt. Men dessa står i trädgåredn och ser juliga ut.



Vi hängde upp lycktorna på verandan som jag fick av Miss T, det blev så mysigt men tyvärr syns det inte så bra på bilden

Men dom ser ut så här i närbild:P


Vårt hus sett från vägen
Kram Emma

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men Emma, det är ju solklart vad som fattas i din jullåda... Du ska såklart ha några röda flugsvampar och ett par vitsprayade kottar... Kanske några nötter... ;)
Kram Gissan

IKT i min vardag sa...

Hej!

Jag tycker att du ska pynta med några vackra fattigmanskulor och kanske ett vackert band. Skulle bli urfint! Gillar lådan du fått tag på.
Här nere är vi inte bortskämda med snö men har fått lite så igår åktes det snowracer och byggdes snölykta. Mysigt!

Kram

Anonym sa...

Tänkte på dig idag när jag var i stan o julhandlade.. Där var ett ursött paket med små tomtar och änglar och sånt som satt fast på små små klädnypor..39 kr för ca 10 st...skitsöta... Ångrar att jag inte köpte dem... Sen fanns det annat som skulle passa till din låda. Kolla citygross ute i julmarknaden i hyllorna med småkrafs... mycket och billigt.. Kram Gissan

Karin Lindström sa...

Hej Emma!

Men vad ni har mycket snö!! Vi har ingen alls, det är så ledsamt. Jag önskar verkligen det var lite här också, allt blir ju så mycket roligare och ljusare. Så fint ert hus ligger! Och juligare bilder får man väl leta efter!

Frågar du mig om tips så är jag ju inne på kottar just nu *ler*. Jag pyntar faktiskt helst med något från naturen. Men har du fina kulor så lägg några i mossan. De kan ju få vara framme redan nu.

Ha en fortsatt mysig helg!

Varmaste kramarna

Karin

Ann-Catrin sa...

hej vännen!!
vad glad man blir a dina bilder... så härligt ljsu med all snö..
din fina låda tycker jag du ska lägga lite fina kulor i fattigmansilver.. eller så går du ut och gräver llite under snön..kanske det finns någon fin sten eller kotte där..


Ha det gott
stor kram
a-C