onsdag 12 november 2008

Ledig dag

Då hade man en ledig dag igen:) Och jag gjorde ingen mils lång lista på vad jag borde göra. Men har fått gjort en del ändå.
Gissa vilket väder vi har :)

Min faster aster och jag tog oss till favis stället igen (kan väl aldrig vara där förmycket??) Och ja, vi hittade en del idag med. Varför är det så kul att shopa när allt kostar mellan 5 och 30 kr?? Jo för man får så mycket för pengarna:) Kan väl säga att nästa hela vårt hus är inrett med loppis och aukitons fynd.


Vi bestämmde oss även för att ta oss in i skogen för att plocka lite mossa och granris. Sagt och gjort med handskar och redskap så tog vi oss mödosamt in. Mycket hala grenar och stubbar försökte hindra oss, men skamm den som ger sig.

En bit in i skogen (inte långt in får jag väl erkänna) så satte vi igång och plockade och klippte. Fyllde 2 kartonger. När jag står som bäst och klipper hör jag ett litet skrik, ser i ögonvrån hur min fasters lätt självlysande jacka hamna en nivå längre ner. När jag kommer runt granen jag håller på att klippa ner ligger hon garvandes (skrattandes) i en hög bland mossan. Ja, ni förstår hur rutinerade skogsbesökare vi är. Och dessutom så hade vi tagit en mycket onödig väg in i skogen, såg vi när vi gick ut ur skogen, men kul var det.

När jag kom hem sedan tog kidsen och jag och gjorde lite fint vid uthuset med mossan och granriset. Det blev jättefint.

Nöjda med detta gick vi in och fikade, sprayade ramarna jag fyndade idag. Sedan satte vi igång och produserade julkort. Min syster (den äldre) kom upp och gjorde oss sällskap. Många fina kort blev det. Barnen tyckte det var riktigt roligt. Och finns det något mysigare än att
sitta med sina barn och pyssla??????


I helgen ser det ut att äntligen bli av att åka till våra vänner i Linköping. ska bli så kul att träffa dom, och få se den lilla sötnosen. vi har redan tjuvkikat på filmsnuttar dom skickat över.
Nähä, nu ska jag och gubben bryta oss in i min fina sifon:)
Kram Emma

8 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Ibland är det bäst att inte göra någon "måste-lista". Man brukar hinna mest då... Och så mycket ni hann göra! Julkorten var mysiga! och visst är det roligt att pyssla med barnen...:O) Kram Mia

Anonym sa...

Hej! Halkade in på din blogg genom en annan blogg. Måste säga att den är rolig och intressant att läsa. Kul med bilder och inredning med. Ska tipsa min kompis om denna bloggen, hon håller också på att renovera ett hus som hon köpt. Tror hon kommer gilla denna bloggen :-) Kram E.

LOPPISLIV sa...

Hej Emma! Så härligt det låter med en ledig dag. De få gånger jag tar en ledig dag är det alltid för att man ska hitta på något. Skönast är att inte han någonting alls planerat tycker jag, då är man ju riktigt ledig. Jisses vilka vackra julkort du gjort. Vad roligt för släkt och vänner och få sådana fina kort. Och vilket fynd du gjorde med lattekopparna. precis såna letar jag också efter, har typ 2 bara än så länge men skam den som ger sig eller hur? Ha det gott. Kram Paula

VITT, ZINK OCH SILVER sa...

Vilka fynd...och vilka vackra kort du gjort!

Golven jag målade var ett trägolv. men en parkett går nog lika bra att måla om du slipar lite först så färgen fäster.

Trevlig helg :)
Kram Therese

Hagbacken sa...

Oj vad du har varit flitig! Och vilka många fina loppis-fynd, pyssel och grankreationer....

Hoppas du mår bra, trevlig helg! och grattis till 10-års jubileumet, förresten!

Kram Linda

Millas hem sa...

Så fint du hittat! Håller absolut med dig, mycket roligare att handla när man får mycket för pengarna!
Mysig bild på stövlarna framför spisen!
Kram Camilla

Inspiration i vitt sa...

Vad fint du har gjort Emma med granris och lyktor. Och vad pysslig du är dina kort var så fina.Kram/ingela.

Hagbacken sa...

Tack du rara! Ville bara lämna ett avtryck och visa att jag varit in...hoppas du mår bra vännen!

Kram Linda