lördag 10 maj 2008

Jaha, då ska man testa detta.

Har aldrig bloggat förut, men läst och inspirerats av andra fantastiska bloggar.

Och nu är det så att vi har köpt nytt hus och då slog det mig att nu kanske jag ska testa det där med blogg. Det får liksom bli en webbdagbok om hur det går med all renovering som väntar och flytt och dyligt :)



Vi får inte tillgång till huset förens den 15:e juni så jag går här hemma och längtar och drömmer. Men under tiden åker jag runt på auktioner och loppisar för att skaffa de perfekta grejerna till det kommande drömhemmet.



Det är vårat andra hus. Så vi har övat på lite all möjlig renovering:) Så denna gången är vi mer förberedda.
Om ni frågade mig skulle ni få veta in i minsta detalj hur mitt hus ska se ut. Men nu har jag ju en man att ta hänsyn till;) Och han tycker verkligen jag bestämmer ALLT och är inte helt nöjd med detta.
Problemet är väl inte att han inte tycker om min smak, utan mer att han inte få bestämma. Vilket jag då tycker är jobbigt då jag älskar inreda och pyssel och doning.
Så min strategi är nu att fråga om allt tills han lite "tröttna" och låter mig hålla på.

Självklart ska barnen ha en hel del att säga till om på sina rum, men där kan man som en god hjälpande mor ge goda råd:D



Mitt andra problem är väl då att jag inte kan sova på nätterna för att jag ligger och kommer på fler och fler ideer till huset:) Är nämligen en hamster på att samla på saker som skulle passa i mitt drömhem (ligger i kartonger i källaren, inte en utan MÅNGA) och nu när jag närma mig mitt drömhem så ska alla dom där fina grejerna få en plats var i huset. Oj oj oj vad långa nätterna blir.
Sen blir det ju inte bättre av att man kollar på allas underbara bloggar med underbar inspiration:P



Men har dom 2 sista veckorna åkt runt till loppisar och auktioner och börjat samla på mig ännu mer grejer. Har, som tur är, en snäll syster som också gillar loppisar och auktioner.



Tänkte visa lite fynd här.


Dessa fina sats bord sprang jag på i Moheda, tyvärr glömde jag ta kort innan jag målade dom. Blev kär i sådana bord efter att varit inne på "hemma bäst"´s blogg. Trodde då aldrig att jag själv skulle bli en lycklig ägare av likadana.







Allt detta + ett udda vinglas som jag dumpade, ropade jag in på en auktion i torsdags (billigt)





Fast det var för dessa söta, underbara, fantastiska ting jag överhuvudtaget la ett bud. Har jagat runt halva Småland för att få tag i så fina kryddmått, men aldrig hittat något under 450 kr. Smålänning som man är tycker man det är dyrt. Men skam den som ger sig nu fick jag dom till ett pris som jag vill ge för att känna att det var ett fynd:)

Dessa ramar ropade jag in också till ett bra pris. Det syns nog inte så väl på bilden men det är två stora grå ramar och en lite mindre. Den ena grå ska bli vit och sättas i en spegel som ska hänga över dom fina borden, som ska stå i gästhallen i det "nya" huset. Den andra ska bli svart och hänga på lilltoan i det "nya" huset också som spegel. Den lilla ramen blev vit den med, men har inte bestämt än vad den ska få ta plats, men i ska det vara ett underbart svartvitt foto på mina änglar (mina döttrar)

Jag ropade även in en låda med gamla poslinburkar för mjöl, salt och sånt men glömde ta kort på dom så jag lägger upp dom inom kort. Men imorgon åker vi till thailand på en 2 veckor semester så jag återkommer efter det. Fördelen med att åka på semester nu är att det kommer kännas som att det gå fortare tills vi får börja med vårat hus. Åhhh vad jag längtar.

Höll på att glömma det viktigaste fyndet fråna auktionen. Jag ropade in en fullt fungerande stiga gräsklippare för 100 kr. Det är nu jag kan förstå att ni undrar vad jag menar med viktigaste? Jo jag blev min mans hjälte, vilket ger mig ganska stora förhoppningar att jag verkligen kommer få bestämma det mesta i huset;)

Sov sött, det ska jag (försöka om inte ideérna svämmar över)

Inga kommentarer: