tisdag 25 november 2008

29 år

Japp, idag fyller jag 29 år, känns inte mycket då jag har en kropp som en 85 åring och har haft det sedan barnsben.

Min enda sovmorgon på länge blev inte en sovmorgon, då det finns dom som vaknar tidigare än mig och ville säga grattis.
Så här pigg var jag då, ungefär.

Dagen till ära har jag varit ledig och blivit lite firad av släkt och vänner. Bakade 2 sorters kaka, ingen blev jättelyckad, men gick dock att äta. Har en enorm förmåga att stressa upp mig och låta detta gå ut över min familj, köket är inte min favis plats.

En massa presenter har det blivit. Min faster gav mig jättefina kökshanddukar med änglar på som hennes väninna sytt. Barnen gav mig en ur gullig Kockums mugg.
Så fin är den, ska ta en bättre bild senare så ni kan se hur liten den är.
En hel del presentkort från syskon och förälder (så nu ser det ut att bli klart i långhallen inom en snar framtid, jippi)
Och en jättefin ljuslampett (vet inte ens om det heter så) av storebror, självklart med en ängel på :) En krya på dig sten av syster den äldre, vilket verkligen kan behövas just nu. En ängel klocka, så fin, har aldrig sett innan, av pappsen, Mirre och lille bror den yngre. Lite lotter, vin och choklad och en och annan blomma blev det också från Miss T med familj.
Och en enormt fin hjärtan lyckta och ängel av Miss S och lilla A.
Hmm...har inte bestämmt riktigt vart den ska stå, men här var helt ok.
Änglen (japp, som vanligt bjuder jag på dåliga bilder)
Lycktan i närbild :P
Tack allihopa för detta, blev JÄTTEGLAD för ALLT. Från mannens släktingar fick jag ett ekonomiskt bidrag, som jag tänkte till en tallrikshylla:)

Så ikväll tog familjen mig på bio och hämtade mat från min favis thai resturang. Enormt mysigt.

Men eftersom jag varit ledig så kunde jag ju inte sitta helt still utan var tvungen att provmåla säckväv, som syster den äldre införskaffat till mig. Ska bli kuddfodral. Har ju sett andra göra bedårande sådana, så nu var jag bara tvungen att testa själv, vi får väl se hur det blir.


Vad har man hunnit med på 29 år?? 2 barn, 2 hus, 2 företag......hehe...... det är väl inte så illa pinkat av en trähäst.

Min äldsta dotters rektor trodde inte hon hade en så ung mamma, hon är ju 11 år. Alla som ser mig brukar gissa på 18- 20 år. I våras fick jag visa leg när jag köpte folköl. Man tackar och bockar.

Ofta få jag höra frågan "är det dina systrar?" när jag är i väg med barnen. Att min äldsta dessutom bara är 3-4 cm kortare, gör inte det hela lättare.

Skulle kanske varit intressant och se hur många % av mina 29 år jag tillbringat på sjukhus. Ni som känner mig vet att det blir en hel del tid där. Eller kanske inte, bättre att vara lyckligt ovetande :P

När man ändå sitter här och fundera kom jag på ett sätt att jämna ut min ålder med min 85 åriga kropp. Har fått höra att visa delar är som en 85 åring, men är en väldigt aktiv sådan:). Jag har gjort konditions test flera gånger i mitt liv då jag jobbar som hälsoutvecklare. Var gång har det konstaterats att jag har ca 213 i max puls. I vanliga fall brukar det vara 220 minus ålder. Alltså skulle jag ha 220 - 29 = 191, men istället har jag som en 6 åring. Alltså kompenserar jag ganska bra min 85 åriga kropp med min 6 åriga max puls, eller?? :) och känner mig som 15 ;)

Gud vilket svammel det blev idag, men har man 29 års kris så har man.

God natt

9 kommentarer:

Hagbacken sa...

Men ååå stooort grattis kära vän!! Vilken dag du har haft, så mycket vackra presenter och uppvaktning! Hoppas du känner dig LITE piggare iaf...och du har hunnit med en hel del för att vara bara 29 år..är det ngn som ska ha kris är det jag känns det som, som är 34...men det viktigaste av allt är hälsan...och ingen vet hur länge man får behålla den!

Tänker på dig//Kram Linda

Änglahem sa...

Grattis i efterskott! Det var ingen dålig uppvaktning av en 29-årig ungdom! Låter som en bra dag, trots 85-åringens kropp. Det där med kroppen känner jag ju väl igen....men med din maxpuls så tycker jag vi bestämmer att det var väl 15 du fyllde?*fniss*

Kram, Ulrika

Ann-Catrin sa...

Morrn på dig... 29 år.. så ung så ung... Stort grattis i efterskott!

Och vilka fina presenter du fått.. hur ska det bli nästa år då kan jag tänka när du fykker jömnt!!

Kropp som en 85 åring... men med den maxpulsen så blir dte rätt bra jämnvikt ändå eller hur!!!


tack för dina alltid så gulliga kommentarer inne hos mig... de värmes´r ska du veta!!

kramar
A-C

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Grattis på födelsedagen! Men det blev ju i efterskott förstås...
Så mycket fint du fick i födelsedagspresent!
Ja, ibland ka man känna sig mycket äldre än man är, men i huvudet känns man som tjugofem...
Kram
Marie

Galleri MochB sa...

Oj så många fina presenter, och då var det inte ens jämnt... Får se hur det blir nästa år då...:O) Jag är en hel del år gamlare än dej, men har nog stannat någonstans kring 20 jag också, åtminstone i sinnet... kroppen är ju en annan sak...:O) Det blev en del svammel från min sida också... Kram Mia

My Lovely Things sa...

Grattis i efterskott..
Men vilka fina ting du fått..
Jag är 32 har en dotter som är 12 år..Kul att vara ung mamma..jag r 170..min dotter 166,5..
ha det ås bra..
kram anna

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Stort grattis i efterskott!

Kram

Galleri Hönshuset sa...

Grattis Emma =)I efterskott....
härliga presenter och en härlig familj verkar du ha...

Härligt o vara en ung mamma... Jag ångrar inte en sekund att jag bara va 22 när den första klämdes ut....

Ha det gottt. Kram Pirre

Ann-Catrin sa...

Jag ville bara titta in en sväng till dig och säga att dina kommnentarer inne hos mig.. de är alltid så gulliga.. de värmer rätt in i hjärtat!!

kram på dig
A-C