lördag 29 november 2008

Första advent

Oj som jag har längtat. Jag har verkligen sett fram emot att jul/adventspynta det nya huset. I det förra var det så trångt och därför blev det inte så mycket av den varan. Men att ÄNTLIGEN ha ett hus med matrum gör ju att man blir som barn på nytt.

Matrummet

Så jag tillbringade min fredag med att sy 3 dukar, 8 löpare, 5 kuddfodral och pynta och dona. Visst tog det tid, men oj så nöjd jag var sedan. Barnen gjorde adventsljusstakrna, dom blev så fina.
Min kakform (ska i lite mer mossa)
Små krukor
Syster den äldre var här med och vi drack lite glögg, spelade julmusik och mös. Vi hängde upp gardinerna. Vi bakade även "lussebullar" som brytbröd, så gott.
Men sedan orkade vi inte mer. Så först idag fick jag upp adventstjärnorna och en stackars ljusstake. Dom andra 2 måste försvunnit i flytten, men ska ta en noggrannare titt på vinden i veckan.

Köket

Köpte nya advenststjärnor till barnen som skulle passa bättre på deras nya rum. Och då är det lite roligt att det kommer nya saker, att inte allt ska vara rött hela tiden (även om jag ÄLSKAR rött) Midi Me har ett svart vitt rum, så till henne blev det ett fin vit pappstjärna och Mini Me har ett rosa vitt rum så hon fick självklart en rosa:) I tv rummet har vi en svart stjärna. Fin rummet 2 guldiga och i köket ett en i trä. Allt anpassat till vardera rum:)


Förra helgen var min kära man i Helsingborg och uppfyllde min minstings stora dröm, hämta hem en ny 4 - hjuling. Hon har sparat och sparat till denna, så förra helgen blev det äntligen av. Från början var det meningen att hon skulle ha en 50 cc, men eftersom hon växer, barn gör ju gärna det, så blev det en 110 cc istället. Hon är så flickig och vill alltid ha klänningar och klackskor. Men sedan har hon en sida av enormt intresse för crossar, motorcyklar och 4 - hjulingar, allt som går fort.



Här står den hemska tingen som hon älskar så mycket :)




Hmmm... nähä, det var det hele för idag.
Godnatt
ps. alla bilder är kvälls bilder kommer nya senare ds.

9 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Härliga adventsstakar barnen har gjort! Alltid mysigt med mossan. Tror inte vi har en endaste stjärna i vårt hus...:O)

sabina sa...

Det är så härligt nu när man kan pynta och pyssla till jul utan att nån tycker att man är konstig! :)

Idag postar jag ett paket till dig för nu idag kom pengarna!

Hagbacken sa...

Tack snälla du för så rara ord...men DU...sjkulle inte du ta det LUGNT????? Blir lite orolig då jag läser om allt du sytt och donat med...men det blev jättefint...hur som helst, så glöm inte bort att ta hand om dig och lyssna på kroppens signaler!

Kram på dig//Linda

Karin Lindström sa...

Hej!

Vilken mysig helg ni haft, och så fint du gjort. Det blir ju så mysigt med nya textiler, och varmt och ombonat också. Vad dina barn är duktiga. Dina adventsljus är verkligen bland de vackraste!

Ha en bra vecka!

Kramar
Karin

Ps grattis i efterskott!

Ankan sa...

Vad fint du har i kök och matrum! Du har skapat just den rätta atmosfären :)

Vilka duktiga barn du har! Superfina adventsstakar!
Visst är det kul med julpyssel:D

Anonym sa...

Tack för din kommentar på min lilla sida :)) Hoppas det är bra med dig idag. Kom ihåg mitt tips "VVK"... ;) Kram Gissan

Ann-Catrin sa...

Men vad juligt och fint ni har det gjort det... ser så ombonat och fint ut!!

kan förstå det är stor lycka där hemma nu med en fyrhjuling..vad gör amn inte för sina barn!!

KRAAM
A-C

Sallys hus sa...

Hallå där!

Så julmysigt ni har det!
Hos oss har inte julgardinerna sytt sig färdiga än.....konstigt...de bara ligger där o tjurar.....

Grattis i efterskott! Vi fyller ju nästan samtidigt du o jag.
Jag fyller ju den 27:e...fast jag fyllde några fler år än du förstås...;)

Ha en härlig helg!
Kraaaaaaaaam

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Emma!

Vad fint du gjort det! Du har verklligen jobbat hårt, och sytt så mycket. Själv tyckte jag att jag var duktig med fyra kuddfodral igår. Det är min nivå det, ligger i lä jämfört med dig! :)

Det oblekta linnetyget köper jag på Ikea för 29kr/m. Men då är det bara 90cm brett. Annars finns det 140cm brett för 59kr/m , också på Ikea. Superbilligt och så snyggt!!! Finns i vitt också!

Önskar dig en fin helg!
Kram Hanna