söndag 23 november 2008

Måndag

Det är så fina morgona nu när det är så kallt ute.
Måndag är en av dom bättre dagarna på veckan tycker jag. Jag börja alltid veckan med dom roligaste jobben. Träning med roliga människor som förgyller ens dag, kan en vecka börja bättre??

Men också då man kan tänka tillbaka på helgen som var. Mycket roligt hann jag med. I fredags var min obligatoriska städdag, Så skönt att ha det gjort innan helgen. Jag och min syster den äldre var på Ikea. Handlade en massa tyg till julgardiner och dukar. Tyvärr var tyget jag spanat in på nätet slut, men men, det fanns ju annat fint. Sedan blev det en del ljus, matta till toan och annat smått och gott till huset med andra ord. Handlade även en trälåda till mina vanliga ljus, den ska pimpas lite men det får ni se senare.



Som sagt den ska göras i ordning lite, men var bara tvungen att testa den:)


Så i Lördags frågade faster aster om jag ville följa med på en loppis jag aldrig varit på tidigare, Klart jag ville:) Den var liten, men med riktigt fina saker i alla prisklasser. Mina barn hittade julklappar till sin mamma :D har dock redan glömt vad det var;)
Ett par hus i från denna loppis med en riktigt trevlig ägare så låg en annan antik/loppis, fast med inrikning på glas och poslin. Klart att vi gick in och kollade läget. Man kan väl säga så här, den man som jobbade här var dit plaserad av sin fru och ville verkligen inte vara där. När jag hittade en glas karaff till våra snäckor vi plockade i Halmstad i sommras så sa han "jaha, då får jag väl gå och leta upp växel, trodde inte det skulle komma någon idag så jag har inte plockat fram den".

Det var verkligen suck och stön när jag bad att få den inslagen i papper. Sedan på pekade han ändå för mig att jag skulle bära den försiktigt då den var gjord av poslin???? Skumm gubbe, på helt fel ställe.
Vi hade väldigt trevligt i vilket fall som helst och trippen avslutades med en fika hos faster.


Sedan bar det hem för att förbereda allt inför kvällen. Och då kunde jag ju inte låta bli att börja pimpa den ny renoverade toan:) Hängde upp gardin vajer och sydde gardin, fixade karaffen med snäckor och satte fram dom andra. Den är inte klar men börjar ta form:)



Karaffen till höger är den nya. (inte toa rullen som råkade komma med på bild *haha*)



Speglen ska bli vit.



Krokarna ska hängas upp. En liten hylla ska upp ovanför speglen

Jag fyller år i veckan och hade bjudit hem syskon med respektive. En bra anledning till att träffas, blir inte så ofta som vi gör det samtidigt allihopa.

ÄNTLIGEN fick jag duka med mina linne handukar och brickor (eller barnen gjorde det, då jag höll på med all mat) Det blev såååååååååååå fint, tro ni inte jag glömde ta kort:P Det var så trevligt. Det var första gången jag träffadde min syster den yngres pojkvän, han smälte in så bra i vårt lilla gäng så det var extra kul. Skönt med folk som har samma humor:)


Igår var ju då jobbdag så den reflektera jag väl inte så mycket över idag:) Men förutom den kan man väl säga att helgen blev bra. Ja alltså dagen igår var oxå bra, men räknar inte den då eftersom jag jobbade.
Kram Emma


3 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Hihi!

Undrar om mina kunder tycker att gubben är skum?


NÄÄÄÄH han är ju så trevlig och har full koll på växeln men urfula paket gör han...då får kunderna själva rycka in!

Så fin toan blir!


Kram Maud

Galleri Hönshuset sa...

hej. ha ha...nog kan man hitta på en massa skumma gubbar lite överallt verkar det som...

Kul med Ikea besök, det skulle vara kul om vi fick Ikea hit till Dalarna också.

ha en härlig dag. Kram pirre

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

*fniss* ja alltid så smyger det sig in något "fult" på bilderna, ja du såg säkert mina soptunnor i mitt sista inlägg =)

Jag köper från Panduro "stryka på bilder". Ja jag vet faktiskt inte vad det heter... men du vet vad jag menar ;)

Kram Anita