söndag 14 december 2008

Julmarknad och Lucia

Denna helgen trodde jag att jag skulle hinna måla lite som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Men med - grader ute om prioriterade jag. Vi hade bokat bord till idag på en LITEN julmarknad här på landet. Så vi ägnade oss åt att göra lite pyssel att sälja.

Igår gjordes därför en hel del tändsticksaskar, julkort, jultvål, ljuspakningar och annat smått och gott. Det är så mysigt att pyssla och barnen tyckte det var lite spännande också då som skulle sälja det.

Vi kom också på att vi kunde ta dom gamla lussebullarna och göra fågelmat av dom, det var ju trotts allt lucia. Lite lätt orolig blev jag dock efter att vi hängt upp dom att fåglar kanske inte tålde saffran. Men det verkar lugnt, och poppis är det bland dom små fåglarna.
Så det blev pyssel HELA dagen.
På kvällen firade vi pappa och hans fru som fyllt år. Det var mycket trevligt och god mat.


Så idag var julmarknaden. Barnen tyckte det var roligt, fick väl inte jätte mycket sålt. Men efter att betalat bordet blev det 125 kr var i vinst:) Så lite nöjda blev dom. Min svägerska hade också ett bord. Hon sålde smycken hon gjort, jättefina. Hade tittat ut ett som jag infomerade min man om att DET önskar jag mig i julklapp. När han väl (eller jag tjatat tillräkligt) så var det så klart sålt.
Det roligaste av allt med marknaden var att mina barn och deras pojk (barnens kusin) stod vid vårat bord och sålde och dom hade så roligt ihop att det var värt allt. Man blev så lycklig av att se dom ha så roligt. Dom bor i Malmö därför träffas vi alldeles för sällan.


Vårt bord

Det var som sagt en liten men mysig marknad. Det kom dit en kör och sjöng och ett litet lucia tåg var det också. Fatta, det är bara 10 dagar kvar till julafton.

Nähä, godnatt med er

E

6 kommentarer:

Änglahem sa...

Hihi....ja granen är liiite för perfekt.....den är ju som du gissat, så oäkta en gran kan bli!
Väldigt bra för då får jag min perfekta gran varje år, i nu 11 jular i följd. Väldigt prakiskt. Maken tyckte till slut att det var en plåga att välja gran med mig....förstår inte vad han menar?! Visst ska dom vara perfekta! hur långt tid det än må ta?!*fniss*.

Åt småfåglarna lussebullar?! Mer än vad vi gjorde! Kankse skulle åkt in till er och pickat lite där istället*tihi*. Vilka fina snöbilder, vad synd att den börjat försvinna! Men är det inte typiskt, det är ju snart jul....vi ska nog inte få någon vit jul, inte här på västkusten iaf!

Ha en skön vecka!
Kram, Ulrika

Millas hem sa...

Vilken mysig bild med lussebullarna i trädet!
Kram C

Hagbacken sa...

Hallå där, vilken mysig marknad ni haft! Och vad mysigt med allt pysslande!Smart idé med lussebullarna, man ska ta vara på allt som går! skönt med en hund på det viset att man slipper slänga rester!

Kram på dig//Linda

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så härligt med en liten julmakrnad... Jag har inte varit på någon sådan i år...
Så kul det var med lussebullarna i trädet, Vilken fest för småfåglarna!
Kram
Marie

Ankan sa...

Vad kul med julmarknad! Jag förstår att barnen uppskattar det också :) Och ni har gjort så fint!
Ha en skön helg före jul!

Marie sa...

Mysigt med julmarknad, förstår att barnen tyckte att det var kul.
Underbar bild på lussebullarna i trädet!!!!

Ha en trevlig helg och en riktigt God Jul!
Kram Marie